Profilul de specii gecko gecko

Casa comună Gecko

Inițial originar din Europa de Sud și din Africa de Nord, Geckosul comun al casei Faceți animale de companie interesante. Geckosul comun al casei au stabilit populațiile de reproducere în multe climate calde ale lumii. Ei se crede că au devenit o specie invazivă în mare parte de către nave și alte mijloace de transport, apoi reproducerea cu succes la destinație. Culorile lor pot varia de la un bronz galben, cu pete întunecate la un alb gri palid și adesea apar mai ușor în culori pe timp de noapte. Aceste animale sunt atât de abundente și ușor de obținut că majoritatea animalelor vândute ca animale de companie au fost "sălbatice prinse" chiar în casă. Deoarece locuințele la domiciliu sunt habitatul lor natural oricum, se adaptează foarte bine la viață în captivitate cu un deținător atent. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați unul dintre aceste geck-uri într-un climat mai rece, va avea nevoie de o incintă caldă și umedă. Ca animale de companie, ele sunt prea rapide pentru manipularea frecventă, dar abilitățile lor de alpinism sunt uimitoare să se uite.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Casa comună Gecko, Gecko Gecko, Casa de șopârlă, Gecko turcă, Gecko Mediterană sau Lizard Moon

Nume stiintific: Hemidactylus frenatus

Dimensiunea adulților: Lungimea de 3 până la 5 inci (inclusiv coada)

Speranța de viață: 5 ani în captivitate

1:41

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Gecko populară comună

Casa comună Gecko comportament și temperament

În timp ce geckosul comun de locuințe pot trăi în ecosisteme sălbatice, acestea se găsesc în mod obișnuit în jurul locuinței umane, inclusiv pe pereții și plafoanele caselor din climatul tropical, așa cum au primit numele lor. Ei sunt vizitatori benefice deoarece sunt buni la păstrarea populațiilor de insecte în control, atât de mulți oameni își salută coabitarea în casele lor. În mod obișnuit, ei mănâncă insectele care sunt atrase la sursele de lumină în și în jurul casei la Dusk și Dawn.

Locuințele casei obișnuite Gecko

Geck-urile comune ale casei au o tampoane de la picioare specializate care le permit să se deplaseze fără efort de-a lungul suprafețelor verticale și chiar pot lipi pe suprafețe cu susul în jos - ele prezintă un comportament foarte unic pentru o reptilă, în timp ce urcă ferestrele rezervoarelor lor cu ușurință.

Un terariu înalt de 20 de galoane este suficientă pentru o pereche de geckos comun de casă, dar mai mare este mai bine când vine vorba de locuința lor. Rețineți că geckosul casei doresc întotdeauna spațiu vertical pentru alpinism, astfel încât să utilizați un rezervor înalt, mai degrabă decât unul lung. Casa geckos nevoie Mobilier de mobilier în incintele lor înalte oferă astfel ramuri, lemn de ploaie și mătase sau plante vii.

Masculii sunt teritoriali, astfel păstrați bărbații una la o cușcă. Femelele se înțeleg împreună cu alții, astfel încât doriți un grup de geckos, asigurați-vă că aveți doar un bărbat în incintă pentru a evita lupta. Chiar și atunci când sunt păstrate singure, aceste șopârle au nevoie de locuri de ascundere, cum ar fi peșteri de reptil sau ghiveci de plante mici, plasate pe laturile lor. Dacă locuiți mai mult de un gecko într-o cușcă, asigurați-vă că ați oferit suficiente ascunde pentru a vă oferi toate opțiunile de șopârle pentru a alege cel mai bun spațiu pentru a vă ascunde unul de celălalt.

Ce plante sunt sigure pentru reptile sau amfibian?

Substrat

Din motive atât de curățenia rezervorului, cât și de calitatea aerului, stratul de sol al rezervorului dvs. este o considerație importantă. Dați geckos-ului casei dvs. comune un substrat (căptușeală de pardoseală) care păstrează umiditatea fără a fi considerabil umedă, cum ar fi coaja de reptile sau lenjeria de fibre de nucă de cocos mărunțită. Nisipul și covoarele de reptilă lavabile nu sunt ideale pentru aceste geckuri, deoarece nu ajută la crearea unui mediu umed. Pentru a curăța substratul murdar, scoateți pardoseala murdară și înlocuiți orice divoturi de masă cu material din altă parte a rezervorului sau a paturilor proaspete.

Căldură

Geckosul comun al casei sunt de la un climat subtropic umed, prin urmare, faceți tot ce este mai bun pentru a imita acest lucru în incintele lor. Încercați să mențineți o temperatură în timpul zilei gradient de 75 până la 90 F cu un nivel de noapte scăzut de 65 la 75 f. Căldura poate fi asigurată prin utilizarea elementelor de încălzire ceramice sau a becurilor de reptile într-un dispozitiv de reflector. O covor de căldură poate fi, de asemenea, utilă pentru căldură suplimentară, dar nu va fi foarte utilă în încălzirea aerului înconjurător, deoarece este situat sub terariu. Utilizați becuri de căldură cu ușurință albă în timpul orelor de zi. Noaptea utilizează un bec roșu sau purpuriu de timp de noapte pentru căldură.

Ușoară

Geckosul obișnuit al casei sunt nocturne, deci nu au nevoie de iluminare UVB specială ca reptile de locuit de zi. Cu toate acestea, mulți experți consideră că furnizarea iluminării UV pentru a imita razele solare este încă benefică pentru sănătatea generală a animalelor nocturne care dorm în timpul zilei - prin urmare, este încă recomandat să utilizați un bec UVA / UVB în timpul zilei.

Umiditate

Geckosul casei au nevoie de un nivel moderat până la ridicat de umiditate în incinta lor, astfel încât să urmărească 60-75% umiditate relativă pe care le puteți măsura cu un higrometru. Oferiți umiditatea cu un castron regulat, un castron de adâncime de apă pentru evaporare sau o ceață - veți găsi că geckosul dvs. bea mai ales de la picăturile de apă care au adunat pe geam și mobilier din ceață.

Alimente și apă

Casa geckos ar trebui să fie hrănită o varietate de articole mici de pradă. Cricochetele pot face partea principală a dietei lor cu adăugarea de muște de fructe și alte muște mici, viermi de mătase, viermi ocazionali și alte insecte. Încărcarea intestinului pradă înainte de hrănirea unui gecko- praf prada cu un supliment de calciu de două până la trei ori pe săptămână și un praf de multivitamină o dată pe săptămână.

Hrăniți geckosul dvs. comun în seara. Juvenii ar trebui să fie hrăniți zilnic, dar adulții pot fi hrăniți în fiecare zi. Hrăniți cât mai multă pradă ca și casa dvs. Gecko va consuma cu nerăbdare o perioadă de 10 minute. Furnizați o farfurie mică de apă mică, cu apă proaspătă zilnic, chiar dacă geckosul comun al casei poate prefera să bea din picăturile de apă condensate - vămuirea dvs. poate folosi acest castron pentru înmuiere.

Probleme comune de sănătate și comportament

Casa comună Gecko sa adaptat la locuințele umane în regiunile tropicale, unde atât umiditatea, cât și insectele sunt omniprezente în mediul înconjurător. Atunci când aceste animale devin animale de companie în latitudini mai temperate, acestea au nevoie de o îngrijire suplimentară de la proprietarii lor pentru a-și asigura nevoile lor dietetice și de mediu.

Toate geckos pot dezvolta o boală osoasă metabolică (MBD), care este rezultatul calciului alimentar insuficient și vitamina D. Geckosul cu MBD au un apetit sărac, expun tremor și, uneori, pot chiar să dezvolte deformări ale membrelor dureroase.

Aceste geckos primesc, de asemenea, infecții respiratorii, inclusiv pneumonie. Dacă gecko-ul dvs. este drooling sau șuieră sau are mucus în exces în jurul pasajelor sale nazale, aceste simptome indică probabil o infecție respiratorie.

Căutați un medic veterinar de animale exotice care se specializează în reptile și în special șopârle. Majoritatea geckilor se vor recupera de la aceste maladii dacă sunt tratate în primele etape.

Alegerea gecko-ului tău comun

Proprietarii de PET common House Geckos ar trebui să aibă grijă să nu contribuie la problema speciilor invazive eliberându-le în sălbăticie în zonele străine. Dar dacă prindeți o casă gecko în America de Nord pentru a păstra ca un animal de companie, nu veți face rău speciei în ansamblu. Datorită schimbărilor climatice, gama lor este în creștere spre nord, iar atingerea acestei specii urbanizate care trăiește simbiotic cu oamenii este prezisă să se răspândească pe multe continente suplimentare dincolo de Europa de Sud din sudul nativ și din Africa de Nord.

Înainte de a obține o gecko obișnuită, verificați pielea pentru orice semn de patch-uri uscate, care ar putea indica problemele. Dacă este posibil, Arrangeto Urmăriți animalul mănâncă pentru a vă asigura că are un apetit sănătos înainte de a lua acest animal de companie.

Tipuri comune Gecko pentru începători

Specii similare la casa comună Gecko

Dacă sunteți interesat de alte șopârle mici de companie, verificați:

În caz contrar, verificați alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi animalul dvs. de companie!

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gecko mediteranean. Savannah Laboratorul Ecology Ecologie.

  2. Profilul speciilor: Gecko mediteranean (Hemidactylus Turcicus). Savannah Laboratorul Ecology Ecologie.

  3. Casa Gecko Care. Wilmette Pet Center.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul de specii gecko gecko