Leopard gecko: profilul speciilor

Leopard Gecko

Un reptile popular al începătorului, Leopard Gecko, este o șopârlă cu ușurință, mică din Afganistan, Pakistan, Northwest India și Iranul. În comparație cu alte șopârle, acestea necesită o îngrijire minimă. Au personalități periculoase și fac mișcări interesante să se uite. Leopard Geckos sunt în mod obișnuit galbene, albe și observate cu puncte negre. Hatchlings sunt dungi și treptat se schimbă la aspectul spot. Există mai multe colorate și modelate morfuri sau variante. Anumite culori sunt mai dorite și mai valoroase, în timp ce colorarea tipică de tip sălbatic sau normală este disponibilă și mai accesibilă.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Leopard Gecko

Nume stiintific: Eblefaris macularius

Dimensiunea adulților: 8 până la 10 inci, inclusiv cozile

Speranța de viață: 20 sau mai mulți ani în captivitate

Leopard Gecko comportament și temperament

Leopard Geckos, afectuos numit Leos, sunt, în general, ușor de îngrijit. Ei nu necesită o mulțime de întreținere a cuștii și sunt hardy și iertător dacă mediul lor nu este perfect.

Leopard Geckos sunt geckos nocturne, locuințe la sol, care sunt, în general, docil și ușor de îmblânzit. Ei nu au tampoane lipicioase ca alte geckos, așa că nu urcă ziduri, dar spre deosebire de alte gecuri, ei au pleoapele.

Leopard Geckos nu sunt predispuse la mușcături și sunt de obicei în mișcare lentă. Ele sunt cunoscute ca fiind foarte vocale, mai ales când sunt foame și fac chirpuri și scârțâie.

Când vă aduceți mai întâi acasă leopard Gecko, vă puteți socializa prin manipularea ușoară. Ei vor tolera o anumită cantitate de contact, dar nu exagerați-o, sau gecko-ul dvs. de leopard poate deveni stresat.

Geckos își folosește cozile pentru a comunica. Dacă aveți mai mult de un gecko leopard într-o incintă, țineți un ochi pentru fluturaș. Este o mișcare lentă, înapoi și înapoi. Gecko o ridică adesea. Acest semn înseamnă că un gecko leopard se simte amenințat și este pe punctul de a ataca, astfel încât să le separați imediat.

Leopard Geckos sunt, de asemenea, cititoare de coadă, similare cu rattlesnakes. Dacă vă vedeți gecko-ul tău zgâriet de coada sa rapid, înseamnă că gecko-ul tău leopard este încântat să mănânce sau să se împerecheze.

Și la fel ca o mulțime de alte șopârle, când se simt amenințate, leopard geckos poate auto-ampută cozile lor Ca mecanism de apărare.

1:28

6 moduri de leopard gecko poate ieși din mulțime

Locuind gecko leopard

Un rezervor de 15 până la 20 de galoane este suficient de mare pentru două până la trei geckos leopard, dar ar trebui să fie doar un bărbat pe habitat și să păstreze doar bărbații și femelele împreună dacă doriți să vă ocupați de reproducere. Tancuri vechi de pește care nu mai dețin apă, de asemenea, funcționează perfect pentru geckos leopard.

Oferiți jurnalele de jurnal ca un spațiu de ascundere și de alpinism. Peșterile de reptilare comerciale și cutiile simple de carton sunt, de asemenea, opțiuni bune. O cutie de ascundere umedă poate ajuta la vărsare.

Spot Curățați cușca o dată pe zi pentru a elimina fecalele. Despre o dată pe lună, luați totul, aruncați substratul și curățați și dezinfectați cușca și toate elementele din ea pentru a reduce acumularea de bacterii.

Căldură

Puteți utiliza un bec de căldură cu incandescență cu lumină albă, pentru a oferi un loc de basking în timpul zilei. Un bec de căldură roșie, becul albastru sau purpuriu, sau emițătorul de căldură ceramic poate oferi căldură suplimentară pe timp de noapte.

Plăcuțele de încălzire în exercițiu în funcții de încălzire, dar acestea nu pot fi cele mai eficiente pentru reglarea corespunzătoare a temperaturilor gecko. Dacă gecko-ul dvs. se umflă până la suprafața de sticlă a rezervorului, un tampon de încălzire substrank ar putea provoca arsuri. Nu folosiți niciodată roci fierbinți.

Deoarece creaturile rece, reptilele trebuie să-și regleze propria temperatură a corpului. Reptile ca o gamă de temperaturi sau gradient termic, astfel încât ei să poată ajusta căldura corpului. Oferiți un loc de basking de 88 de grade Fahrenheit (31 grade Celsius) cu un gradient termic până la aproximativ 75 Fahrenheit (în jurul valorii de 24 celsius). Noaptea, temperatura poate scădea la un interval de 70 la 75 Fahrenheit (21 până la 24 celsius). Asigurați-vă că gecko-ul dvs. nu este expus la niciun schiță și nu puneți rezervorul de lângă o fereastră sau o ușă.

Iată cum să configurați un gradient termic pentru reptilele dvs. de companie

Ușoară

Fiind nocturn, leopard geckos sunt cel mai activ pe timp de noapte și nu necesită o mulțime de iluminare UV. În sălbăticie, aceste creaturi sunt, de asemenea, active în zori și apus de soare și primesc expunerea UV în acele ore de lumină solară. O cantitate mică de lumină UVA și UVB (2% până la 7%) poate merge mult timp să păstreze sănătos geckos leopard și poate reduce riscul de boală osoasă metabolică.

Lizardul dvs. va avea nevoie de iluminare incandescentă și de căldură de la acea sursă pentru a imita lumina soarelui. În timpul verii, dați-le aproximativ 14 ore de "soare" pe zi. Și, în timpul iernii, șopârla va avea nevoie de aproximativ 12 ore de la acea lumină. Pentru ușurința îngrijirii, puteți automatiza iluminarea cuscarului prin punerea luminilor pe un cronometru.

Umiditate

Aceste șopârle sunt o șopârlă deșertă, deci nu au nevoie de un mediu foarte umed. Dacă umiditatea este prea mică (sub 20%), Gecko ar putea avea probleme cu vărsarea. Păstrați nivelul de umiditate cu aproximativ 30% la 40%, care este similar cu nivelul de umiditate din casa dvs. Puteți utiliza un ecran de ecran regulat, cuplat cu sursa de căldură, pentru a menține mediul uscat. Pentru a verifica nivelul de umiditate, obțineți un higrometru sau un ecartament de umiditate pentru cușcă.

Substrat

Young Geckos leopard nu trebuie păstrat pe un substrat de nisip, chiar dacă este nisip de calciu. Ei pot ingera nisipul și suferă un blocaj intestinal. Hârtia este absorbantă și ușor de schimbat, iar covorul interior / în aer liber funcționează și bine.

Evitați rasurile de lemn, deoarece pot tăia picioarele minuscule ale geckului. Uleiurile volatile din rasurile de lemn pot fi iritante. Indiferent de substratul pe care îl utilizați, asigurați-vă că gecko nu o ingeră.

Alimente și apă

Leopard Geckos sunt Insectivores. Hrăniți o varietate de greieri, viermi de ceară și, în mod moderat, viermi. Cu ocazia, puteți încerca să hrăniți un șoarece roz la un gecko adult. Pentru a vă asigura că gecko-ul dvs. nu ingerați nici un substrat, vă puteți alimenta gecko într-un rezervor gol.

Minorii trebuie să fie hrăniți în fiecare zi mai mulți greieri. Adulții pot sări peste câteva zile între hrănire. Înainte de a hrăni insectele pentru animalul dvs. de companie, ei trebuie să fie Gut-încărcat sau a hrănit o masă nutritivă cu 24 de ore înainte de hrănire. De asemenea, va trebui să acoperiți insectele cu un supliment de calciu / vitamina D3 înainte de a le alimenta la șopârlă. Pentru a face acest lucru, puneți gredice sau viermi într-o pungă de ziplock cu o parte din suplimentul de pulbere. Agitați rapid sacul și aruncați insecta în rezervor cu șopârla. Hatchlings și minori au nevoie de suplimentul de calciu / vitamine la fiecare hrănire - adulții au nevoie doar de ea la fiecare altă hrănire.

Furnizați un vas de apă dulce pentru gecko-ul dvs. de leopard în orice moment. Bowlul de apă va ajuta la adăugarea unei umidități în incintă, iar gecko-ul dvs. va bea din castron. Puteți găsi chiar și un gecko înmuierea în mod voluntar în castronul său de apă.

Probleme comune de sănătate

Una dintre cele mai grave condiții care pot afecta geckos leopard este Boala osoasă metabolică. La fel ca oamenii, geckosul se îmbolnăvesc dacă nu primesc suficient calciu și vitamina D. Boala osoasă metabolică determină deformări ale coloanei vertebrale și a membrelor. Semnele acestei boli includ apetitul și tremurul slab.

Dacă observați gecko-ul dvs. în curs de dezvoltare bule de armpit, Acestea nu sunt periculoase. Ele sunt un semn că șopârla dvs. stochează ceva. Aceste bule pot conține grăsimi, vitamine, proteine, calciu sau alte minerale și sunt frecvente în geckos supraponderal. De obicei, aceste bule dispare atunci când șopârla se întoarce la o greutate sănătoasă.

Leopard Geckos sunt, de asemenea, predispuse la gastroenterită, care provine dintr-o infecție bacteriană. Dacă gecko-ul dvs. are scaune apoase sau coada ei se micșorează, acestea pot fi semne de gastroenterită. Această condiție este potențial fatală, dar este tratabilă dacă este prinsă timpurie.

Și ca și alte șopârle, geckii de leopard care sunt subnutriți sau trăiesc într-o cușcă cu umiditate insuficientă pot dezvolta dysecdysis. Această afecțiune, care arată ca pielea uscată, provoacă gecko să aibă dificultăți în vărsare și poate afecta viziunea sa.

În cele din urmă, Geckos Leopard sunt susceptibile la o varietate de infecții respiratorii, inclusiv pneumonie. Wheezing sau bule de mucus în jurul pasajelor sale nazale și gura sunt un semn că gecko-ul dvs. leopard are probleme respiratorii.

Toate aceste condiții ar trebui să primească tratament de la un veterinar exotic care este specializat în reptile.

Alegerea gecko-ului tău leopard

Deoarece sunt șopârle de lungă durată, asigurați-vă că sunteți pregătiți să aveți grijă de un gecko leopard pentru un timp extins. Aceste animale de companie extrem de populare sunt ușor disponibile, dar este întotdeauna cel mai bine să cumpărați geckos de la un crescător de reputație, care poate costa între 20 și 40 de dolari. Morfurile rare pot costa până la 100 $. S-ar putea să găsiți un crescător de reptile bune la o expoziție de reptile sau la exptiile de lângă dvs.

Când vă alegeți animalul de companie, uitați-vă la coada lui. Ar trebui să fie plină și grăsime, de preferință la fel de largă sau mai largă decât spațiul dintre umerii gecko. Ochii, nasul și gura ei ar trebui să apară clar și nu curge. Este aerisire sau deschidere pentru urinare și defectare, ar trebui să arate curat și nu umflate.

Tipuri comune Gecko pentru începători

Diferite specii de geckos

Dacă sunteți interesat de Geckos PET, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Leopard gecko: profilul speciilor