4 Beneficii fizice și sociale dovedite științific ale deținerii unui câine

Oamenii au trăit în companie de animale de la începutul omenirii, dar numai în ultimul deceniu pe care l-am început să examinăm beneficiile potențiale ale prietenilor noștri blană. Animalele de companie au fost folosite ca asistenți în terapie pentru cei cu tulburări emoționale și unele facilități de învățare au început să utilizeze animale de companie pentru a ajuta la îmbunătățirea educației.  Beneficiile deținerii unui câine s-au dovedit a fi numeroase!

De fapt, Universitatea din California de Sud a fost folosită câini în ceea ce se referă la "Pet o zi de catelus" în campus. Fiecare semestru, ca abordare finală a examenelor, Universitatea adună puppies de toate rasele diferite pe peluza principală pentru studenți la animale de companie și să se bucure ca o modalitate de a scuti stresul înainte de a lovi cărțile.

Care sunt unele dintre celelalte beneficii dovedite de a deține un câine?

Beneficiile deținerii unui câineÎn iulie 2012, cercetătorii europeni, Andrea Beetz, Kerstin Uvnäs-Moberg, Henri Julius și Kurt Kotrschal au analizat o serie de studii anterioare privind interacțiunile umane-animale pentru a afla unele dintre beneficiile fizice și sociale ale proprietății animalelor de companie.

Studiul examinat Proprietarii de animale de companie din toate grupările de vârstă - cu sau fără condiții psihologice sau medicale - și au constatat că beneficiile fizice și sociale ale interacțiunilor umane și animale au variat de la relații interpersonale sporite și de dispoziții pozitive, la ameliorarea stresului și la îmbunătățirea sănătății fizice și mintale.

Dacă sunteți proprietar de animale de companie sau luați în considerare o nouă adăugare cu patru picioare familiei dvs., veți avea probabil mai multe beneficii decât compania și cuddles. Iată patru beneficii fizice și sociale ale deținerii animalelor de companie.

LEGATE DE: Studii care arată cum câinii ne fac mai fericiți și mai sănătoși

4 beneficii fizice și sociale de a deține un câine
Bazat pe cercetarea științifică

Beneficiile deținerii unui câine1 Creșterea unui comportament social pozitiv

Pur și simplu însoțit de un animal are tendința de a încuraja interacțiunile sociale pozitive între oameni. De exemplu, un studiu de către Hart et al. În 1987 și Eddy și colab. În anul următor sugerează că persoanele cu handicap cu câini de serviciu au avut mai multe șanse să primească schimburi sociale pozitive de la alții, cum ar fi zâmbetele și conversația prietenoasă în comparație cu persoanele cu dizabilități fără câini de serviciu.

În 2004, această teorie că interacțiunile pe animalele umane promovează interacțiunile sociale pozitive între oameni au fost făcute în continuare atunci când cercetătorul D.L. Wells a studiat tratamentul persoanelor cu handicap cu și fără un animal prezent. Rezultatele studiului sugerează că o persoană este mai probabil să primească o atenție socială pozitivă cu un animal prezent dacă are sau nu o afecțiune medicală.

Beneficiile deținerii unui câine merge mai departe. În plus față de creșterea interacțiunilor sociale pozitive, sa sugerat că familiile care dețin animale de companie sunt mai susceptibile de a se angaja în activități distractive în afara casei și sunt mult mai probabil să fie vizitate de prieteni (Paul & Serpel 1996 [PDF]).

În ciuda barierului limbilor evident între oameni și animale, interacțiunea dintre cele două specii este percepută ca un comportament social. Dacă o persoană este văzută pozitiv care interacționează cu un animal, alții vor presupune în mod obișnuit că persoana este prietenoasă și accesibilă.

De asemenea, citiți: Știința din spatele agresiunii la câini

2 Promovarea stărilor pozitive

La fel ca oamenii, animalele domestice sunt sensibile la emoțiile noastre și par să afișeze semne de îngrijorare atunci când suntem trist și emoții sau conținut când suntem fericiți. Cu toate acestea, dincolo de reacțiile de animale de companie la emoțiile noastre, se crede simpla prezență a unui animal, să îmbunătățească starea noastră emoțională globală și să încurajeze starea de spirit pozitivă. Acesta este unul dintre cele mai uimitoare beneficii de a deține un câine!

Beneficiile deținerii unui câineÎn mod specific, multe studii au sugerat că interacțiunea dintre oameni și animale este benefică pentru cei care suferă de depresie sau singurătate.

De exemplu, un studiu a concluzionat că pacienții dintr-o unitate de îngrijire rezidențială pe termen lung au prezentat sentimente scăzute de singurătate atunci când este permisă vizitarea cu un câine, în special atunci când vizitarea a fost una la unu cu câinele, mai degrabă decât cu un grup de alți pacienți ca individual Vizitarea a permis mai multă calitate petrecută cu câinele (Bănci și bănci 2002, 2005).

Cu toate acestea, se pare că câinii nu sunt singurii animale care sunt capabili să ne ridice spiritele atunci când ne simțim albastru. Într-un alt studiu, pacienții vârstnici care suferă de depresie au prezentat emoții mai pozitive atunci când se ocupă de un canar (Columbo și colab. 2006).

Așa cum beneficiile deținerii unui câine nu sunt singurele avantaje ale animalelor asupra emoțiilor umane, adulții nu sunt singurii care beneficiază de interacțiunile pe animalele umane. Studiile sugerează că copiii cu tulburări mintale, cum ar fi schizofrenia, o tulburare caracterizată prin halucinații și iluzii, prezintă semne de dispoziție pozitivă îmbunătățită și sunt mai bine capabile să-și echilibreze emoțiile atunci când sunt însoțite de un animal de serviciu (Nathans-Barel et al. 2005, Prothmann și colab. 2006).

RECOMANDAT: Știință pe câini de terapie pentru depresie - fapt sau ficțiune?

3 Reducerea stresului / anxietății

Unul dintre cele mai bune beneficii ale deținerii unui câine este reducerea stresului și anxietății. După cum sa menționat anterior în Universitatea din California de Sud "PET A CAPPY" exemplu, animalele de companie pot ajuta la reducerea sentimentelor de stres. Dar, cel mai important, animalele de companie pot contribui la reducerea simptomelor fizice asociate stresului.

Într-un studiu, nivelurile de cortizol ale participanților au fost testate în timp ce petrec timpul cu propriul lor câine, un câine care nu era al lor și în timp ce citi o carte. Când este sub o cantitate semnificativă de stres, cortizolul este un hormon care este produs în volum mare. Rezultatele studiului indică faptul că nivelurile de cortizol la om sunt reduse atunci când interacționează cu un câine, mai degrabă decât atunci când citesc o carte, chiar dacă câinele nu le aparține (OdendAal 2000, Odenaal & Meintjes 2003).

Beneficiile deținerii unui câineNu numai că interacțiunile cu animalele par să reducă hormoni legați de stres, dar pot contribui, de asemenea, la reducerea hipertensiunii arteriale (hipertensiune arterială adesea asociată cu stresul și boala de inimă) și reducerea ritmului cardiac.

Un studiu în 1986 a constatat că oamenii au prezentat o tensiune arterială mai scăzută atunci când mângâie un câine în comparație cu citirea cu voce tare (Jenkins 1986) Și un studiu mai recent a concluzionat că doar trei minute de a mângâia un câine produce un efect calmant și reduce ritmul cardiac (Handlin și colab. 2011).

Majoritatea studiilor privind beneficiile deținerii unui câine în legătură cu stresul au indicat că astfel de interacțiuni se reduc în mod obișnuit simptomele fizice ale stresului, fie să le amâne atunci când o situație stresantă se află înainte. Similar cu testele de stres administrate participanților la aceste studii de interacțiune la animalele umane, au constatat, de asemenea, alte studii că interacțiunea cu animalele poate reduce anxietatea atunci când persoanele sunt introduse în situații înfricoșătoare.

De exemplu, într-un studiu, participanții s-au confruntat cu o situație care cauzează anxietate - anticiparea de a avea o tarantulă și au fost apoi prezentați fie cu un animal viu, cum ar fi un iepure sau un animal de jucărie. Rezultatele indică faptul că oamenii se confruntă cu o reducere mai mare a fricii și anxietății atunci când interacționează cu un animal viu mai degrabă decât un animal de jucărie, sugerând că confortul unui animal poate alerga mai adânc decât blana sa moale și formă cuddly (Shiloh și colab. 2003).

Similar: Cum să obțineți un câine de serviciu pentru anxietate sau depresie și costurile acesteia

4 Risc redus de boli de inimă

Având în vedere că interacțiunile cu animalele de companie pot contribui la reducerea efectelor fizice ale stresului, cum ar fi tensiunea arterială ridicată și frecvența cardiacă rapidă - două simptome care sunt, de asemenea, legate de boala cardiacă - nu ar trebui să fie o surpriză faptul că prezența animalelor de companie poate, de asemenea, să beneficieze inima Dincolo de umplerea cu dragoste și afecțiune.

În 1999, un cercetător a constatat că ambii proprietari de câini și pisici au fost mai puțin probabil să aibă nevoie de medicamente pentru probleme legate de inimă în comparație cu cei care nu dețin animale de companie (Headley).

Zece ani mai târziu, cercetători Friedman și Thomas a revizuit o serie de studii privind terapia PET și au descoperit o mulțime de dovezi care sugerează că animalele de companie pot conține un fel de "efect de protecție", protejând proprietarii lor de la boli de inimă.

Concluzie

Beneficiile fizice și sociale ale deținerii unui câineDin aceste studii, se poate concluziona că animalele de companie pot fi active importante în prelungirea vieții noastre, reducerea nivelului nostru zilnic de stres și îmbunătățirea interacțiunilor noastre sociale și a relațiilor cu ceilalți. Dar ce este vorba despre animalele de companie care pot provoca aceste îmbunătățiri vieții noastre?

Andrea Beetz, Kerstin Uvnäs-Moberg, Henri Julius și Kurt Kotrschal sugerează că răspunsul se află în cadrul nivelului nostru de oxitocină. Oxitocina este un hormon care este produs în zona hipotalamus a creierului și este eliberat din creier la sistemul circulator atunci când simțurile noastre sunt stimulate, cum ar fi în timpul sexului, nașterea și alăptarea.

in orice caz, Oxitocin este de asemenea eliberat în timpul atingerii, senzațiile calde și mângâierea - toate fiind experimentate atunci când mângâie un animal. Deși dovezile sunt încă compilate pentru această teorie, este posibil ca atunci când ne permitem prietenii noștri blană, oxitocina este eliberată, provocând un efect calmant sau o stare de euforie temporară. Astfel, animalele de companie sănătoase fericite promovează proprietarii fericiți de animale de companie sănătoși.

Citiți următorul: 20 cele mai fascinante studii științifice pe câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Beneficii fizice și sociale dovedite științific ale deținerii unui câine