Cum să opriți navigarea din sticlă în dragoni barbă

Bărbatul baredându-se pe iarbă

Dragonii barbă sunt șopârle populare pentru animalele de companie cu unii comportamente unice inclusiv capul bobbing, fluturând și făcând pushups. În ciuda credinței comune, nu toate aceste comportamente indică faptul că un dragon barbă este fericit, totuși. Surfingul de sticlă este un astfel de comportament care poate părea a fi drăguț, dar este de fapt o indicație că ceva este greșit și ar trebui abordat.

Ce este surfingul de sticlă în dragoni barbă?

Când o șopârlă încearcă să urce pe partea laterală a incintei, se spune că este surfing de sticlă. Surfingul de sticlă, de asemenea, cunoscut sub numele de dans de sticlă, se pare că sună - o burtă a șopârlă se frecă pe paharul rezervorului său, iar picioarele sale mici se prăbușesc ca și cum ar fi corpul navigator pe sticlă. Dragonul barbă va fi, de asemenea, în picioare pe picioarele sale posterioare ca și cum ar încerca să urce din rezervor, dar se alunecă înapoi la pământ.

De ce barele de sticlă barbă de sticlă?

Forumurile de reptile sunt adesea pline de proprietarii de animale de companie care oferă teorii cu privire la motivul pentru care barele de sticlă barbă de sticlă. În timp ce aceste gânduri variază foarte mult, există un singur fir comun - fiecare este atribuit stresului. Surfingul de sticlă este considerat a fi un rezultat al stresului și un dragon barbă poate fi subliniat din mai multe motive:

  • O incintă sau un rezervor este prea mic pentru că poate accentua un dragon barbă afară.
  • Un alt dragon barbă, chiar dacă nu sunt adăpostiți împreună, poate fi interpretat ca concurență pentru un dragon barbă și poate provoca stres.
  • Noi decorațiuni sau rearanjarea Vivariumului poate provoca stres.
  • Sentimentul amenințat de propria reflecție în geam poate provoca stres.
  • Sentimentul plictisit sau foame poate fi stresant pentru un dragon barbă.
  • Substratul suboptimal, iluminatul sau temperatura pot fi stresante pentru un dragon barbă.

Oricare sau o combinație a acestor condiții poate determina să devină stresată dragonul barbă, ceea ce, la rândul său, poate să-l determine la surf de sticlă.

Surfingul de sticlă nu este exclusiv pentru dragoni bărbați, totuși. Mulți reptile de companie și chiar de sticlă de sticlă de pește când sunt stresați din cauza acestor motive.

Stres în dragoni barbă

În afară de surfingul de sticlă, dacă culoarea Dragonului tău barbă se întunecă sau devine negru, este probabil stresat. Acest lucru este cel mai evident remarcabil pe barbă.

Dacă un dragon barbă are o barbă neagră, o schimbare recentă care implică aceasta poate fi sursa stresului, chiar dacă sa crezut că este o schimbare bună. De exemplu, schimbarea locației incintei, deplasarea dragonului într-un rezervor nou sau mai mare sau adăugarea unui nou dragon barbă în linia sa de vedere, toate potențial stresați un dragon barbă. Sursa de stres ar putea fi, de asemenea, ceva asemănător aparent ca persoana care în mod regulat îi pasă de dragonul barbă lăsând o vacanță de o săptămână.

Preocupări de sănătate și surfing de sticlă

În afară de faptul că balaurul barbă este probabil subliniat, nu există niciun motiv medical care să fie prea îngrijorat de navigarea din sticlă. Cu toate acestea, în cazul în care dragonul nu mănâncă sau vărsă bine, începe să acționeze letargic sau există motive pentru a fi suspectate că poate fi bolnav, ar trebui să se urmărească o atenție veterinară.

Cum să opriți surfingul din sticlă

Deoarece barele de sticlă barbă de sticlă când sunt stresate, poate fi dificil să se oprească comportamentul dacă sursa stresului este necunoscută. Schimbările inutile într-un mediu Dragon Bearded care ar putea provoca mai multă stresare ar trebui evitată. Unele modalități specifice de a ajuta la oprirea navigării din sticlă includ:

  • Dacă un element nou din incintă a declanșat recent comportamentul de navigare din sticlă, elementele ar trebui să fie returnate în modul în care au început să înceapă surfingul de sticlă. Acest lucru poate însemna eliminarea unei noi decorări din rezervor sau asigurându-vă că un dragon barbă nu poate vedea un nou reptil care a fost introdus în casă..
  • Dacă un rezervor este mai mic de 55 de galoane și găzduiește un dragon barbă complet, rezervorul poate fi prea mic. Un rezervor mai mare ar trebui să fie luat în considerare deoarece carcasa mică ar putea fi motivul în spatele surfului de sticlă.
  • Dacă rezervoarele sunt comutate, mediul ar trebui să fie făcut astfel încât să fie cât mai familiar posibil. Elementele ar trebui plasate în aceeași locație generală ca și în rezervorul original. Elementele pot fi mai răspândite, dar cu cât mai puține schimbări posibil, poate transmite un sentiment de acasă și familiarizator cu un dragon barbă.
  • Un dragon barbă poate avea nevoie doar de mai multă atenție sau stimulare dacă este surfing de sticlă. O mulțime de îmbogățire zilnică ar trebui să fie furnizată unui dragon barbă. Dacă îi place să fie tratate, acest lucru ar putea însemna mai mult timp în afara rezervorului este necesar.
  • Un dragon barbă trebuie să aibă Iluminarea adecvată, Umiditatea și temperaturile ambientale pentru al menține fericit și sănătos. Ciclurile de zi și de noapte necorespunzătoare, temperaturile incorecte și medii care sunt prea umede sau uscate pot contribui la stres într-un dragon barbă.
Care este dragonul tău barbă încercând să-ți spună?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți navigarea din sticlă în dragoni barbă