Cum să observați și să tratați entropionul pleoapelor la câini

Boxer Dog

Entropionul este o condiție a pleoapelor care poate afecta câinii, pisicile și oamenii. Aceasta este o condiție potențial dureroasă care poate provoca deteriorarea gravă a suprafeței ochiului, dacă nu este tratată. Din fericire, există opțiuni de tratament pentru entropia la câini.

Ce este entropia la câini?

Entropia la câini este un condiție oculară care determină pleoapele să se rostogolească spre interior. Acest lucru face ca genele și alte păruri în jurul ochilor să frece pe cornee (acoperirea ochilor), ceea ce duce la iritație. Entropia poate afecta atât capacele superioare, cât și cele inferioare și pot fi văzute într-unul sau ambii ochi.

Frecare de fire de păr pe ochi poate fi mâncărime sau dureroasă. De asemenea, determină iritarea care poate duce la ulcerații corneene. Odată ce un ulcer cornean este prezent, acesta va continua să se înrăutățească din cauza entropionului. Acest lucru poate cauza cicatrici pe cornee care poate afecta viziunea. De asemenea, poate progresa la un ulcer cornean mai grav, care dăunează permanent ochiului.

Semne de entropie la câini

  • Cruciş
  • Excesiv de rupere
  • Descărcarea ochilor
  • Aparentă umflături în jurul ochilor
  • Frecare la ochi
  • Roșu ochi / conjunctivită
  • Excesiv clipește /blefarospasmes
  • Ulcere corneene

Cauze de entropie la câini

Orice câine poate dezvolta entropion, dar anumite rase de câine sunt predispuse genetic. Următoarele rase sunt unele dintre cele mai predispuse la dezvoltarea acestei condiții:

Entropionul poate apărea, de asemenea, secundar altor boli oculare, traume și tulburări neurologice. În unele cazuri, o altă boală oculară poate provoca entropion temporar. În acest caz, tratamentul bolii primare ale ochilor poate face ca entropia să dispară.

Cum vedete veterinarii diagnosticați entropia la câini

Dacă câinele dvs. prezintă orice anomalii oculare, ar trebui să contactați Medicul veterinar imediat. Boli oculare poate progresa rapid fără tratament. Cu cât veterinarul dvs. veterinarul dvs. a diagnosticat entropia, cu atât mai puține daune pe care le poate face Corneei.

Entropionul poate fi de obicei diagnosticat pe o examinare oculară. De fapt, VET dvs. poate observa semne anticipate de entropie în timpul unui examen de bunăstare de rutină, deci este important să vă aduceți câinele la veterinarul pentru verificări o dată sau de două ori pe an.

După diagnosticarea entropiunii, VET dvs. va efectua un test de pete fluoresceină pe ochi pentru a căuta daune cornee. Un colorant fluorescent sigur este abandonat în ochi, apoi ochiul este clătit cu soluție salină. VET va folosi o lumină pentru a vedea dacă există o absorbție a patei pe cornee. Upstataina pete indică prezența unui ulcer sau abraziune. Câinii cu daune cornee vor avea nevoie de tratament suplimentar.

Tratamentul entropionului la câini

VET dvs. va determina severitatea entropionului și dacă corneea a fost sau nu deteriorată. Câinii cu cazuri ușoare de entropie nu pot avea nevoie de tratament decât dacă condiția se înrăutățește. Se poate recomanda un unguent antibiotic topic pentru a preveni infecțiile și a lubrifia ochii.

Condiția poate sau nu poate progresa, deci este importantă utilizarea medicamentelor conform instrucțiunilor, consultați veterinarul dvs. pentru urmărirea recomandată și contactați-le la primul semn al unei schimbări ale ochilor.

Dacă entropia este suficient de gravă pentru a provoca daune cornee, atunci chirurgia este singura opțiune de tratament.

La puii cu entropie, pleoapele pot fi tăiate temporar înapoi cu suturi până când catelul crește. Unii dintre capetele acestor câini pot crește și de a remodela suficient pentru ca entropia să devină ușoară sau rezolvă complet.

Câinii adulți cu entropie pot avea nevoie de intervenții chirurgicale pentru a remodela permanent pleoapele, astfel încât acestea nu vor mai să se rostogolească spre interior. Această procedură se numește blefaroplastie. Este un tip de intervenție chirurgicală plastic care implică îndepărtarea țesutului excesiv de pleoapă și suturarea pleoapelor într-un loc mai bun pentru funcția de pleoapă adecvată. Blefaroplastia este de obicei efectuată de un oftalmolog veterinar certificat de bord.

După intervenția chirurgicală, veterinarul dvs. va trimite casa dvs. de câine cu un guler E pentru a preveni frecarea ochilor. Medicamentele topice și / sau orale pot fi de asemenea necesare pentru a gestiona durerea, a reduce inflamația și a preveni infecția.

Să fie sigur că urmați recomandările dvs. veterinar privind tratamentul și examenele de urmărire. VET dvs. va trebui, de asemenea, să verifice ochii câinelui dvs. în mod regulat pentru a monitoriza recuperarea și pentru a vă asigura că problemele noi nu se dezvoltă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să observați și să tratați entropionul pleoapelor la câini