Acvarii de apă sărată și aerare adecvată

peștișor de aur

Cât de eficiente sunt acele bule mici care ies din Pietrele de aer, sau difuzoare? Mulți acvaristici cred că joacă un rol important într-un acvariu atunci când vine vorba de oxigenarea și aerarea apei și că această sursă de aer este adecvată. Nu asa! Când vine vorba de creșterea (oxigenul dizolvat) într-un acvariu, suprafața apei este una dintre locurile principale în care are loc acest schimb. Oxigen este dizolvat în apă, dioxidul de carbon este eliberat în aer, ca să nu mai vorbim că alte gazze transmit ușor prin suprafața permeabilă a apei. Acesta este principiul pe care corpul nostru îl lucrează atunci când respirăm - aerul bun în... aer rău out. Este același mod cu rezervorul tău.

Air Stone Popul

Deci, dacă suprafața apei unui acvariu este locul în care apare schimbul principal de gaze, atunci de ce să utilizați pietre de aer și să aveți bule într-un acvariu deloc? Deoarece au beneficiile lor.

  • Acestea sunt folosite pentru a conduce diferite tipuri de filtre și echipamente, cum ar fi sub filtre de pietriș și unele tipuri de skimmer de proteine.
  • Rezervoarele care au capace solide sau capote închise în partea de sus sunt primii candidați pentru aer stagnant, nivel scăzut de oxigen și niveluri ridicate de dioxid de carbon. Cu toate acestea, pentru aceste tipuri de setări care au un filtru de pietriș alimentat de către o pompă de aer, Bulele de aer proaspăt care apar din tuburile Uplift ajută la eliminarea acestor probleme prin furnizarea de oxigen excelent și alte oportunități de schimb de gaze. Poate fi utilizată o pornire În locul pompei de aer și pietrele pentru a rula filtrul de pietriș, dar dacă puterea nu este echipată cu o caracteristică de aerare sau această caracteristică nu este utilizată, poate rezulta în oxigen scăzut și Ph.
  • Fie că utilizați an Sub filtrul de pietriș sau nu, bulele de aer ajută la deplasarea apei rezervorului vertical spre suprafață, asistarea cu oxigen și alte schimburi de gaze.
  • Ele sunt un mod ieftin de a muta apele rezervorului vertical.
  • Ei creează un zid de bule care pot arăta destul de cool într-un acvariu, ca să nu mai vorbim că privirea poate fi destul de liniștitoare.

Pietrele de aer pot fi făcute din ceramică, sticlă sau devenind mai mult în vogă, lemn. Pietrele de lemn pot fi ușor făcute acasă cu diferite tipuri de păduri care sunt ușor obținute, dar cele mai comune lemn folosit este Limewood. Acest tip de piatră de aer ar trebui să fie ideal pentru aeris-ul proteine ​​skimmers, și sunt ieftini de făcut. Aceste pietre de aer sunt, de asemenea, disponibile pe piață, cum ar fi Difuzoarele de aer Limewood Prin produsele Aquarium & Pet de la Lee.

Air piatra cons

OK, astfel încât pietrele de aer au unele beneficii, dar există un dezastru la utilizarea lor? da.

  • Ele nu sunt la fel de eficiente ca admiterea capotelor, pompele de apă și / sau proteine ​​skimmers sunt la crearea mișcării apei într-un acvariu. Toate acestea sunt mult mai bune pentru a ajuta la oxigen și alte schimburi de gaze la suprafața apei.
  • Ei nu mișcă apa suficient de repede sau un volum inadecvat pentru ceea ce un rezervor are nevoie de obicei pentru totdeauna, vertical și orizontal, Circulația apei. Această situație poate contribui, de asemenea, la un nivel scăzut sau Insuficiența GPH (galon pe oră) Timpul de cifră de afaceri a apei.
  • Ele creează o mulțime de spray de sare, care la rândul lor contribuie la problemele de creep de sare.
  • Se înfundă.
  • Ei se urez repede și de obicei au nevoie de înlocuire adesea.
  • Ei pot da fluxul de aer neregulat.
  • Furtunurile companiilor aeriene pot fi strânse sau înclinate, care slăbește sau se taie fluxul de aer.
  • De multe ori pompa de aer aleasă pentru a rula pietre de aer este inadecvată, rezultând o presiune scăzută a fluxului de aer.
  • Unele presiuni la fluxul de aer este pierdut cu atât distanța mai lungă a aerului trebuie să călătorească prin tubularea clară de la pompa de aer la pietrele de aer.
  • Cu cât apa rezervorului mai adânc, mai departe aerul trebuie împins în jos pentru a ajunge la pietrele de aer, rezultând pierderea presiunii fluxului de aer.

Dacă utilizați pietre de aer pentru singurul scop de aerare într-un acvariu, acest lucru nu poate fi suficient.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Acvarii de apă sărată și aerare adecvată