Cum să observați și să tratați ochiul uscat la câini

Portretul unghiului înalt al lui Cute Cavalier Spaniel în picioare acasă

Ochiul uscat este o afecțiune care afectează glandele lacrimilor de câini, pisici și oameni. Stânga netratată, ochiul uscat poate provoca disconfort grave și deteriorarea ochiului. Din fericire, opțiunile de tratament sunt disponibile în majoritatea cazurilor.

Ceea ce este ochiul uscat la câini?

Ochiul uscat este un condiție oculară unde glandele lacrimi nu produc suficiente lacrimi pentru a lubrifia și proteja ochiul. Aceasta provoacă uscarea și inflamația ochiului care poate duce la infecție. Ochiul uscat este formal cunoscut sub numele de keratoconjunctivita sicca sau kcs. Cuvântul "kerato" se referă la cornee, o acoperire clară a ochiului. Conjunctivita înseamnă inflamația membranei subțiri care acoperă ochiul și pleoapa. Termenul "Sicca" înseamnă uscat.

Într-un ochi normal, există glandele lacrimale (glandele lacrimice) situate deasupra ochiului și în a treia pleoapă, găsite în colțul interior inferior al ochiului. În mod normal, funcționarea glandelor lacrimale produc lacrimi care conțin apă, săruri, ulei și mucus. Lacrimile păstrează ochii lubrifiați și spălați materialul din ochi care pot provoca iritații și infecții.

Fără producția de lacrimă adecvată, ochiul poate fi rănit de particule de resturi și chiar devenind infectate. Corneea devine îngroșată într-un efort de a proteja restul ochiului de rănire. Glandele de lacrimi pot produce în continuare ulei și mucus, dar nu apă. Acest lucru poate lăsa o descărcare groasă în și în jurul ochilor.

Semne de ochi uscați la câini

  • Grosimea de evacuare a ochilor (adesea arată ca mucusul galben sau verde, puroia sau crustajele)
  • Roșu ochi / conjunctivită
  • Excesiv clipește /blefarospasmes
  • Aspectul uscat la ochi (fără luciu pe ochi)
  • Decolorare sau pigmentare pe suprafața ochiului
  • Ulcere corneene

Cauze de ochi uscați la câini

Ochiul uscat este cel mai frecvent cauzat de un proces de boală mediată de imunitate care dăunează glandelor lacrimogene. Acest lucru poate apărea în orice câine, dar este deosebit de obișnuit în American Cocker Spaniol, buldogi, Miniatura Schnauzers, Shih Tzus, și West Highland White White.

Alte cauze potențiale ale KCS la câini includ următoarele:

  • Tulburări congenitale: glandele lacrimale sunt absente sau nu funcționează corect la naștere
  • Boli infecțioase, în special cele care afectează sistemul respirator superior
  • Cherry ochi (prolapsul al treilea pleoapă)
  • Unele boli endocrine
  • Traume sau deteriorarea ochiului (cauzate de leziuni, toxicitate sau procese de boală)

Cum veterinarii diagnosticați ochiul uscat la câini

Este important să contactați Medicul veterinar La primul semn al problemelor oculare. Boli ale ochiului poate progresa rapid. Cu cât veterinarul dvs. poate face un diagnostic, cu atât mai bine șansele de tratament eficient.

Veterinarul dvs. va efectua o examinare amănunțită a ochilor câinelui, urmată de unele teste speciale de ochi. Primul test este de obicei testul de lacrimă Schirmer. O bandă de hârtie mică, special tratată este introdusă sub pleoapa inferioară și ținută în poziție timp de un minut. Hârtia va deveni umezită de lacrimi, iar lichidul va ajunge la un anumit punct pe benzi. Producția de lacrimă normală ar trebui să ajungă la linia de 15 mm sau dincolo. 5mm sau mai puțin indică uscarea severă. Rezultatele de 11-14mm sunt limitinul și pot dezvălui ochiul uscat timpuriu.

Apoi, veterinarul dvs. poate dori să efectueze un test de fluoresceină pete pe ochi pentru a verifica deteriorarea corneei. Un colorant fluorescent inofensiv este abandonat în ochi și clătit cu soluție salină. Apoi, o lumină este folosită pentru a vedea dacă pata a fost reținută pe cornee. Dacă sunt prezente ulcere, leziuni sau zgârieturi, acestea vor reduce pete. Acesta este un test important, deoarece KCS poate provoca ulcere cornee și leziuni care necesită medicamente speciale pentru a se vindeca.

Tratamentul pentru ochiul uscat la câini

Odată ce câinele dvs. a fost diagnosticat cu KCS, VET va recomanda imediat tratamentul. Tratamentul va implica utilizarea uneia sau mai multor tipuri de medicamente de ochi topice.

Ciclosporina și tacrolimus sunt medicamente imunosupresoare care tratează KC-urile mediate de imunitate. VET dvs. va prescrie probabil unul dintre aceste medicamente dacă este suspectat KC-urile mediate imune. Acestea vin în formă de unguent sau picătură și trebuie să fie administrate de unul până la trei ori pe zi.

Medicamentele topice de antibiotice și / sau steroizi pot fi necesare și în ochi. Antibioticele pot trata sau preveni infecțiile. Steroizii reduc inflamația.

Lacrimile artificiale pot fi utile pentru a lubrifia ochii, dar trebuie să fie utilizate frecvent pentru a fi eficiente. Acestea numai nu vor trata KCS, deși pot fi utilizate împreună cu alte medicamente pentru ochi.

Asigurați-vă că urmați recomandările dvs. veterinar privind tratamentul și examenele de urmărire. Este important ca veterinarul dvs. să verifice în mod regulat ochii câinelui pentru a monitoriza răspunsul la tratament și progresia ochiului uscat.

Chirurgia poate fi necesară în cazuri grave care nu răspund la tratamentul medical. Un oftalmolog veterinar poate efectua o procedură chirurgicală numită o transpunere a canalului parotid. Aceasta implică re-rutarea uneia dintre conductele salivare la ochi, astfel încât saliva să poată furniza lubrifiere. Saliva poate funcționa bine ca un substitut lacrimal, dar pot apărea alte complicații, cum ar fi mineralizarea corneei și udare excesivă atunci când alimentele sunt prezente.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să observați și să tratați ochiul uscat la câini