Un ghid pentru geckosul de companie

Leopard Gecko Close-Up pe un jurnal

Geckos sunt de obicei mici până la șopârlele de dimensiuni medii, care sunt originale din părțile mai calde ale lumii. Există peste 1.600 de specii diferite de geckos, dar nu toate acestea sunt păstrate în mod obișnuit ca animale de companie. Geckurile care sunt cel mai adesea păstrate ca animale de companie sunt de obicei sub un picior lung și au o durată de viață între 10 și 20 de ani. Din cauza dimensiunilor lor mici și a duratei lungi de viață, geckosul au devenit foarte Populară populară dar îngrijirea lor poate varia în continuare unele între specii.

Popular Pet Gecko Specii

O mână de specie Gecko au crescut în popularitate ca animale de companie:

Există, desigur, multe alte tipuri de gecuri, atât în ​​sălbăticie, cât și ca animalele de companie, dar aceste alte specii nu sunt la fel de frecvent văzute ca cele menționate mai sus.

Alegerea unui gecko

Dacă doriți un gecko de companie, este cel mai bine să dobândești unul captiv de la un crescător de reputație. Dacă luați un gecko prins sălbatic, nu veți ști ce boli sau afecțiuni ar putea fi transportată. Căutați un gecko care are ochi clară, pielea fără patch-uri uscate, toate degetele, degetele de la picioare și coada ei, precum și un apetit sănătos.

Gecko comportament

Chiar dacă există multe tipuri de geckos, unele dintre ele au temperamente similare și prezintă comportamente similare. În cea mai mare parte, Geckos sunt plăcute, animale de companie de docile, dar majoritatea dintre ei preferă să nu fie tratate de oameni prea frecvent, deoarece poate fi stresantă pentru ei.

  • Activitate: Cele mai multe geckos, inclusiv geckosul de leopard popular, Geckosul Crested, Geckos Tokay și Geckosul cu coadă africană, sunt nocturne, astfel încât vor fi cele mai active pe timp de noapte, dar există unele specii de geckuri care sunt active în timpul zilei, inclusiv cu numele aptilat Gecko de zi.
  • Vocalizări: Nu sunt teribil de vocali, dar unele geckos fac zgomote, cum ar fi chirping, lătrat și făcând clic atunci când își apără pe teritoriul lor sau atragând un partener. Cea mai mare parte a geckilor de timp sunt complet tăcuți.
  • Temperament: Geckos nu sunt de obicei reptile agresive, cu excepția cazului în care doi bărbați sunt adăpostiți împreună. Din acest motiv, este cel mai bine să separă geckosul masculin, deoarece ei se pot ataca reciproc cu puțin avertisment. Este rară pentru un gecko pentru a mușca o persoană, dar există unele specii care sunt mai susceptibile de a face acest lucru, cum ar fi Tokay Gecko.

Locuind un gecko

Cerințele de îngrijire vor varia unele de la specii la specii, dar în cea mai mare parte, Geckos trebuie păstrate în incinte care au ramuri disponibile pentru alpinism, un castron de apă, un loc ascuns și capace securizate. Geckosul poate scăpa prin găuri mici, astfel încât un acvariu cu un capac de montare strâns este recomandat pentru geckosul de locuințe. Majoritatea geckilor necesită doar un acvariu de 10 sau 20 de galoane, deoarece sunt reptile mici, dar speciile mai mari vor avea nevoie de mai mult spațiu.

Pentru a linia cuscarii Gecko, utilizați a substrat cum ar fi coaja de cocos sau coaja orhidee, ambele care păstrează umiditatea și nu vor fi dăunătoare gecko-ului dvs. dacă sunt ingerate în cantități mici. Prosoape de hârtie și ziar pot fi, de asemenea, utilizate, dar unele preocupări cu înălbitorul și moartea acestor produse de hârtie conduc proprietarii de reptile la mai multe opțiuni naturale.

Încălzire și umiditate pentru geckos

Intervalul de temperatură ideal pentru majoritatea geckilor este între 70 și 90 de grade, dar unii necesită zone mai mari de temperatură în 100. Aceste temperaturi ridicate sunt realizate prin utilizarea luminilor de căldură și a plăcuțelor de încălzire. Un gradient adecvat de temperatură trebuie prevăzut în intervalul de temperatură adecvat pentru speciile specifice de gecko pe care le îngrijiți. Acest lucru înseamnă în mod obișnuit o parte a incintei va fi în anii `70, în timp ce cealaltă parte va fi în anii `90 sau 100.

Pentru speciile nocturne, nu sunt de obicei necesare becuri de UVB, dar specia Gecko care sunt activi în timpul zilei vor avea nevoie de această lumină specială. Razele UVB sunt invizibile, dar foarte importante pentru creșterea, apetitul și activitatea multor reptile.

Multe tipuri diferite de becuri există pentru UVB, căldură și lumină, iar unele pot fi mai potrivite pentru tipul dvs. specific de gecko decât alții. Dar, indiferent de ce bulbi pe care îl alegeți, ar trebui urmat un ciclu de zi și de noapte pentru a ilumina carcasa. Lumina albă, chiar dacă nu furnizează raze de căldură sau UVB, trebuie să fie vizibilă în timpul zilei sau gecko-ul dvs. poate deveni stresat și confuz.

Umiditatea într-o carcasă Gecko trebuie păstrată între 70 și 80%. Abordarea incintei cu apa este cea mai comună metodă de realizare a acestui procent, dar oferind un castron mare de apă, de asemenea, va ajuta. Un higrometru poate fi folosit pentru a măsura cât de umed este o incintă Gecko.

Hrănirea geckosului

Majoritatea geckilor nu mănâncă plante sau legume, astfel încât insectele vii sunt ceva ce trebuie să vă simțiți confortabil dacă doriți să aveți un Gecko. Există mai multe opțiuni de insecte, iar unele sunt preferate de diferite specii gecko asupra celorlalți. Cele mai utilizate tipuri de insecte sunt:

  • Mese viermi
  • Greieri
  • Superworms
  • Waxworms

Grichetele și viermii de masă sunt, de obicei, dietele discontinue ale geckilor cu superworms și viermi de ceară fiind mai mult de un tratament. Unele specii Gecko mănâncă fructe și sunt adesea date o dietă formulată pentru a-și satisface nevoile specifice nutriționale specifice. Regimurile de hrănire vor varia în funcție de vârsta și speciile Gecko și pot fi zilnice sau săptămânale.

Înaintea hrănirea unui gecko, Insectele trebuie să fie hrănite o dietă nutritivă. Acest lucru va încărca insectele, astfel încât acestea să poată oferi o nutriție mai bună la gecko. Pulberea de calciu ar trebui, de asemenea, să fie abandonată pe insecte intermitent pentru a suplimenta gecko-ul cu acest mineral.

Manipularea geckosului

Nu luați niciodată un gecko de coadă, deoarece acestea vor fi adesea aruncați cozile lor (o apărare naturală împotriva prădătorilor). Cu toate acestea, dacă acest lucru ar trebui să se întâmple, nu este nevoie să se panică. Se va întoarce, deși poate avea o altă formă și / sau culoare. Gecko-ul ar trebui să fie bine hrănit și, în mod ideal, separat de orice colegiu până când coada a reglat.

Probleme comune de sănătate Gecko

Geckos nu sunt imune la problemele de sănătate. Unele dintre afecțiunile cele mai frecvent văzute includ:

  • Stomatită - De asemenea, numit putregaiul gurii, stomatita este la fel de brută ca și sună și trebuie tratată cât mai curând posibil. Veți observa o decolorare roșiatică în jurul gurii Gecko și, eventual, unele puroi care arată ca brânză de cabană.
  • Probleme respiratorii - Un gecko care este șuierătoare sau drooling poate avea o infecție respiratorie. Acestea sunt, de obicei, cauzate de un proiect sau la temperaturi scăzute în incintă.
  • Paraziți - Ambele interne și externe, Geckos, de asemenea, sunt frecvent afectate de infecții parazitare. Viermii și ouăle microscopice pot fi în fecale, iar acarienii mici pot fi pe suprafața pielii. Infecțiile parazitare pe piele vor arăta ca o erupție cutanată roșie sau puteți observa că gecko-ul dvs. are dificultăți în vărsare în timp ce paraziții interni pot provoca lentărie, schimbări în apetitul și abandonele neobișnuite.
  • Dysecdysis - Acest cuvânt fantezist pentru probleme de vărsare este o mare problemă pentru geckos care nu au umiditate adecvată în incintele lor.

Editat de Adrienne Kruzer, RVT

Cum de a alege broasca potrivită pentru animalele de companie

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un ghid pentru geckosul de companie