Blue-tongued skink

Blue Longued Skink (Tilicha Scincoides)

Skink-ul Blue-Tongued este o șopârlă mare, diurnă, a cărei apetită pentru slugs și melci face un animal de companie preferat în rândul grădinarilor din Australia. Skinks sunt șopârle ușor de îngrijire, pentru a face animale de companie bune pentru copii și începători, atâta timp cât proprietarii sunt pregătiți pentru dimensiunea relativ mare comparativ cu altele șopârle de companie.

  • Nume stiintific: Tilicha Scincoides
  • LIFEPAN: între 10 și 20 de ani
  • Dimensiune: până la 20 de centimetri lungime

Blue-Tongued Skink comportament și temperament

În ciuda naturii lor în general docile, skink-urile albastre vor mușca dacă se simt amenințate, sau să-și expună limbile lor albastre (care sunt numele lor).

Skinks-ul albastru sunt locuitorii de împământare cu un corp aplatizat și alungit, oarecum asemănător cu un șarpe în aparență. Ele sunt docile, liniștite, blânde și ușor de îmblânzit, motiv pentru care fac animale de companie de începători mari.

Nativ în Australia, acești șopârle calm de companie au limbi albastre distincte (cum au primit numele lor), picioarele scurte și dinții plictisitoare. În sălbăticie, skinks-ul albastru își petrec tot timpul pe teren.

Să fie sfătuit că, deși skinks nu sunt agresivi, au fălci puternici și dinți și o mușcătură de la un skink poate fi destul de dureroasă. Încercați să evitați provocarea sau surprinderea lor și nu lăsați copiii mici să interacționeze cu un skink fără o supraveghere adecvată.

Locuind Skink-ul Blue-Tongued

Skink-urile cu buzunare albastru necesită o incintă mare, cum ar fi un rezervor de 40- 55 de galoane, cu un capac sigur. Substratul (lenjeria) poate consta din șosele de lemn de aspen, mulci de cypress sau chiar ziar. Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că skink-ul dvs. nu mănâncă sau lizardul dvs. ar putea obține un blocaj intestinal.

Furnizați un vas de apă mare, superficial și robust. Skinks ca să se scalde în apa lor, dar, de asemenea, de multe ori defecate acolo, este necesară curățarea frecventă pentru vasul de apă.

Blue-Tonged Skinks nu au nevoie de ramuri pentru alpinism, deoarece sunt strict locuitori de teren. Oferiți câteva spoturi ascunse de ascuns, deoarece le place să se umfle și să se ascundă. Coaja de plută, lemn, roci, țevi din PVC sau alte piele pot fi utilizate.

Asigurați-vă că piesele din lemn sau roci sunt amplasate ferm, astfel încât acestea să nu cadă pe șopârlă. O umiditate de umiditate (cum ar fi o cutie de depozitare din plastic cu mușchi sau mulci de cypress pentru a ține umezeala) vă va ajuta să vă scufundați cu pielea.

Căldură

Deoarece skink-urile albastre sunt originale din Australia (la fel ca Dragonii barbă și Frill-gât Lizards), temperaturile trebuie să fie calde cu un gradient termic de 75 până la 85 de grade Fahrenheit (24-29 grade Celsius) și un punct de basking de 95 grade Fahrenheit (35 grade Celsius). O combinație de încălzire sub-rezervor și o lumină de basking pe o parte a rezervorului funcționează bine.

Asigurați-vă că gradientul de temperatură adecvat este furnizat prin măsurarea temperaturilor în diferite pete din jurul rezervorului, nu doar una. Temperaturile de noapte pot scădea la aproximativ 70 de grade Fahrenheit (21 grade Celsius). Temperaturile răcitoare pot provoca mai multe probleme cu skink-ul dvs. și o face mai predispus la îmbolnăvire.

Iluminat

În plus față de lumina incandescentă, asigurați-vă un spectru complet de UVA / UVB pentru 10 până la 12 ore pe zi.Acest bec va avea instrucțiuni specifice cu privire la cât de departe este să o păstrați de la skink, dar de obicei este de aproximativ 10 până la 12 inci.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că nimic nu blochează lumina să ajungă la skink, cu excepția unui ecran metalic, dacă este necesar. Razele invizibile UVA / UVB ajută la metabolism, sănătate osoasă și multe altele.

Alimente și apă

Skinks sunt adevărate omnivores - prin urmare, acest lucru ar trebui să se reflecte în dieta lor. Varietatea este cheia pentru a oferi o dietă nutritivă și a Calciu / vitamina D Suplimentul trebuie adăugat în mod regulat la alimente pentru a preveni boala osoasă metabolică (mai mult mai târziu). Ar trebui să vă deplasați pentru un echilibru de aproximativ 60% din legume / fructe și 40% din carne din următoarea listă de exemple:

  • Fasole verde
  • Vara sau squash de iarna
  • Morcovi
  • Parsnips
  • Verzii cu frunze (ele pot fi mărunțite sau pucate și adăugate la porțiunea de carne de dietă dacă skink-ul dvs. este reticent să le mănânce)
  • Căpșune
  • Banane
  • Pepeni
  • Alimente cu câini conservate cu conserve
  • Superworms
  • Pinkie șoareci

Puteți să vă hrăniți mâncarea câinelui de mână sau un mouse Pinkie ocazional. În caz contrar, stați departe de elementele care nu sunt fructe, legume sau insecte. Prea multă proteină nu este bună pentru sistemele digestive ale șopârlelor sau pentru rinichi.

Probleme comune de sănătate

Cea mai comună problemă de sănătate dintre skinks (precum și alte reptile) în captivitate este o boală osoasă metabolică. Această condiție apare atunci când raportul fosfor-la-calciu al animalului este în afara echilibrului și se datorează, de obicei, iluminării UV slabe și uneori dietă slabă. Simptomele includ oase slăbite sau fracturate, tremor, letargie și slăbiciune generală.

Și ca și alte șopârle, skinks poate suferi de deficiență de vitamină. Un supliment poate ajuta la prevenirea acestui lucru să devină serios.

Reptile, inclusiv șopârle, toate și-au vărsat pielea la un moment dat. Dacă skink-ul dvs. nu este capabil să scape complet sau să scape neregulate, poate fi un semn al unei probleme de sănătate care stau la baza.

Înainte de a cumpăra skink-ul tău albastru, asigurați-vă că există un medic veterinar în zona dvs. care este specializat în animale de companie exotice, cum ar fi șopârlele. Și, în timp ce nu ar trebui să existe probleme juridice cu deținerea acestui animal, asigurați-vă că ați verificat dublu că este permis să aibă un skinking albastru unde locuiți.

Alegerea skink-ului tău albastru

Încercați să obțineți skink-ul de la un crescător de renume, care va avea istoricul sănătății animalului. Șopârla dvs. ar trebui să aibă ochi și piele limpede, care este liberă de pete sau patch-uri uscate (care pot indica o afecțiune a pielii). Dacă puteți viziona animalul mâncați înainte de cumpărare, veți putea spune dacă are un apetit sănătos.

O șopârlă care este limpede, are deformări vizibile sau prezintă semne de vărsare incompletă este probabil una cu probleme de sănătate și ar trebui evitate.

Animale similare cu skink-ul albastru

Dacă sunteți interesat de o șopârlă care să fie ușor de îngrijit, dar nu sunteți sigur de skink-ul albastru, există și alte șopârle prietenoase pentru începători pe care le puteți verifica:

În caz contrar, puteți verifica aceste alte profiluri ale Reptile și rase amfibiene.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Blue-tongued skink