Cum se configurează un gradient termic pentru termoreglare în reptile de companie

Close-up de broască țestoasă în rezervor

Reptile, amfibieni și alte ectotherme folosesc externe Surse de căldură în mediul lor pentru a-și reglementa temperaturile corpului. Animalele ectothermice (numite și potikilotermice) sunt adesea numite "cu sânge rece", care este un pic de nume greșit, deoarece ele păstrează adesea temperaturi destul de ridicate ale corpului (uneori mai mari decât mamiferele). În sălbăticie, ectothermele se mișcă în interiorul habitatului lor (de la lumina soarelui până la umbră sau de la solul de sus la burrows, de exemplu) pentru a-și reglementa temperatura corpului. Dacă se îmbolnăvesc prea cool, metabolismul lor încetinește (și în condiții care sunt prea calde sau prea reci, să intre stări de inactivitate sau hibernare).

Menținerea temperaturii corespunzătoare este vitală pentru funcțiile corporale, cum ar fi digestia și brumare. Când păstrați animalele ectothermice, este important să se furnizeze condițiile de temperatură adecvate pentru ca animalul să crească și să prospere.

Pentru multe reptile, nu este pur și simplu o chestiune de a oferi o constantă temperatura, in orice caz. Acestea necesită un gradient termic sau o gamă de temperaturi de la un capăt la un capăt scăzut. Astfel, animalul se poate deplasa la o temperatură mai mare sau la o temperatură mai mică pentru a se potrivi nevoilor sale la un moment dat.

Cum se configurează un gradient termic

Pur și simplu indicat, oferiți un gradient oferind căldură la un capăt al unui terariu sau a unei incinte. Indiferent dacă utilizați covoare de căldură, Lumini de basking, Lămpi de căldură, Elemente de încălzire ceramice sau o combinație a acestora, acestea ar trebui să fie plasate la un capăt al rezervorului. Acest lucru produce un gradient natural în care este mai cald la un capăt sau altul.

În exemplul de mai sus, componentele de încălzire ar fi plasate la un capăt al rezervorului, producând temperaturi mai ridicate la capătul rezervorului decât la capătul scăzut, unde nu este prevăzută căldură suplimentară. Vă rugăm să rețineți că acesta este un exemplu complet fictiv, deoarece fotografia este din rezervorul meu de crab pustnic și temperaturile date sunt simple un exemplu de idealuri pentru a șarpe cu corn (Nu ceea ce îmi ofer crabii mei!).

Dacă aveți o specie care necesită, de asemenea, iluminare UVA / UVB, că lumina producătoare de UV este plasată în aceeași zonă ca sursa de căldură. Uneori, becul producătoare de UV va rula lungimea terariului, care este bine, atâta timp cât becul se suprapune în zona de basking / zona de încălzire. Acest lucru este de a vă asigura că, pe măsură ce basculațiile dvs. de animale în căldură, acesta devine și pentru a absorbi UVB, ceea ce se va întâmpla în mod natural.

În sălbăticie, majoritatea speciilor se confruntă cu o scădere a temperaturii pe timp de noapte, iar acest lucru ar trebui, de asemenea, luat în considerare. Temperatura pentru majoritatea reptilelor trebuie să fie abandonată pe timp de noapte pentru a imita condițiile naturale (verificați speciile dvs. pentru intervalele exacte). Aceasta înseamnă, de obicei, oprirea unora sau a tuturor încălzitoarelor sau trecerea la o sursă de căldură mai mică pe timp de noapte.

Ce surse de căldură de utilizat

Nu există un răspuns simplu la această întrebare, deoarece depinde de specie, de preferințele dvs., de echipamentul dvs. și de casa dvs. Nu există nici o regulă tare și rapidă cu privire la ce dimensiune de căldură sau bec vă va oferi gradientului nevoilor dvs. de reptile, fie, deoarece depinde de temperatura ambiantă și de setarea dvs. (substrat Alegerea și adâncimea etc.). De asemenea, depinde de ce fel de scădere a temperaturii dvs. reptile poate tolera noaptea. Este nevoie de cercetare cu privire la modul cel mai bun pentru a satisface nevoile reptilei dvs., precum și unele experimentări cu echipamentul dvs. pentru a ajunge la idealul stabilit.

Câteva exemple de surse de căldură pe care le puteți utiliza în terariul dvs. sunt afișate în următoarele pagini. Amintiți-vă, oricare dintre aceste surse de căldură, singur sau în combinație, va fi plasat la capătul cald al terrariului.

Folosind becuri pentru încălzirea terarii

Există o mare varietate de becuri care pot fi utilizate pentru încălzire. Din nou, în funcție de modul în care este configurat terariul dvs., este posibil să aveți nevoie să experimentați cu puterea pentru a obține temperaturile corecte. De asemenea, rețineți că bulbii care produc lumină luminoasă sau albă nu pot fi folosite noaptea. Unele opțiuni includ

  • Lămpi de basking - Furnizați o fază lungă de lumină, bună pentru orice specie care termină prin basking (multe specii tropicale și deșert). Acestea sunt doar pentru utilizarea în timpul zilei.
  • Lămpile de căldură cu infraroșu Nocturn (prezentate mai jos) - acestea au reflectoare pentru a focaliza căldura în terariu și pot fi folosite 24 de ore. De asemenea, bun pentru vizionarea nocturnă, deoarece lumina dată nu deranjează modelele de somn.
  • Alte becuri de zi - dați diferite tipuri de lumină, precum și căldură. Numai utilizarea în timpul zilei.
  • Alte becuri de noapte (E.G. Night Light Bec de Zoo Med) - oferă, de asemenea, căldură și vizionare pe timp de noapte în timp ce dau o lumină vizibilă mică, astfel încât să nu deranjeze somnul.
  • Becuri incandescente regulate - acestea sunt cele mai bine plasate în hotea reflectorului special pentru a direcționa și radia căldura mai eficient. În funcție de specia pe care o locuiești, acestea pot fi perfect adecvate și mai economice decât iluminarea de specialitate. Numai utilizarea în timpul zilei.

Photo Courtesy Zoo Med Laboratories, Inc.

© Zoo Med Laboratories, Inc. Folosit cu permisiunea."Data-Caption =" Zoo Med Laboratories Nocturnal Infrarosd Heat Lamp ™ (RS-100) "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-29 "TREBUIE TRECUT =" Adevărat "/">

Emițătoare de căldură ceramică

Emițătorii de căldură ceramică arată un pic ca niște becuri ciudate, dar sunt de fapt încălzitoare foarte eficiente care nu dau lumină, astfel încât să nu afecteze ciclul întunecat (și, prin urmare, poate fi folosit zi sau noapte). Ele dau căldură intensă și ar trebui să fie utilizate numai cu recipiente speciale de porțelan, deoarece pot topi recipientele normale din plastic. Există cleme speciale pe lămpile disponibile pentru utilizarea cu emițătoare de căldură ceramică.

Emițătorii de căldură ceramică sunt foarte cald și trebuie să fie protejați de animalele dvs. sau ar putea rezulta arsuri grave. De asemenea, trebuie să fiți atenți la atingerea acestor încălzitoare atunci când faceți întreținerea de terariu. În ciuda intensității căldurii, căldura de la acestea nu are tendința de a radia lungimile mari, astfel încât să nu fie eficientă la încălzirea unor incinte mari.

Acestea pot fi, de asemenea, utilizate cu termostate și reostate.

Photo Courtesy Zoo Med Laboratories, Inc.

© Zoo Med Laboratories, Inc. Folosit cu permisiunea."Data-Caption =" Zoo Med Laboratories - Emițător de căldură cu infraroșu cu infraroșu REPTICARE ™ (CE-100) "DATE-EXPAND =" 300 "ID =" MNTL-SC-BACK-IMAGE_1-0-39 "Container de urmărire a datelor = "Adevărat"/">

Cheltuielile de căldură subtinează

Suporturile de căldură subtinere sunt covorașe de căldură cu putere redusă care pot fi utilizați sub rezervor, precum și pe partea laterală a rezervorului. Cele afișate aici de la Zoo Med au o suport adeziv și se aplică chiar la paharul rezervorului. Dacă se utilizează sub rezervor, rezervorul trebuie ridicat pe picioarele de cauciuc (furnizate) sau pe alt aranjament pentru a permite aerului să circule sub rezervor și să împiedice supraîncălzirea sub rezervor. Acestea au dezavantajul că, odată ce sunt aderate la rezervor, ele nu pot fi îndepărtate și reutilizate în siguranță, așa că face curățarea și rearanjarea mai dificilă.

Aceste covoare vin într-o varietate de dimensiuni și vapoare. Există linii directoare privind ambalajul pentru dimensiunea rezervorului Covoarele sunt adecvate pentru încălzire. Căldura realizată în rezervorul dvs. va depinde de temperatura ambiantă și de setarea dvs. (tipul și adâncimea substratului, de exemplu). Pentru speciile tropicale sau de basking care au nevoie de temperaturi mai ridicate, acestea funcționează cel mai bine ca o sursă de căldură secundară (probabil 24 de ore), utilizată împreună cu o sursă de căldură aeriene pentru basking. Ele pot fi, de asemenea, utilizate cu un termostat sau reostat.

Photo Courtesy Zoo Med Laboratories, Inc.

Alte elemente de încălzire

Luminile de vapori de mercur: Acestea produc atât UVA, cât și UVB, precum și căldură dintr-o singură sursă. Unii experți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la intensitatea razelor UV produse de acestea și de siguranța lor pe termen lung, în timp ce alții le-au folosit fără probleme aparente. Este prudent să vă asigurați că reptilele dvs. are zone umbrite în terariu dacă le utilizați, dar ele au avantajul de a acoperi nevoile de căldură și lumină într-un dispozitiv de fixare și, deși costisitoare, tind să fie mai lungi decât fluorescentele UV. Acestea ar trebui utilizate numai în prizele ceramice.

Rock-uri de căldură: Nu recomand aceste, în special modelele mai vechi. În trecut, reptilele au fost cunoscute pentru a susține arsurile grave și mulți experți recomandă evitarea surselor de căldură cu care o reptilă poate avea contact direct. Ele nu sunt, de asemenea, la fel de eficiente la încălzirea mediului ambiant ca și alte surse și cred că cu opțiuni mai sigure și mai naturale, cum ar fi încălzirea aeriene, acestea sunt cele mai evitate.

Cabluri de căldură: Acestea sunt o adăugare destul de nouă pe piață și oferă o alternativă de încălzire flexibilă și poate fi utilizată în rezervor, sub rezervor sau în rafturi de reproducere. S-ar putea să-i folosesc în afara rezervorului.

Siguranța pentru reptile: pericole de supraîncălzire și de incendiu

Este important să se asigure că temperaturile adecvate sunt menținute în orice moment, precum și asigurându-vă că reptilele dvs. nu pot fi arse de sursa de căldură.

  • Investiți într-un termometru bun.
  • Monitorizați în mod regulat locul de basking, partea caldă și partea rece a terariului dvs. pentru a vă asigura că temperaturile corespunzătoare sunt furnizate în mod constant.
  • Furnizați temperaturile corecte de noapte.
  • Asigurați-vă că reptile dvs. nu poate contacta sau de a ajunge prea aproape de bulbi sau emițătoare de căldură ceramică sau arsuri serioase ar putea rezulta.
  • Preveniți supraîncălzirea.
  • În mod ideal, investiția este un termostat, care măsoară temperatura în rezervor și pornește sau oprește echipamentul de încălzire după cum este necesar.

Siguranța pentru casa ta: evitarea pericolelor de incendiu din surse de căldură reptilate

  • Asigurați-vă că recipientele adecvate sunt utilizate pentru becuri și încălzitoare. Utilizați recipiente evaluate pentru dimensiunea / puterea becului pe care îl utilizați și utilizați recipiente ceramice (toleranță la căldură mai mare) dacă este indicată.
  • Nu supraîncărcați circuitele electrice, barele de alimentare sau cablurile de prelungire.
  • Asigurați-vă că terariul dvs. este sigur pentru încălzirea pe care o utilizați. De exemplu, nu setați lămpile de căldură pe vârfurile ecranului din plastic sau topul se va topi.
  • Asigurați-vă că toate materialele inflamabile (e.G. Plantele artificiale, alte mobilier terariu) sunt păstrate departe de becuri sau emițători de căldură.
  • Asigurați-vă că perdele, mobilier, etc. sunt departe de încălzitoare.
    Rulați cabluri electrice în siguranță (nu sub mobilier sau covoare) și urmăriți supraîncălzirea.
  • Ridicați terariile de pe suprafața suportului dacă utilizați Încălzirea substrană.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se configurează un gradient termic pentru termoreglare în reptile de companie