Hemipene pralapsene în șopârle și geckos

Gecko cu coada de grăsime (Hemitaconyx Caudicincintus)

Mulți bărbați șopârle și alte reptile ca șerpi au hemipene. Aceste mici organe de reproducere sunt toate bine și dandy până când cineva decide să apară și apoi să rămână, creând o situație dureroasă numită prolaps.

Înțelegerea hemipensului

Hemipene sunt organe umede, roz, carne, reproductive situate chiar sub și pe ambele părți ale deschiderii cloacale a șopârlă masculină. Numai bărbații au ei și nu sunt vizibili decât dacă sunt expuși. Ele sunt în mod normal ascunse și apar ca două bulgări mici sub cloaca de șopârlă la baza coada. Acest bulge împreună cu prezența marePorii femurali sunt adesea caracteristicile pe care le-ați căuta atunci când vă determinați dacă șopârla dvs. este un bărbat.

Hemipenele sunt ca penisurile miniaturale. Ele sunt mici tuburi folosite pentru împerechere, dar spre deosebire de oameni, ei nu sunt folosiți pentru urinare. Acestea nu ar trebui să fie în mod normal expuse.

De ce ar fi expus un hemipină?

Uneori Hemipenes va ieși dacă există femele în linia de vedere a bărbatului sau dacă bărbatul tău simte un alt bărbat încearcă să fie mai dominant. Unul sau ambii hemipenei lui pot apărea și prolapsul acestor expuneri la alte șopârle. Alteori se vor prolija din cauza impacției, lipsei de umiditate sau, în timp ce fiind în mod intenționat sexe de o persoană ("Popping" a hemipene este o modalitate de a face sex unele reptile). Uneori Himipenis Polapses în timp ce îndepărtează excesul de piele și impacție și nu se vor întoarce.

Diagnostic și tratament

Dacă vedeți o bulgăre roz sau două sub cloaca reptila dvs. de sex masculin, probabil are o hemipenză pralapsă. Puteți încerca să aplicați o presiune fermă, ci blândă direct pe hemipenis cu un tampon de bumbac umed sau cu degetul dvs. pentru ao retrage. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să înmuiați reptile într-o baie caldă, cu un anumit zahăr adăugat sau aplicați o miere direct către Hemipenis. Aceste tehnici dulci vor ajuta la scăderea inflamației și, sperăm, să se retragă Hemipenis.

Dacă un hemipenis iese și stau afară, poate, de asemenea, să se usuce. Dacă nu sunteți în imposibilitatea de a obține Hemipenis să se retragă acasă, păstrați-l umed cu apă caldă sau aplicați o vină sau un alt lubrifiant. Ta Exotice veterinar poate să trebuiască să anestezei reptilei dvs. pentru a retrage hemipenele, utilizați o cusătură pentru ao menține în poziție sau chiar amputați-o dacă nu se va întoarce și nu va rămâne înăuntru. O hemipenză care rămâne prea lungă poate deveni infectată. Prin urmare, îndepărtarea Hemipenis pralapsed este cea mai bună opțiune pentru a preveni producerea unei infecții sistemice.

Prevenirea

Asigurați o umiditate adecvată în mediul reptilei pentru a ajuta la depozitele corpului complet și pentru a împiedica afectarea hemipenelor și a porii femurali. Nu extrageți intenționat hemipenele să le faceți sau să le curățați. Dacă bănuiți că Hemipenis este afectat, înmuiați-vă reptile într-o baie de apă caldă timp de 15 până la 20 de minute înainte de a încerca să o curățați. Dacă vă este frică, Hemipenis nu se va întoarce după ce se aplecă să fie curățate, nu încercați. AVEȚI EXOTICA VET EXOTICS.

Dacă alte reptile par să încurajeze comportamentele teritoriale și hemipenele bărbaților dvs. continuă să vină, trebuie să vă separați reptilele și să vă asigurați că nu se pot vedea unul pe altul dintr-o altă incintă din cameră.

Uneori nu puteți preveni prolapsul, dar puteți lua toate măsurile de precauție necesare și puteți fi pregătiți dacă se întâmplă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hemipene pralapsene în șopârle și geckos