Infecții și probleme ale ochilor în cobai

Guineea Pig Ochi apropiat

porcușori de Guineea, ca mulți alții Animale exotice, sunt predispuse la probleme oculare. Există o varietate de Boluri și problemele care pot afecta sănătatea ochilor porcului Guineei, dar unele dintre aceste probleme sunt văzute mai frecvent decât altele. Familiarizându-vă cu unele dintre posibilitățile, veți fi mai bine pregătiți să vă ocupați de o problemă a ochiului pe care porcul dvs. Guineea poate avea în viitor.

Care sunt problemele de ochi în cobai?

Infecțiile sau problemele oculare se referă la o varietate de probleme care influențează ochii lui Guineea. Acest lucru ar putea varia de la o cornee zgâriată, ulcer cornean, infecție sau chiar mai grave tumori. Simptomele sunt toate în funcție de tipul de problemă. Odată diagnosticat, tratamentele vor varia foarte mult.

Simptomele problemelor de ochi în cobai

Problemele oculare în cobai pot fi greu de diagnosticat. Cele mai frecvente semne și simptome sunt:

  • Nor sau roșeață în ochi
  • Frecvente pawing sau zgâriere la ochi
  • Păstrarea unui ochi închis
  • Inflamația sau descărcarea de la ochi
  • Constant de rupere
  • Bulgări mari sau mase

În funcție de simptom, există unele la remedii la domiciliu care pot funcționa. Dacă observați orice probleme oculare, este mai bine să programați o întâlnire cu medicul veterinar. Problemele oculare pot fi grave și dacă sunt lăsate netratate, ar putea duce la orbire.

Ulcere corneene

Uneori ochii se zgârie sau iritați de ceva în cuști de cobai ca fân sau așternut, sau chiar după o luptă cu un alt cobai. Aceste zgârieturi sau iritații pot provoca o vătămare numită ulcer cornean. Un ulcer cornean este un defect în stratul ochiului guineei, cunoscut sub numele de cornee și este dureros. Este posibil să puteți vedea un pic de nor sau roșeață în ochi. Este mai probabil ca porcul vostru de guinei să iasă la el, să o țină închis sau chiar să-l freci pe pământ pentru a semnala că au o problemă. Durerea de la ulcer poate provoca porcul de guinee să nu mai mănânce și apoi să dezvolte ileus.

Ulcerele corneene pot fi tratate cu unguente speciale de ochi de prescripție medicală din Exoticul VET. Unele dintre aceste unguente sunt antibiotice, iar unele sunt făcute în mod specific pentru a vindeca ulcere. Dacă ulcerul este cu adevărat mare sau nu a vindecat după utilizarea unor medicamente, veterinarul dvs. poate atrage unele dintre sângele de cobai, centrifugați și utilizați sericul produs ca picături de ochi pentru a ajuta ulcerul să se vindece. Dacă ulcer încă nu a vindecat, poate fi necesară o procedură specială numită keratotomie de rețea pe ochi pentru a încuraja vindecarea. Această procedură se face sub anestezie de către Exoticul dvs. Vet.

Infecții ale ochilor

Iritarea sau expunerea la cantități excesive de bacterii sau spori fungici pot determina ca ochii porcului dvs. să devină infectați. Aceste infecții bacteriene și fungice pot afecta unul sau ambii ochi, cât și trebuie tratați cu medicamentele antibacteriene sau antifungice adecvate. Porcul de guinee poate avea o pierdere de păr în jurul ochiului infectat, roșeață numită conjunctivită, descărcare, umflare și chiar țineți închiderea ochiului infectat.

Ta Exotice veterinar poate alege să trateze ochiul fără a obține mai întâi o probă la cultură, dar dacă infecția nu se rezolvă, ar trebui obținută o cultură bacteriană și / sau fungică. Cultura va spune medicului dumneavoastră exact ce fel de bacterii sau ciuperci crește în jurul ochiului și va dicta tratamentul corect pentru animalul dvs. de companie. Dacă porcul dvs. Guineea are o mulțime de descărcare de la ochi și este închisă închisă, puteți folosi o cârpă caldă și umedă pentru ao curăța ușor până când vă puteți vedea VET-ul. Uneori, pur și simplu curățați ochiul face o lume de diferență de cobai. Odată ce porcul dvs. Guineea a fost diagnosticat cu o infecție, aveți grijă să vă dezinfectați pe deplin și să vă curățați cuștile și toate elementele din interior. Acest lucru va elimina orice spori persistent.

Dinți îngroșați

Guineea porcii au dinți asemănători cu cele ale unui iepure. Dinții lor din față sunt numiți incisivi. Rădăcinile acestor incisivi pot crește într-o cale între nas și ochi, numită canalul nazal-lacrimal și provoacă ochiul guinei să plângă. Un test ușor de văzut dacă există un canal blocat nazal-lacrimal este de a folosi o pată de ochi fluorescein și așteptați să vedeți dacă se scurge din nasul guinei. Conductele normale curg prin nas și permit scurgerea din ochi, dar dacă conducătorul este blocat sau înfundat, drenajul excesiv va apărea din ochi. După acest test, un medic veterinar va fi probabil ca porcul dvs. de guinee pentru a confirma în continuare diagnosticul și pentru a decide dacă o intervenție chirurgicală de extracție este cea mai bună acțiune a acțiunii.

Tumorile

Uneori, creșterea sau tumorile se vor dezvolta, din păcate, în spatele ochilor porcilor Guineei. Aceste tumori pot provoca un ochi să se umfle sau să se umfle. Acest lucru va fi probabil foarte inconfortabil pentru porcul dvs. Guineea. Uneori X-Rays vor fi folosite de Exoticul dvs. VET pentru a identifica o tumoare pe craniul porcului dvs. Guineea. Aceste raze X pot fi, de asemenea, citite de un radiolog înainte ca VET să facă un diagnostic. Din păcate, nu toate anomaliile sunt vizibile pe o radiografie, astfel încât VET dvs. poate recomanda, de asemenea, un RMN să fie efectuat pe porcul dvs. Guineea. Acest lucru nu este ceva mai mulți proprietari de porci din Guineea și nu este, de asemenea, ceva de multe spitale veterinare pot oferi. În plus, chiar dacă se face un diagnostic, nu există, de obicei, un tratament pentru o tumoare în spatele ochilor. Guineea care sunt suspectați că au tumori în spatele ochilor lor sunt adesea tratați simptomatic și prevăzute cu îngrijirea hospice.

Cum de a preveni problemele oculare

Unele dintre problemele comune ale ochilor porcușori de Guineea sunt oarecum prevenite, iar altele nu sunt. Mențineți o cușcă curată pentru a preveni creșterea bacteriilor inutile în apropierea porcului dvs. Guineea. Dacă aveți mai mult de o viață împreună, încercați să evitați sau să desființați orice luptă, deoarece se pot răni ochii celuilalt. În cele din urmă, acordați atenție oricăror schimbări în ochii animalelor de companie și luați-le la medicul veterinar cât mai curând posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Porcușori de GuineeaEastgate Veters

  2. Tulburări și boli ale porcilor GuineeiManualul veterinar

  3. Quinton, Jean-François și colab. Un caz de liposarcomul palpebral bine diferențiat într-un cobai (Cavia Porcellus)Oftalmologie veterinară, vol 16, 2013, pp. 155-159. Wiley, DOI: 10.1111 / Vop.12042

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții și probleme ale ochilor în cobai