Șopârlă spinoasă (uromastyx): profilul speciilor

Dragonul barbă (Uromastyx) pe nisip și pietriș în fața unui jurnal

Spre deosebire de dragonul barbă sau gecko leopard, coada spinoasă şopârlă nu este an animal de companie obișnuit. Este o căutare rară, dar în reptile Proprietarul cercurilor, veți auzi în mod obișnuit că este numit de numele său științific Uromastyx sau Uro pentru scurt. Datorită reglementărilor comerciale, doar câteva țări permit exportul acestei reptile specifice, ceea ce face dificilă achiziționarea. Dacă sunteți norocoși și puteți găsi unul, veți descoperi că îngrijirea și temperamentul acestei șopârle fac un animal plăcut plăcut. Pe baza dietei sale, acest herbivor este o întreținere mult mai mică decât a ei cricket-mănâncă veri. Spinoasele trăiesc în sălbăticie în părți din Africa, Orientul Mijlociu, Asia și India.

Prezentare speciala

Nume comune: Șopârlă de coadă, Uromastyx, Uromastyces, Mastigres, sau Lizards DABB

Nume stiintific: Uromastyx

Dimensiunea adulților: 10 până la 18 inci

Speranța de viață: 15 până la 30 de ani

Comportamentul și temperamentul șopârlă a șopârlă

Șopârla spinoasă este ca un dinozaur mic, blând care își folosește coada pentru a valorifica prădătorii în apărare. Numele acestei reptile provine dintr-un cuvânt vechi vechi, care înseamnă "coada", "bici" sau "flagel."

Este o putere naturală, trăind în tuneluri adânci de până la 10 metri lungime. Natura reclusivă a acestui animal de companie contribuie la timiditatea sa în captivitate. Cei mai mulți șopârle de coadă spinoase se vor ascunde când încerci să le gestionezi. Cu toate acestea, există câteva care vor tolera manipularea blândă, iar unii vor mânca direct din mâinile proprietarului lor.

Aceste șopârle au o maxilară puternică, iar mușcătura poate răni, dar rareori fac acest lucru - este, de obicei, un mecanism defensiv.

Șopârlele masculine spinoase pot acționa agresiv față de alți bărbați datorită naturii lor teritoriale. Deci, fie păstrați un bărbat pe grup sau o casă singură.

Din majoritatea șopârlelor din comerțul cu animale de companie, aceasta este una dintre cele mai reduse întreținere a tuturor. Probabil că trebuie să dedicați aproximativ 15 minute pe zi la îngrijirea acestui animal de companie.

Locuind șopârla spinoasă

O mare terrariu sau acvariu (40 până la 55 de galoane) este necesară pentru a găzdui o șopârlă de coadă spinoasă. O rocă de basking este o necesitate, precum și multe ascunzii considerabile, alpinism și spoturi de mâncare.

Un turn de roci bine ascunse face ca fața de basking perfect, și un adăpost reptile produse comercial, situat în rândul jurnalelor și rocilor intercalate, ar trebui să vă ofere opțiuni suficiente pentru animale de companie pentru a fi umflate sau răciți.

Odată ce ați configurat incinte, puteți automatiza încălzitorul și luminile pe un cronometru pentru a face lucrurile mai ușoare. Va trebui să eliminați totul și curățați adâncimea lărgâului o dată pe lună. Între curățarea profundă, va trebui să identificați fecalele vizibile curate sau scoop.

Căldură

Furnizare Incalzi cu lămpi de căldură. Toate reptilele cu sânge rece reglează temperatura corpului Mergând în jurul mediului său. Zona de basking de la un capăt a rezervorului trebuie să fie de aproximativ 120 f, iar capătul răcitor al rezervorului trebuie să mențină o temperatură la 90 f. Noaptea, incinta lizardului poate scădea în anii `70 pentru a-și reproduce mediul de deșert natural. Pentru iluminare, puteți alege o lumină ceramică sau un bec albastru, roșu sau alb.

Ușoară

Șopârlele spinoase au nevoie de expunerea amplă UVB furnizată de un bec fluorescent sau de vapori de mercur. Achiziționați becuri care au o ieșire UVB de 8 până la 10% (o ieșire UVB mai mare este excelentă și preferată). Și păstrați acest bec pe un ciclu de 12 ore pentru a imita soarele care merge în sus și în jos.

Plasați lumina dvs. de la 10 la 12 centimetri de la fața locului în care șopârla sa în sine. Deoarece ecranele din ochiuri blochează o bună parte din razele UVB ale luminii, montați-o sub ecran dacă este posibil. Orice reflectoare din interiorul unui dispozitiv fluorescent ajută, de asemenea, să maximizeze eficacitatea bulbului.

Înlocuiți becurile fluorescente la fiecare șase luni sau urmând recomandarea producătorului. Chiar dacă becul încă emite lumină, razele UVB invizibile nu mai emițătoare după șase luni.

De ce căldura și lumina sunt atât de importante pentru reptile dvs. de companie

Umiditate

Această șopârlă nu poate tolera umiditatea ridicată - o poate ucide. Gama ideală de umiditate pentru această șopârlă nu este mai mare de 35%. Această șopârlă este în mod obișnuit să găsească umiditate, asigurând astfel o ascundere umedă sau un recipient pentru ea (nu mai mult de 65% umiditate) pentru a-și simula burrow. Este posibil să aibă nevoie de acest mediu umed pentru ao ajuta Shed pielea ei. Pentru a monitoriza nivelul de umiditate, utilizați un manometru de higrometru sau de umiditate.

Substrat

Proprietarii de reptile utilizează uneori substratul sau așternutul pentru a linia fundul unei cuști. Din moment ce șopârlele cu coadă de spinoase sunt săpături, vor aprecia substratul pentru burrowing.

Furnizați 6-8 inci de Materialul de pat În incinta sa, astfel încât să poată să se înmulțească instinctiv. Nisip natural vândut ca "nisip de joc spălat" sau nisip de calciu vândut în magazinele de animale de companie funcționează bine. Unii proprietari de reptile utilizează boabe mici, cum ar fi mei sau substraturi pe bază de nuc.

Orice substrat care se poate potrivi în gura șopârlă are posibilitatea de a provoca un colon afectat. Pentru a evita acest lucru, hrăniți șopârla pe o placă care acoperă substratul, astfel încât acesta nu poate înghiți din greșeală. Puteți preveni o impacție cu totul utilizând un substrat fabricat, cum ar fi pâsla tocată, prosoape de hârtie sau covor în aer liber. Cu toate acestea, acele căptușeli de cușcă nu vor permite șopârlă să se umfle.

Alimente și apă

Șopârlele spinoase sunt erbivore. Ei pot avea insecta ocazională în sălbăticie, dar proteinele animale prea mari pot provoca primejdie sau probleme de rinichi severe. Evitați hrănirea oricui Insecte.

Hrăniți o varietate de verdeață cu frunze întunecate, cum ar fi escarole, Dandelion Greens, verdeață de culoare, verde, verde de muștar și amestecuri de primăvară. Rotiți ofertele pentru a păstra lucrurile interesante pentru șopârla dvs. Pentru proteina adăugată includ linte, mazăre, fasole și anumite boabe ca mei.

În sălbăticie, acești șopârle pot merge săptămâni sau luni fără alimente. Hrana hrană și minori zilnic, dar adulții de peste 3 ani pot mânca patru sau cinci ori pe săptămână. Hrăniți dimineața și oferă cât de mult vor mânca, nu sunt alimentatoare oportuniste.

Șopârle sănătoase care sunt hrănite o dietă variată de legume și nu ar trebui să aibă nevoie de un supliment de calciu, dar mulți veterinari exotici recomandă în continuare pulberea de pulbere de calciu peste alimentele lizardului de câteva ori pe săptămână.

Un vas de apă nu este necesar deoarece cozile spinoase își iau apa din alimentele lor. Cu toate acestea, puteți oferi un vas de mică adâncime pentru înmuierea în cazul în care șopârla trebuie să se răcească.

Probleme comune de sănătate

Boala osoasă metabolică (MBD) este una dintre cele mai frecvente boli găsite în reptilele PET, adesea rezultând din deficiența de calciu. Semnele MBD includ articulații umflate, tremurând și o maxilar lax. O dietă echilibrată, iluminare amplă UVB și suplimente de calciu ar trebui să împiedice șopârlă să obțină MBD.

Deshidratarea poate rezulta, de asemenea, dintr-o dietă inadecvată. Deoarece șopârlele spinoase se bazează pe mâncarea lor ca sursă de apă, o abundență de verdeață cu frunze va preveni deshidratarea. De asemenea, furnizați un substrat amplu și spațiu pentru burrowing. Aceste creaturi se sapră în spații de ascundere pentru a-și reglementa temperatura corpului și pentru a reține apa.

Ocît, șopârla voastră spinoasă poate refuza alimentele pentru o săptămână. Aceste șopârle pot experimenta o pierdere de apetit atunci când se simte stresat, senzația unei schimbări în anotimpuri, trăind cu temperaturi sunt prea cool în incintă sau se răcește. Ele pot, de asemenea, să meargă într-o grevă alimentară deoarece sunt plictisiți de ofertele de alimente repetate.

Alegerea șopârlăi voastre spinoase

Înainte de a cumpăra o șopârlă cu coadă spinoasă, căutați crescători de reputație locală sau vânzători care au o șopârlă cu coadă spinoasă captiv. Dacă vă puteți obține reptile de la un crescător, ele pot explica sănătatea animalului dvs. de companie și majoritatea au ridicat manual șopârlele. Șopârlele captive-crescute sunt deja obișnuite cu viața într-o cușcă și vor începăta mai puțin atunci când sunt manipulate. Nu cumpărați o șopârlă importată - Băiștii sunt responsabili pentru epuizarea populațiilor sălbatice.

Puteți găsi adesea crescători de reputație prin veterinările exotice, alți proprietari de reptile și spectacole de reptile locale. La Reptile Expos, puteți întâlni în mod regulat crescătorii, precum și magazinul pentru șopârle și toate consumabilele dvs. într-un singur loc. Șopârlele spinoase pot costa de la 100 la $ 300. Hatchlings costa de obicei cel puțin deoarece rata mortalității este cea mai mare.

Semnele unei șopârle sănătoase spinoase includ neted, chiar corpul - fără urme de acarieni (pete mici, roșcate-maronii în jurul feței) - ochi limpezi, străluciți - linia netedă și grăsime, coada rotunjită.

8 Reptile drăguțe care vă vor schimba mintea despre aceste animale de companie

Diferite specii de șopârle

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

Pentru mai multe informații, consultați aceste alte profiluri ale șarpele de șopârlă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Șopârlă spinoasă (uromastyx): profilul speciilor