Dog expresii faciale și limbajul corpului explicat de știință

Expresii faciale ale unui câine și limba corpului care merge cu ea crucială pentru a înțelege dacă doriți să știți cum se simte câinele dvs. sau ceea ce încearcă să vă comunice. Învățând despre Dog Facial Expresii și limbajul corpului care merge cu ei este cheia pentru a înțelege companionul tău canin.

Lupii au evoluat un sistem complicat de expresii faciale, vocalizări și limbaj corporal pentru a comunica între ele. Câinii folosesc, de asemenea, acest lucru pentru a comunica, dar dacă puteți învăța să traduceți această limbă, veți putea să "comunicați" cu animalul dvs. de companie și să rezolvați cu ușurință multe probleme comportamentale care pot ajunge.

Aceste cunoștințe pot, de asemenea, să aprofundeze relația pe care o aveți cu câinele dvs. Deschiderea ușii la comunicare cu animalul dvs. va întări legătura. Ambii veți învăța să vă încredeți reciproc și veți face relația dvs. mai specială decât ați anticipat vreodată.

Dog Expresii faciale și limbaj corporal

Dog Expresii faciale explicate de știință

Știința merge la câini și # 8230;

S-ar putea să fi auzit despre un proiect care a început la sfârșitul anilor 1970 numiți FACS - Sistemul de codificare a acțiunilor faciale [PDF]. Acest lucru a taxonomizat toate expresiile pe care o poate face o față umană. În ultimii ani, o mână de cercetători au încercat să sporească înțelegerea umană a limbii comune între oameni și animalele lor, prin îmbunătățirea preciziei cu care oamenii citesc expresii faciale de câine.

Cercetare în Dogfacs A început doar câțiva ani în urmă, dar 11 "unități de acțiune" și cinci "descriptori de acțiune ureche" au fost până acum identificați. O unitate de acțiune este o mișcare a mușchilor faciali implicați în expresie, unde este un descriptor de acțiune al urechii, l-ați ghicit, mișcările urechii care fac parte din expresia facială a câinelui.

Acei ochi de câine-câine

În acest moment, există doar a fost făcut un studiu și publicată de Dogfacs într-un context real. Într-un experiment, oamenii de știință au filmat 27 de câini la un adăpost care interacționează cu străinii. Destul de interesant, a existat o expresie facială care a corespuns cu viteza de adopție - ochii câinelui.

Câinii care și-au ridicat sprancenele interioare au fost adoptate mai repede decât altele, iar cei care au făcut față mai des în timpul interacțiunii găsite casele cele mai rapide.

Nu este greu de imaginat de ce. Știm cu toții că aspectul trist și disperat pe care îl obținem uneori de la câinii noștri. Știi, cel care îți topește inima și nu poți să-ți dai câinele indiferent de ce dorește?

Neînțelegeri antropomorfe

Ca oameni, adesea atribuim caracteristicile sau comportamentul uman la animalele noastre de companie. De exemplu, dinții de la câini pot fi ușor confundați ca un zâmbet de către copii. Aceasta poate fi o situație periculoasă, pe măsură ce copilul se poate apropia și se poate mușca.

Dog Expresii faciale au explicatOamenii de știință, cum ar fi celebrul cercetător și autorul Caninei Alexandra Horowitz, PhD, încearcă să dezlege ipotezele antropomorfe din expresii de câini. Ea este interesată dacă atribuțiile de înțelegere și emoțiile câinilor sunt aplicații solide sau necorespunzătoare ale condițiilor psihice umane sunt acordate non-omului.

Luați, de exemplu, aspectul vinovat atribuit animalelor de companie după comportamentul rău. În studiul lui Horowitz, Comportamentele a 14 câini domestici au fost videocați și analizați pentru elemente care corespund aspectului vinovat, identificat de proprietari. Rezultatele au arătat că așa-numitul aspect vinovat este un răspuns la indiciile proprietarului, mai degrabă decât câinele care arată recunoașterea unei greșeli.

Este o idee bună să citiți cât de mult puteți despre expresiile faciale ale câinelui și limba corpului pentru a evita orice neînțelegeri și posibile situații periculoase pentru copiii dvs. sau vizitatorii dvs. la domiciliu.

Să o rupăm jos și # 8230;

Deci, ce ar trebui să căutați atunci când învățați să înțelegeți expresii faciale de câine? Care sunt unele dintre cele mai frecvente expresii faciale de câine și care semne de limbă corporală merg de obicei împreună cu ei?

Le putem separa în două categorii - expresii faciale negative și pozitive și limbaj corporal.

Expresii faciale de câine negative și limbaj corporal

Dog Expresii faciale au explicatContact cu ochii direcți vă pot aduce probleme sau pot cauza caini timizi și tensionați să se întoarcă. De aceea este întotdeauna bine să citiți alte semne de limbă corporală pentru a afla dacă aveți de-a face cu un câine agresiv sau speriat

Dacă vă aflați față în față cu un câine cu coada înaltă și curbați strâns peste spate, și accentul său este doar pe tine, atunci aveți de-a face cu un câine tensionat. Urmăriți albii ochilor câinelui.

Un câine care arată ceea ce se numește "Ochi de balenă", unde se arată albii ochilor lui, este adesea anxios și poate fi chiar pe cale de a se fixa. Fiți conștienți de mușchii faciali; sunt tensionate, este gura câinelui închis strâns, sau vezi dinții, cu o buză curbată sau un snarl.

Contactul cu ochii direcți de la l-ai putea face să muște, deci este cel mai bine să vă evitați privirea și să vă întoarceți încet.

Când vă întâlniți cu un nou câine, vă va apropia probabil să vă smulgeți. Greutatea corporală nu va fi distribuită uniform, ci înapoi peste barajele sale. Își întinde gâtul în direcția voastră. Dacă vă uitați în jos și întâlniți ochii, el se va întoarce repede și poate începe să latră. Încercați să evitați contactul direct cu ochii până când câinele a avut șansa de a vă cunoaște.

A gura închisă este, de asemenea, un semn de tensiune. Atunci când o plimbare în parc și câinele tău ia la un alt câine pe o lesa cu o maxilar, care este închis tenis, el este pe punctul de a pierde autocontrol.

Dog Expresii faciale au explicatDacă colțurile sau buzele sale se mișcă înainte, au grijă, deoarece lucrurile vor escalada rapid și situația ar putea deveni agresivă. Deplasați-vă departe de orice la primul semn de tensiune în fața câinelui vostru. Care vă va salva atât de stres.

O gură închisă poate indica, de asemenea, disconfort fizic. Verificați întotdeauna împrejurimile și dacă nu vedeți nimic care ar putea fi cauza tensiunii în câinele dvs., luați în considerare o boală fizică ca un posibil motiv pentru suferință.

Dacă vă aflați câinele lingeau buzele, și nu vorbim după ce a mestecat pe un os suculent, poate fi în general văzută ca un semnal de calmare. Paceasement nu este neapărat un lucru rău, deoarece câțiva câini încearcă să-și placă proprietarii mai mult decât alții.

Cu toate acestea, în cazul în care gesturile de calmare sunt date din nou și din nou, vă spune că ceva într-o situație face ca câinele să fie nefericit. Acompaniat de Drooling severă Aceasta ar putea semnala frică și ar trebui să încercați să vă îndepărtați câinele din situația particulară pentru a vedea dacă se calmează.

Gâfâind se poate întâmpla din mai multe motive. Evaluarea restului limbii corpului vă va ajuta să vă dați seama de ce câinele dvs. este gât. Este pentru că poate fi supraîncălzit, este încântat sau ar putea fi datorată stresului?

Urechi singur nu vă va spune dacă câinele dvs. este încântat, fericit, alertă sau agresiv și este cel mai bine citit împreună cu alte limbi ale corpului. De exemplu, urechile care sunt fixate în spate împotriva capului pot însemna calma fericită, frica sau chiar stres.

Expresii faciale de câine pozitive și limbajul corpului

Un câine care se simte încrezător și prietenos va avea Ochii ciudați; rotund sau în formă de migdale cu elevii dilatați în funcție de lumina disponibilă. Acest comportament relaxat va fi însoțit de un corp curbat și wigglat, cu o ușoară coadă.

Dog Expresii faciale și limbajul corpului explicatCând câinele dvs. este fericit și relaxat, gura ei ar trebui să fie închisă sau ușor deschis. Pielea din jurul gurii ar trebui să fie fără riduri, desigur, acest lucru nu se aplică câinilor cu fețe plate, cum ar fi terrierii Boston, buldogi sau bullmastifi.

O față de câine fericit este ușor de observat. Mușchii faciali ai câinelui vor fi soft și arata relaxat. S-ar putea chiar să-i vedeți mușchii în ceea ce se poate numi A & # 8216; zâmbet ", desigur, fără a arăta dinții!

Ochii ei vor fi ciupiți și moi, un fel de mulțumire somnoroasă. Când este fericit și încântat, fața mea este plină de emoție în anticiparea jocului sau de a merge la plimbare. După cum sa spus mai devreme, citiți întotdeauna expresiile faciale ale câinelui dvs. împreună cu limbajul corpului pentru a face o evaluare exactă a stării dvs. de câine.

O recapitare rapidă asupra expresiilor faciale și a limbii corpului

Cu ajutorul Labele din America, Iată un rezumat al expresiilor faciale de câine și al limbii corpului.

Câine agresiv

Urechi Înainte sau înapoi, aproape de cap
Ochi Îngustă sau privită ca și cum ar fi provocat
Gura / maxilarul Buzele deschise, trase înapoi pentru a expune dinții însăși într-un snarl. Posibile snapping
Poziția corpului Tensiune. În poziție verticală. Hackles pe gât în ​​sus. Complet dominant
Coadă Direct din corp. Puf în sus
Vocalizări Mârâit. Mârâi. Scoarță tare

Câine anxios

Urechi Parțial înapoi
Ochi Ușor îngustat
Gură Închis sau ușor deschis în A & # 8216; Grin `
Corp Tensiune. Ușor coborâtă într-o poziție supusă
Coadă Parțial coborâte
Vocalizări Scoarța de tip joasă sau moara

Câine curios / dornic / excitat

Urechi Perked-up, îndreptat înainte
Ochi Larg deschis
Gură Gura deschisă, dinții acoperiți. Posibilă chipare
Corp Poziția normală. Posibilă wiggling, în picioare pe vârful sau pacing
Coadă Sus. Păstrăvul
Vocalizări Entuziasm scurt, whining

Câine înfricoșător

Urechi Așezat înapoi plat și jos pe cap
Ochi Îngustat, evitat. Eventual laminat înapoi în cap, arată alb
Gură Buzele trase înapoi pentru a expune dinții
Corp Tensiune. Colaborați scăzut în poziția supusă. Tremurând, tremurând.
Coadă În jos între picioare
Vocalizări Scânteile scăzute, îngrijorate, whine sau mârâie

Câine prietenos

Urechi Perked-up
Ochi Larg deschis. Uite de avertizare
Gură Relaxat, eventual ușor deschis, & # 8216; zâmbind gura
Corp Postura normală. Totuși, sau posibilă răsturnarea întregului spate
Coadă În sus sau în afara corpului. Păstrăvul
Vocalizări Scârțâind, yapping sau scoarță scurtă, înaltă

Câine jucăuș și fericit

Urechi Perked-up și înainte, relaxat
Ochi Larg deschis. Sparkly, perspectivă
Gură Relaxat și ușor deschis, dinții acoperite. Excitat
Corp Relaxat, sau front-end coborât, în sus în aer, wiggling într-un arc-bow. Excitat bouncing și sărituri în sus și în jos. În jurul valorii de
Coadă Zgârcit viguros
Vocalizări Barking încântat. Play-ul moale

Citiți următorul: Limba corpului câinelui - Ghidul proprietarului de companie pentru înțelegerea câinilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog expresii faciale și limbajul corpului explicat de știință