Geckos de zi: profilul speciilor

Gecko de zi pe un zid

Geckosul de zi reprezintă un nume comun al unui grup de peste 60 de specii de șopârle mici care variază în funcție de dimensiune, aspect și comportamente. Ele sunt originare din insulele din partea de sud-vest a părții Oceanul Indian- Cei mai trăiți în Madagascar și Mauritius.

Geckosul popular de zi cu animale de companie includ gecko-ul gigant care este înregistrat pentru a trăi până la 20 de ani, dar mai frecvent trăiește șase până la opt ani în captivitate. Geckosul de zi, în general, nu sunt gecko-uri bune pentru reptile începători, deoarece sunt un animal de companie de înaltă întreținere. Unele dintre geckosul de zi mai ușor de îngrijit includ geckosul de zi gigant, geckos de zi de aur sau geckos de zi cu zi.

Prezentare speciala

Nume comune: Gecko de zi (include 60 de specii)

Nume stiintific: PHESUMA

Dimensiunea adulților: Dimensiunile variază între specii - cel mai mic este 2.6 inci și cel mai mare este de 11.8 inci

Speranța de viață: Specii mai mici, până la 10 ani - specii mai mari, până la 20 de ani

Gecko de zi și temperament

Spre deosebire de multe alte șopârle, inclusiv cele mai multe alte tipuri de geckos, geckosul de zi sunt active în timpul zilei. Ele sunt în general destul de fragile și nu este o idee bună să le ocupezi de când pielea lor este destul de delicată. Manipularea le poate accentua și ca un mecanism defensiv, ei pot chiar aruncați coada. În timp ce traseele lor se vor regenera, animalul nu ar trebui să fie niciodată forțat în această situație.

Dacă se simte amenințată, ar putea mușca, deși aceasta este ultima soluție. O mușcătură de la un gecko de zi gigant, cel mai mare geckos de zi, poate răni și poate chiar să spargă pielea.

Geckos de zi cu zi separat. Masculii sunt deosebit de teritoriali, dar chiar și perechile de perechi pot lupta și trebuie să fie împărțite.

Aceste șopârle sunt alpiniști excelenți. Plăcuțele lor de la picioare au filamente mici (setae) care le permit să se agațe de aproape orice suprafață, inclusiv pereți de sticlă și plafoane.

Geckos de zi au cerințe speciale de îngrijire și au nevoie de atenție în fiecare zi. Această șopârlă este recomandată numai pentru cei care au experiență prealabilă de reptile.

Locuind Gecko Ziua

Cerințele fiecărui Gecko variază într-o oarecare măsură, atât de bine cercetarea specie gecko, Pentru a avea cuști adecvată, iluminatul, umiditatea și alimentele pregătite pentru sosirea sa. A fi pregătit în mod adecvat poate scădea stresul Gecko în timpul tranziției în noul său mediu.

Geckosul de zi sunt mari artiști de evacuare.Un rezervor de sticlă cu un ecran de închidere ferm pentru ventilație funcționează bine pentru geckosul de zi.

Setarea exactă a cuștii și mediul necesar vor varia un pic cu fiecare specie de gecko de zi. Ca regulă generală de degetul mare, geckosul de zi va avea nevoie de o incintă care este mai înaltă decât este largă cu ramuri pentru a urca pe.

Așezați tulpini de bambus, ramuri sau plante vii (plante de șarpe, bromeliaduri sau alte plante tropicale) în rezervor pentru opțiuni de alpinism și atracție estetică. Oferiți o mulțime de locuri de acoperire și ascundere pentru a vă face ziua Gecko se simte sigure.

Va trebui să identificați cușca în fiecare zi pentru a elimina fecalele vizibile și pentru a face o curățare completă cu un dezinfectant sigur de reptile o dată pe lună.

Căldură

Cerințele exacte variază de specii, dar temperaturile în timpul zilei ar trebui să fie între 80 și 85 de grade Fahrenheit la capătul înalt și între 72 și 77 de grade la capătul inferior, care este de obicei în timpul orelor de noapte. Ca creaturi cu sânge rece, toate reptilele trebuie să-și regleze temperatura corpului. A Gradient termic în cușcă permite șopârlă să se deplaseze în diferite zone pentru a-și controla temperatura corpului.

Becurile de lumină pot servi ca sursă de căldură primară și pot oferi căldură pentru spotul de 90 F basking. Termometrele sunt esențiale pentru măsurarea temperaturilor zilnice și noapte.

Dacă este nevoie de mai multă căldură, mai ales noaptea, puteți utiliza emițătoare de căldură ceramică sau sub tampoane de încălzire a rezervorului. Uneori, o varietate de surse de căldură trebuie folosite pentru a obține temperaturi ideale de zi și de noapte. Pentru a evita arsurile, nu plasați prea mult sursele de căldură sau în contact direct cu gecko.

Ușoară

Geckosul de zi au nevoie de expunerea la lumina ultravioletă, sunt necesare becuri fluorescente, cu frecvență full-spectru de reptile cu emf. Oferiți 10 până la 12 ore de lumină UV. Schimbați becurile la fiecare șase luni, chiar dacă lumina nu arde. Radiile UVB invizibile nu mai emiță după acea perioadă.

De ce căldura și lumina sunt atât de importante pentru reptile dvs. de companie

Umiditate

Toată geckosul de zi au nevoie de umiditate relativ ridicată în incintele lor, variind oriunde de la 60% la 80%. Obțineți un higrometru sau un manometru de umiditate pentru a detecta cu precizie nivelul de umiditate. Utilizarea plantelor vii și un substrat adecvat va ajuta la menținerea umezelii împreună cu scufundarea regulată a rezervorului. Dacă sunteți departe în timpul zilei și nu veți fi capabili sățați cușca, să obțineți un mister automat sau o fogger pentru a adăuga umiditate la intervale temporizate.

Substrat

Majoritatea proprietarilor de animale de companie utilizează un substrat sau așternut pentru a linia fundul cuștii. În cazul geckilor de zi, substratul potrivit ajută la menținerea unui mediu umed. Substraturile ideale pentru cel mai multe geckos de zi sunt mușchi de turbă, sol organic de ghiveci (fără vermiculită) sau coajă orhidee.

Alimente și apă

Insecte, cum ar fi roade, viermi de mătase, vierme de ceară și viermi de bază, reprezintă cea mai mare parte a unei zile dieta Gecko în captivitate- Unii vor mânca, de asemenea, diverse fructe tropicale, cum ar fi papaya, mango sau chiar alimente pentru copii de fructe.

Cele mai multe geckos vor mânca trei până la cinci insecte de două ori pe săptămână și alimente pentru copii de fructe amestecate cu un substitut nectar comercial o dată pe săptămână. Minorii și femelele de reproducție ar trebui să fie hrănite de cinci până la șapte ori pe săptămână. Hrăniți-le dimineața când sunt cei mai activi.

Insectele Fed ar trebui să fie puțin mai mici decât spațiul dintre ochii gecko și ar trebui să fie Gut-încărcat sau alimente hrănitoare hrăniți înainte de a vă hrăni la șopârlă. Insectele și fructele ar trebui, de asemenea, să fie întrerupte cu o pulbere multi-vitamine și o pulbere de vitamina D3 / calciu la fiecare altă hrănire.

Oferiți un fel de mâncare mică, mică, cu apă proaspătă, filtrată zilnic, deși probabil vor prefera să bea picături de apă din frunze în habitat umed.

Probleme comune de sănătate

Geckos sunt predispuși la câteva probleme de sănătate care sunt tratabile de către un Exotice veterinar.

  • Tulburări ale pielii: Ca și cele mai multe alte reptile, Geckos trebuie să-și vărsească pielea să crească și să păstreze condiții sănătoase - nesanitare, umiditate necorespunzătoare sau paraziți pot provoca Valorile parțiale.
  • Infecții parazitare: Acestea pot provoca pierderea în greutate, scaune sângeroase, vărsături, tulburări ale pielii și necesită un medicament antiparazitic pentru tratament.
  • Boala osoasă metabolică: Această boală potențial fatală cauzată de un deficit de calciu și vitamina D duce la oasele slăbite - poate fi tratabil dacă este prins devreme.

Alegerea unui gecko de zi

Ca și în cele mai multe rase de gecko, este ideal pentru a obține unul de la un crescător de replicare reputație. Gecko-urile captive sunt mai puțin susceptibile de a avea boli. Dacă este posibil, întrebați amelioratorul dacă puteți viziona gecko-ul de zi mănâncă înainte de a decide să-l cumpere. În medie, acestea pot costa 50 $ la 250 USD. Bebelușii costă de obicei cel puțin deoarece au o rată mai mare a mortalității. Adulți și morfuri (variante de culoare) aduc adesea un preț mai mare.

Un crescător de reputație ar trebui să furnizeze, de asemenea, istoria de sănătate completă a Gecko. Pentru a găsi un crescător de reputație, adresați veterinarii exotice locale și altor proprietari de reptile. Puteți întâlni adesea crescătorii la expuneri și spectacole de reptile.

Geckurile de sănătate au ochi clar și apetite sănătoase. Atâta timp cât animalul nu refuză alimente, vă puteți aștepta să fie în stare de sănătate relativ bună. Dacă observați un gecko cu zone uscate, fulgi pe piele sau de dificultate, acest lucru ar putea fi semne ale unui parazit, infecție sau o creștere inadecvată.

Tipuri comune Gecko pentru începători

Diferite specii de geckos

Dacă sunteți interesat de Geckos, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Madagascar zi gigant geckoZoo-ul național Smithsonian, 2020

  2. Geckos de zi. Spitalul Veterinar de Animale din Orlando

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Geckos de zi: profilul speciilor