Șopârle de companie

Pet Iguana cu proprietar

Înainte de a vă decide ce șopârlă doriți să obțineți, faceți cercetarea dvs. Aflați tot ce puteți despre tipul șopârlă pe care doriți să îl considerați atent dacă puteți oferi îngrijirea necesară pe întreaga durată de viață a șopârlării respective. Asigurați-vă că vă amintiți aceste lucruri cheie:

  • Decizia pe o șopârlă ca un animal de companie, de obicei, înseamnă că faceți un angajament pe termen lung.
  • În timp ce o șopârlă poate fi ieftină, echipamentul necesar pentru a îngriji în mod corespunzător, poate costa de mai multe ori mai mult decât șopârla în sine.
  • Aflați cât de mare va fi lizardul dvs. ca adult. Acele mici iguanele mici din magazinul de animale de companie cresc șopârle care au nevoie de o mulțime de spațiu și o mulțime de îngrijire.
  • Să fie conștienți de faptul că toate reptilele pot purta Salmonella. Citiți despre riscuri și cum să le minimalizați.

Alegerea lizardului

După ce am gândit la problemele menționate mai sus, sunteți acum gata să vă alegeți șopârla. Indiferent de speciile pe care le decideți, asigurați-vă că obțineți un individ captiv de crescătorie de la un crescător de reputație ori de câte ori este posibil. Lizarii capturați de sălbăticie tind să fie mai stresați, predispuși la paraziți și boli și sunt mai dificil de îmblânzit. Pot fi, de asemenea, preocupări cu populațiile sălbatice care sunt epuizate dacă aveți în vedere o șopârlă care este adesea sălbatică prinsă.

1:21

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Ce fel de șopârlă ar trebui să obțineți?

Dacă sunteți nou la șopârle, începeți cu una dintre speciile mai ușoare de îngrijire și mâner. Toate următoarele sunt potrivite pentru începători dacă sunteți dispus să investiți în echipamentul adecvat.

Șopârle pentru începători

  • Leopard Geckos - Lizardurile finale de pornire, acestea sunt mici, ușor de manevrat, au nevoie doar de un rezervor mic și nu au nevoie de iluminare specială UVB. Geckos crested și Geckos cu coadă au nevoi similare și sunt și alegeri bune. Leopard Geckos vine, de asemenea, într-o varietate de culori.
  • Dragonii barbă și Frill-gât Lizards - Acestea sunt docile și ușor de manipulat șopârle, dar au nevoie de un rezervor relativ mare și de iluminare UV cu spectru complet.
  • Blue-Tongued Skinks - În general, Docile, Skinks Blue-Tongued fac șopârle de pornire excelente, dar au nevoie de un rezervor de dimensiuni bune și o iluminare completă de frecvență UV.
  • Green Anole - Analele sunt șopârle mici care sunt ușor disponibile și nu au nevoie de un rezervor uriaș, dar au nevoie de iluminare completă de frecvență UV și nu sunt la fel de ușor de manipulate ca și alte șopârle începător.

Alți șopârle sunt un pic mai dificil, fie că se află în stabilirea mediului adecvat, ușurința de manipulare, dimensiunea spațiului pe care va trebui să le îngrijiți sau o combinație a acestora și alți factori. Șopârle pe care proprietarii mai experimentați ar putea dori să o ia în considerare mai jos.

Șopârle pentru proprietarii experimentați

Multe alte tipuri de șopârle de companie există, dar faceți cercetarea înainte de a obține unul pentru a vă asigura că sunteți capabil să le îngrijiți în mod corespunzător.

Îngrijirea pentru șopârle de companie

Acum că ați decis unde vă luați șopârla și ce fel de șopârlă doriți, trebuie să vă asigurați că aveți noua lor incintă bine stabilită pentru ei. Iluminarea, habitatul, căldura, umiditatea, nutriția și comportamentul trebuie luate în considerare.

  • Căldură și iluminare sunt esențiale pentru sănătatea șopârlă pentru o varietate de motive. Șopârlele sunt cu sânge rece și se bazează pe căldură, raze UV ​​invizibile, iar ciclul de zi / noapte pentru a funcționa corect.
  • Reptilele nu au nevoie doar de căldură generalizată, ci mai degrabă a gama de temperaturi astfel încât ei pot reglementa temperatura corpului după cum este necesar.
  • O problemă comună de sănătate în reptilele captive, Boala osoasă metabolică este legată de dietă și de iluminat și este ușor de evitat.
  • O altă problemă de sănătate legată de dietă, deficiența vitaminei este o preocupare reală.
  • Toate reptile și-au vărsat pielea în mod regulat și Probleme de vărsare indică de obicei că ceva din mediul Lizard trebuie modificat.
  • Umiditatea este un alt parametru important de mediu de care aveți nevoie pentru a controla (adesea un vinovat în probleme de vărsare), deci obțineți a higrometru Pentru a măsura procentul de umiditate și asigurați-vă că este calibrat corect.
  • Chiar și atunci când șopârlele au nevoie de îngrijire similară, nu este o idee bună amestecați-le în același terariu.
  • Lizardul dvs. poate mânca insecte și păstrarea și ridicarea greieri sau mese viermi La domiciliu poate tăia excursii la magazinul de animale de companie.

Odată ce aveți totul configurat pentru șopârlă, puteți merge în cele din urmă să alegeți o șopârlă sănătoasă și știind că puteți da o viață bună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Șopârle de companie