Cel mai bun prieten al omului poate fi dominat cu mai mult de 23.000 de ani în urmă, studiază studiul

Persoană cu doi câini

Câinii pot fi de partea noastră timp de cel puțin 23.000 de ani, a Studiu nou Căsuțește. Știința închide rapid dezbaterea despre cât de câini au fost cei mai buni prieteni ai noștri. Un studiu publicat în 2021 publicat în Procedura Academiei Naționale de Științe sugerează că câinii au fost domesticiți în Siberia în timpul ultimului maxim glacial - ultima epocă de gheață. La fel de loial ca niciodată, caninii au luat plimbări lungi alături de noi și ne-au cald de mii de ani.

Sosirea câinilor din viața noastră a fost susținută de dezbatere, deoarece este dificil pentru oamenii de știință să distingă rămășițele vechiului rămășițe ale câinelui vechi. Unii oameni de știință au sugerat că câinii au fost inițial domesticiți cu aproximativ 100.000 de ani în urmă, potrivit unui raport din Universitatea din Chicago Press Roys, Dar ipoteza comună, acum depășită, este că oamenii primii lupi domesticiți, creând câinele domesticid, aproximativ 12.000 de ani în urmă.

Husky pe Rock

Photo Courtesy: Pixabay

Alți cercetători susțin cele mai vechi înregistrări arheologice câinii domesticiți au apărut pentru prima dată cu aproximativ 15.000 de ani în Germania și în alte zone din întreaga Europă, conform Alertă științifică. Noua ipoteză sugerează că siberii au învățat cum să trăiască cu lupi atunci când condițiile erau la cele mai grave ale lor, forțând în mod esențial cei doi să găsească o modalitate de a trăi în armonie.

"Provocarea pentru toate pretențiile câinilor pleistocene târzii a fost aceea de a arăta concludent, pe mai multe linii de probă, că specimenul (specimenele) în cauză pot fi clar distinse de lupii contemporani", au declarat cercetători de la Universitatea Durham în Studiu nou.

Arheologul Universitar Durham Angela Perri și colegii au comparat secvențele genomului pentru a găsi un strămoș comun pentru Wolf și câine. Folosind câini vechi și moderni, cercetătorii au creat o cronologie pentru a afla când populațiile s-au împărțit sau interbred, în conformitate cu Ars Technica. Cronologia sugerează cu tărie că atunci când oamenii au venit pentru prima dată în America, au adus câini cu ei.

Statuia de marmură a persoanei cu câine

Photo Courtesy: Pixabay

15.000 până acum 16.000 de ani, oamenii s-au mutat spre sud de-a lungul coastei Pacificului din America de Nord. În același timp, pachetele de câini s-au împărțit de pe arctică și au format o nouă filială, care a creat linia maternă pentru toți câinii nord-americani.

"Există câini care au mici cantități de linii, cum ar fi câinele Carolina sau unele Chihuahuas, dar majoritatea câinilor din America astăzi toate arată genetic ca rasele europene", a spus Kelsey Witt Dillon, co-autor și biologul molecular la Universitatea Brown, conform Ars Technica.

"Similar cu câți americani nativi au fost uciși de europeni prin război și boală, câinii lor au fost probabil vizați de colonizatorii europeni și au murit din cauza bolilor de la câinii europeni", a continuat Dillon ", a continuat Dillon. "Și când europenii și-au adus câinii cu ei în număr mare, rasele europene au înlocuit în cele din urmă o mulțime de linii genetice pe care le vedem în acești câini vechi."

Doi câini de război care ajută un soldat rănit

Photo Courtesy: Pixabay

Când și în cazul în care - sau dacă - câinii au fost domesticiți, scânteie o mulțime de interes, dar cercetătorii de la Universitatea Durham au vrut, de asemenea, să studieze cum și de ce câinii au devenit cei mai buni prieteni. Odată cu avansarea științei, cercetătorii pot acum să combine eforturile. Folosind arheologia, genetica și timpul, cercetătorii pot obține o idee mai bună despre modul în care au venit câinii de astăzi.

"Condițiile climatice pot fi aduse populații umane și lupi în imediata vecinătate în zonele refugiale, având în vedere atragerea lor la aceleași specii de pradă. Creșterea interacțiunilor dintre cele două, probabil rezultate din scăderea reciprocă a uciderilor sau de la lupi atrași la detritus ale campingului uman, poate să fi inițiat o schimbare a relației dintre specie, ceea ce duce la domesticirea câinilor "pe studiu, conform Alertă științifică.

Indiferent de locul unde, când, sau de ce caninii au venit să fie cei mai buni prieteni, Știința a dovedit Ce mulți știu deja câinii sunt benefică pentru bunăstarea noastră. Ar putea ca siberii să fi învățat că canini oferă un efect de vindecare? Poate că au venit să-și dea seama că trăiește în armonie a fost nu numai posibilă, ci benefică pentru toți cei implicați. Știință acum spune-ne că câinii promovează un sentiment de calm la om și, deși este foarte puțin probabil că se confruntă cu un lup sălbatic adus calm, siberii trebuiau să supraviețuiască și să formeze o acceptare reciprocă.

wolf fata

Photo Courtesy: Pixabay

Forțată din cauza greutății sau nu, relația de câine umană a fost de interes și a studiat pentru decenii. Studiile de interacțiune umane-animalului anual au legat modificări ale cortizolului neurotransmițătorilor, epinefrinei și norepinefrinei - schimbări care reduc stresul la om - la conexiunea noastră la câini. Noi acum stiu că mângâierea unui câine eliberează, de asemenea, oxitocină, un alt hormon și neurotransmițător care ajută la reglarea unei mari varietăți de funcții în interiorul corpului. A articol de cercetare Publicat în desfășurare a neurobiologiei cheamă oxitocină "Marele facilitator al vieții."

Multe alte studii privind relația câine-umană au dovedit câini să fie minunați ca Animale de serviciu - câini care îndeplinesc o anumită sarcină pentru un anumit individ, Animale de sprijin emotionale - câinii a căror prezență este necesară pentru sănătatea mintală a unui individ și a animalelor de terapie - câini care sunt instruiți pentru a ajuta oamenii să treacă printr-o criză.

Deși mulți dintre câinii de astăzi nu arată nimic asemănător cu strămoșii lor, au fost tovarăși loiali și benefice de cel puțin 23.000 de ani.

Cel mai bun prieten al omului, într-adevăr.

Foto cu amabilitate: Pixabay

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cel mai bun prieten al omului poate fi dominat cu mai mult de 23.000 de ani în urmă, studiază studiul