Golden gecko: profilul speciilor

Gekko Ulikovskii

De aur Geckos, care sunt originare din Vietnam și Asia de Sud-Est, sunt interesante șopârle Chiar dacă nu sunt la fel de populare ca și multe alte șopârle de companie. Masculii pot fi galben-aur în culoare (uneori cu marcaje), în timp ce femelele tind să fie mai întunecate și au mai mult verde pe corp. Femeie Ghetele de aur tind să fie un pic mai mic decât bărbații. Acest lucru nu poate fi cel mai bun gecko pentru un nou proprietar de șopârlă, deoarece au obiceiuri nocturne. Dar dacă sunteți o bufniță de noapte, acesta ar putea fi gecko de companie pentru tine, deși au o aversiune de a fi tratate.

Prezentare speciala

Nume stiintific: Gekko Ulikovskii

Denumirea comună: Gecko Golden

Dimensiunea adulților: 7 până la 8 inci

Speranța de viață: 10 ani

Golden Gecko comportament și temperament

Ghetele de Aur sunt Skittish și au o piele delicată, deci nu sunt candidați buni pentru manipulare. Ei au, de asemenea, un pic de reputație pentru mușcături atunci când sunt stresate. Acest lucru nu poate fi cel mai bun Gecko pentru un nou proprietar de șopârlă, dar dacă sunteți răbdători Când manipularea este necesară, gecko-ul dvs. poate deveni în cele din urmă docile.

Ca multe geckos, aurul își va vărsa coada când este foarte stresat - ei se pot regenera, de asemenea,. Cu toate acestea, acesta este un răspuns extrem de la Gecko și nu ar trebui să fie niciodată luată de coada sa.

Locuind Gecko de Aur

Un terariu înalt de 20 de galoane este suficient pentru un gecko de aur, dar un habitat mai mare este o casă mai bună ca Geckos Golden sunt șopârle active. Ghetele Golden au nevoie de spațiu vertical pentru alpinism, astfel încât să folosiți un rezervor înalt. Bărbații sunt destul de teritoriului, astfel încât ei ar trebui să fie păstrați doar unul într-o cușcă. Ei au tampoane de la picioare specializate care le permit să se miște fără efort pe suprafețe verticale și chiar se pot agăța cu susul în jos.

Substratul pentru geckul de aur ar trebui să fie ceva care păstrează umiditatea, cum ar fi coaja de reptile sau lenjeria de fibre de nucă de cocos mărunțită. Unii păziți folosesc, de asemenea, sol pur, dar evită utilizarea solului de ghivece, care de multe ori conține perlit, un material anorganic derivat din sticlă vulcanică minată cu același nume. Poate provoca impacții în șopârlă dacă prea mult este ingerat accidental.

Ghetele Golden au nevoie de loc pentru a urca, oferind astfel filiale, ploaie de mătase și fabrici de mătase sau plante vii. De asemenea, au nevoie de locuri de ascundere, cum ar fi peșteri de reptil sau vase de plante de argilă care sunt plasate pe laturile lor. Asigurați-vă că nu există margini ascuțite în habitat. Dacă aveți mai multe gecko-uri, asigurați-vă că vă asigurați suficient spațiu de ascundere pentru a le permite să se ascundă unul de celălalt.

Alegerea unui substrat de leopard Gecko

Căldură

Un gradient de temperatură în timpul zilei de 75 până la 90 f ar trebui să fie prevăzut pentru geckurile de aur, cu o picătură la noapte la 70 sau 75 f. Căldura poate fi furnizată printr-un element de încălzire ceramică sau printr-un bec de reptile în interiorul unui reflector. Plasați orice sursă de căldură numai la un capăt al rezervorului, astfel încât celălalt capăt să rămână mai rece. Nu vă odihniți o sursă de căldură chiar în partea de sus a rezervorului, deoarece aceste geckos de alpinism ar putea fi prea aproape și ar putea rezulta arsurile.

Ușoară

Deoarece geckosul de aur sunt nocturne, nu este nevoie de spectre speciale speciale. Cu toate acestea, mulți experți sugerează că asigurarea unei iluminări UV este încă benefică pentru o sănătate generală Gecko. Becurile cu incandescență alb sau becurile albastre pot fi, de asemenea, utilizate în timpul orelor de zi, iar becurile de reptilă roșie pot fi folosite noaptea.

Umiditate

Ghetele de Aur au nevoie de un nivel moderat până la ridicat de umiditate - vizează umiditatea relativă de 60 până la 80%. Pe măsură ce umiditatea este foarte importantă, cea mai bună modalitate de a măsura este de a obține un nivel de higrometru și de monitorizare zilnic. Furnizați umiditatea cu gestiunea obișnuită - geckosul va bea probabil din picăturile de apă care colectează din ceață.

Alimente și apă

Ghetele de Aur ar trebui să fie hrănite o varietate de insecte de pradă vii. Greieri poate face partea principală a dietei, cu adăugarea de viermi de ceară, viermi de masă, viermi de bază, roade și alte pradă de insecte fără pesticide. Ar trebui să fie o pradă gecko intestin încărcat Înainte de hrănire și, de asemenea, cu un supliment de calciu de două până la trei ori pe săptămână - utilizați o praf de multivitamină o dată pe săptămână, de asemenea.

Hrăniți geckurile de aur seara. Juvenii ar trebui să fie hrăniți zilnic, dar adulții nu trebuie să fie hrăniți în fiecare zi. Unii păzitori recomandă randomizarea programului de hrănire pentru a păstra geckii interesați de prada lor. De exemplu, hrăniți în fiecare zi, apoi hrăniți două zile apoi săriți o zi și așa mai departe. Hrăniți cât mai multă pradă la un moment dat ca Gecko va mânca cu nerăbdare.

Ghetul Golden vor mânca adesea fructe. Puteți încerca banane piure, alimente pentru copii cu piure sau fructe feliate, în special ca fructele tropicale, cum ar fi Mangos.

Furnizați o farfurie mică de apă mică, cu apă proaspătă și curată în fiecare zi. Ele pot folosi acest lucru mai mult pentru înmuierea decât băuturile ca geckos de aur, cum ar fi alte geckos, preferă să bea picături de apă care colectează pe suprafețele frunzelor.

Probleme comune de sănătate și comportament

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni între geckos este o boală osoasă metabolică (MBD), care este rezultatul calciului insuficient și vitamina D IT Dieta animalului. Geckos cu MBD va afișa un apetit și tremururi slabe și uneori pot suferi deformări ale membrelor dureroase.

Geckurile de aur care sunt subnutrite sau care trăiesc într-o incintă cu umiditate insuficientă dezvoltă adesea o afecțiune numită dysecdysis. Această afecțiune determină gecko să aibă dificultăți în vărsare și poate afecta și viziunea sa. Când se dezvoltă mai întâi, se pare că un patch de piele uscată sau dură.

Ca și alte gecuri, aurul sunt, de asemenea, predispuse la infecțiile respiratorii, inclusiv pneumonia. Dacă gecko-ul dvs. este drooling sau șuieră sau are mucus în jurul pasajelor sale nazale, aceste simptome indică probabil problemele respiratorii.

Toate aceste condiții ar trebui să primească tratament de la un medic veterinar care este specializat în reptile și în special șopârle. Majoritatea geckilor se vor recupera de la bolile de mai sus, dacă sunt tratate în timp util.

Alegerea gecko-ului de aur

Ghetele Golden sunt, de obicei, ușor disponibile de la crescători, deoarece acestea tind să fie mai mici și mai puțin populare în comparație cu geckos leopard sau geckos crescute. Fiți atenți la gecrul de aur sălbatic, deoarece nu aveți nici un fel de cunoaștere a istoriei lor de sănătate sau despre orice paraziți pe care ar putea fi purtați. Geckosul de aur captiv de aur tind să fie mai sănătoși.

Înainte de a achiziționa un gecko de aur, verificați pielea pentru orice semn de patch-uri uscate, care ar putea indica problemele de vărsare. Dacă este posibil, aranja să urmăriți animalul mâncați pentru a vă asigura că are un apetit sănătos.

Tipuri comune Gecko pentru începători

Specii similare la geckoul de aur

Dacă sunteți interesat de Geckos PET, verificați:

În caz contrar, verificați alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Golden gecko: profilul speciilor