Panther gecko: profilul speciilor

Panther Gecko (Madagascar Gecko Gecko)

Panteră Geckos (Paroedura Pictus) sunt populare Animale exotice datorită marcajelor lor interesante și ușurinței de îngrijire. De asemenea, cunoscut sub numele de Gecko de la Madagascar, această specie salută de pe insula Madagascar și se găsește adesea în așternutul de păduri. Panther Geckos sunt predominant maro cu marcaje negre și ochi mari. Și au un apetit sănătos pentru greieri. În general, ei fac bine în captivitate atunci când au fost date mediul adecvat, deși sunt de obicei destul de timide și preferă să nu fie manipulate.

Prezentare speciala

Nume comune: Panther Gecko, Ocelot Gecko, Madagascar Gecko Gecko, Pictus Gecko, Malagasy Gheat-Tailed Gecko

Nume stiintific: Paroedura Pictus

Dimensiunea adulților: 4 până la 6 inci lungime, cu unii bărbați ajungând la 8 inci

Speranța de viață: 6 până la 10 ani

Panther Gecko Comportament și temperament

Aceste geckuri mici nu numai că sunt cunoscute pentru modelele lor frumoase, ci și pentru personalitățile lor interesante. Minorii pot fi jumpici, dar tind să se calmeze și să devină docile pe măsură ce îmbătrânesc. În general, Panther Geckos sunt nocturne, astfel încât acestea nu vor fi atractive în timpul zilei.

Deși nu sunt animale de companie ideale pentru casele cu copii mici care ar putea dori să atingă și să dețină animalul, Panther Geckos sunt potrivite pentru proprietarii de șopârlă pentru prima dată, care se pot angaja la nevoile animalului. Aceste geckos nu răspund bine la stres. Nu le place să fie manipulate și vor mușca ca un avertisment dacă se simt amenințați. (De obicei nu este mult mai mult decât o mușcătură de avertizare și nu va face prea multe daune.), De asemenea, Panther Geckos poate își pierd cozile Când se simt stresați. Coada se va regenera în cele din urmă, deși va arăta diferit.

Locuind Panther Gecko

În sălbăticie, Panther Geckos stau în frunze căzute și alte ascunzătoare pe pământ, dar au capacitatea de a urca. Astfel încât o incintă cu un capac sigur este necesară atunci când locuiește aceste șopârle mici. Ei nu sunt artiștii de evacuare că un alt geckos sunt pentru că nu sunt alpiniști naturali. Dar dacă ies din incintă, ar putea fi periculoasă pentru ei. De asemenea, mulți proprietari Panther Gecko se abțin de la punerea ramurilor de alpinism în incintă, deoarece aceste geckos pot cădea și se rănesc.

De obicei, un rezervor de 10 galoane va fi suficient. Dar dacă intenționați să păstrați mai mult de un panher gecko în aceeași incintă, trebuie să faceți upgrade la un rezervor de 20 de galoane. Nu puneți bărbații împreună - sunt prea agresivi și teritoriali pentru a trăi împreună.

Includeți un vas mic de apă pentru băut și mai multe casete ascunde în carcasa Panther Gecko. Pentru că ei tind să fie timizi, se simt mai siguri când au o ascunzătoare de a se retrage pentru o vreme.

Căldură

Aceste gecuri mici nu necesită căldură excesivă, dar au nevoie de o zonă de basking în gama mijlocie de 80 de grade Fahrenheit. Rezervorul nu ar trebui, de asemenea, să scadă sub 70 de grade Fahrenheit noaptea. Acest lucru poate fi atins prin utilizarea luminilor de căldură. Cele care emit lumina albă ar trebui folosite în timpul zilei, în timp ce luminile de căldură care emit lumină roșie sau albastră / purpuriu pot fi folosite noaptea. De asemenea, puteți folosi un emițător de căldură ceramic pe timp de noapte, astfel încât să nu deranjați această șopârlă nocturnă cu lumină puternică.

Ușoară

Iluminatul UVB nu este de obicei necesar. În sălbăticie, panther Geckos nu primesc mult soare. Dar dacă aveți probleme cu gecko-ul dvs. este letargic și nu mâncați bine, puteți încerca să adăugați iluminare UVB timp de 10 până la 12 ore în timpul zilei.

Umiditate

Panther Geckos ca un mediu cu o umiditate de aproximativ 60%, mai ales când sunt vărsate. Acest lucru poate fi realizat prin eliminarea și vasul de apă al incintei. Utilizați un higrometru de reptile pentru a măsura umiditatea în rezervor.

Substrat

Substratul este materialul care liniilează fundul incintei gecko. Ajută la menținerea umidității și poate face ca rezervorul să se simtă mai mult ca un habitat natural gecko. substrat poate fi la fel de natural cum doriți cu chips-uri de coajă și un amestec de junglă de murdărie care este disponibil în magazinele de animale de companie. Reptile covoare tăiate la dimensiunea rezervorului dvs. funcționează și bine și este ușor de curățat.

Ce mănâncă geckosul?

Alimente și apă

Panther Geckos sunt insectivore, adică cea mai mare parte a dietei lor constă din insecte. Ei vor mânca orice insectă pe care o pot găsi în sălbăticie, dar în captivitate, greierii sunt, de obicei, mâncarea de alegere. Cricochetele sunt ușor de găsit și pot fi intestin încărcat (alimente hrănitoare hrănitoare, care apoi trec la gecko) și au dusținut cu pulbere de calciu pentru a oferi toate substanțele nutritive esențiale un gecko nevoi.

Alte insecte, cum ar fi viermi de mătase, gunoi mici, mese de masă și super viermi, pot fi hrănite, de asemenea, atâta timp cât sunt încărcate intestinale, dusd cu pulbere de calciu și de dimensiuni adecvate. Ei nu ar trebui să fie mai mari decât spațiul dintre ochii gecko-ii. Unii proprietari Panther Gecko introduc verdeață cu frunze la dieta animalelor de companie, dar acest lucru nu este necesar.

Tânărul geckos, în general, ar trebui să mănânce la fiecare 24 de ore, iar adulții ar trebui să mănânce aproximativ o zi. Consultați medicul veterinar pentru ca cantitatea de a vă alimenta animalul de companie, pe baza vârstei și dimensiunii animalului. Așezați mâncarea într-un vas de mică adâncime sau pe o stâncă plată. De asemenea, includeți întotdeauna un vas de mică adâncime de apă curată pentru băut.

Probleme comune de sănătate și comportament

Problemele cu vărsarea se întâmplă de obicei atunci când un gecko se află în condiții de viață nesanitare sau o incintă care nu este suficient de umedă. Nerespectarea de asemenea apare atunci când un gecko este prea stresat. S-ar putea să nu pară o problemă semnificativă, dar pielea suplimentară poate provoca disconfort, afectează auzul său și își strângă membrele.

Boala osoasă metabolică este un alt boală care poate afecta geckos și alte șopârle. Este la fel de amenințător cum sună și poate fi fatal dacă este lăsată netratată. Se produce datorită deficitului de vitamina D și de calciu și poate duce la oase slăbite.

În plus, ca și alte specii Gecko, Panther Geckos sunt predispuse la infecții parazitare. O examinare a unui medic veterinar care este specializată în șopârle este uneori singura modalitate de a detecta paraziți într-un gecko.

Nu încercați niciun remediers la domiciliu pentru a trata preocupările de sănătate ale Gecko, cu excepția cazului în care sunteți recomandat de un medic veterinar calificat. Nu vrei să ajungi să faci ceea ce ar putea fi o problemă tratabilă mai rău.

Alegerea Panther Gecko

Obțineți Gecko Panther de la un crescător de renume care poate oferi informații detaliate despre sănătatea și originea animalului. Așteptați să plătiți în jur de 40 până la 60 de dolari în medie. Asigurați-vă că Gecko este captivat, deoarece geckos prins sălbatic nu reușește să prospere ca animale de companie.

Un gecko cu pete uscate pe piele ar putea indica o problemă cu vărsarea. Acesta este adesea un semn al unei stări de sănătate subiacente, cum ar fi un parazit sau o infecție. De asemenea, căutați un gecko panher cu ochi limpezi, un demeanor curios și un apetit sănătos. În mod ideal, veți putea să-l urmăriți mânca înainte de a le aduce acasă.

Cum vă pasă de diferitele tipuri de geckos de companie?

Specii similare la panther gecko

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Panther gecko: profilul speciilor