Știința psihologiei câinilor umane: sunteți și câinele dvs. Un meci bun?

Fericit 18.000a Aniversare Pentru tine și la tovarășul tău canin! Oamenii și câinii trăiesc într-o relație strânsă pentru cel puțin acest lucru lung. În acest timp, oamenii au fost câini de reproducere conștient sau inconștient pentru trăsăturile pe care le doresc. Un rezultat este că câinii arată o deferență naturală față de oameni. Dar ce altceva face ca această relație să fie bifată?

Există cu adevărat doi factori care trebuie luați în considerare în descrierea acestui parteneriat. Prima variabilă este dacă relația este sau nu una sănătoasă. Într-o relație sănătoasă de câini umani, ambele specii beneficiază fizic.

Cortizolul este un hormon care indică stresul. Oamenii și câinii într-o relație sănătoasă vor avea niveluri mai scăzute de cortizol atunci când interacționează (Schoberl și colab. 2015). Oxitocina este un hormon important în legarea socială și de familie. Este asociat cu sentimente de dragoste și încredere. Ambii Oamenii și câini vor avea niveluri mai ridicate ale acestui hormon plăcut atunci când interacționează fericit.

Aceste schimbări durează doar câteva minute, deci dacă vă simțiți stresați, puteți petrece un moment de mâncare câinele dvs. și vă simțiți instantaneu un pic mai bun. Mai mult, așa va fi câinele tău!

Celălalt aspect care trebuie luat în considerare este dacă relația de câine uman este funcțională. În acest caz, "funcțional" înseamnă că câinele înțelege și urmează comenzile omului. S-ar putea să vă așteptați ca aceste două lucruri să meargă împreună, dar mai multe spectacole de cercetare² (Payne și colab. 2015; Pdf) acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Psihologia câinilor umane
Sunteți și câinele dvs. un meci bun?

Psihologia câinilor umani sunteți voi și câinele dvs. un meci bun

Cum învață câinii?

Câinii sunt foarte conștienți de ceea ce spun oamenii și fac. Acest lucru permite ca câinilor să fie instruiți pentru a ajuta oamenii într-o varietate de locuri de muncă, cum ar fi animalele de lucru, furnizarea de securitate și ajutând la persoanele cu handicap.

Formarea implică, de obicei, recompense, dar trebuie să realizați o recompensă de formare nu trebuie să fie un tratament. Poate fi o zgârietură în spatele urechilor, un joc rapid de preluare sau orice altim se bucură. Deoarece câinele dvs. este probabil să-și amintească ce sa întâmplat chiar înainte de a fi recompensat, calendarul unei recompense este foarte important. După primirea unei recompense, câinele dvs. este probabil să repete ce sa întâmplat chiar înainte de asta.

Timpul slab este o greșeală de formare comună. Dacă nu doriți ca câinele dvs. să zgârie ușa din față, nu luați lesa pentru o plimbare când se zgârie sau probabil că o va face din nou. Recompensarea câinelui dvs. necesită în mod corespunzător conștientizarea și sincronizarea experților.

Recompensarea sau pedepsirea unui câine pentru a forma comportamentele dorite este o tradițională și Metoda de formare dovedită, dar noile cercetări interesante arată că Învățarea socială este o altă modalitate eficientă de a-ți instrui câinele.

Învățarea socială este atunci când învățarea are loc prin observarea și imitarea altora. Sa crezut odată că numai oamenii au fost capabili de învățare socială, dar acum este dovedit că animalele care includ lupi și câini pot învăța în acest fel.

Lupi sunt mai susceptibile de a învăța atunci când imită membrii propriilor specii, dar câinii pot fi instruiți pentru a imita oamenii pentru a învăța un nou comportament. Această metodă este uneori numită "face așa cum fac" sau "DAID".

"Fă-i așa cum fac" funcționează la fel de bine pentru a învăța trucuri simple ca metode mai vechi de antrenament și funcționează mai bine decât alte metode la predarea unor comportamente mai complicate. Poate că poți să-ți înveți câinele să-și ridice propriile jucării, folosind acest tip de formare de câini!

Primul pas în această abordare de antrenament este de a învăța câinele dvs. să înțeleagă că o anumită comandă înseamnă că ar trebui să imite ceea ce tocmai ați făcut, dar odată ce înțelege acest lucru, cerul - sau mai degrabă, creierul lui Doggy - este limita.

Cum câinii văd oamenii?

S-ar putea să fi auzit că a spus că câinii se gândesc la proprietarii lor umani ca lideri ai pachetului, dar studiile arată că acest lucru nu poate fi adevărat (Berns și colab. 2015). Un câine luată într-un loc nefamiliar va avea niveluri mai scăzute de hormoni de stres dacă are un om familiar, dar cu un câine familiar nu va avea același efect liniștitor. Acest lucru arată că câinii văd oamenii diferit decât ei văd alți câini.

Câinii au o "relație de atașare" cu oamenii care sunt asemănători cu copiii de atașament la părinții lor. Aceasta înseamnă că câinele tău dorește nu numai mâncare, ci și afecțiunea ta. Câinii se uită la oameni ca surse de alimente, siguranță și informații despre mediul lor (cum ar fi dacă sunt curioși sau frica).

Câinii doresc să fie aproape de oameni, așa cum probabil știți deja dacă câinele vostru vă urmărește în jurul casei. Unii câini pot suferi de stres de separare. Dacă acesta este câinele dvs., anxietatea lui poate provoca greșeli când sunteți departe.

Câinele dvs. vă vede ca o sursă de siguranță și securitate și va fi mai puțin stresată și mai dispusă să explorați când vă apropiați.

Fiind conștienți de acest lucru vă poate ajuta să fiți sensibili la nevoile câinelui dvs. De exemplu, dacă aveți nevoie să lăsați câinele dvs. cu un nou câine, ar ajuta la vizitarea noului loc cu câinele dvs., astfel încât el să se simtă suficient de sigur pentru a explora confortabil noua zonă. Acest lucru va reduce stresul pe care îl simte când este timpul să-i spunem la revedere.

Nivelul de atașament Un câine arată față de proprietarul său nu este neapărat o măsură a modului în care se desfășoară relația. De exemplu, uneori un atașament intens poate fi un rezultat al nesiguranței în relație.

Comportamentul dvs. poate afecta modul în care se simte câinele dvs. și acționează. Câinii sunt foarte înzestrați de sentimentele umane, în special cele ale proprietarilor lor. De exemplu, un câine va observa cum se simte proprietarul său atunci când decide cum să acționeze într-o nouă situație. Dacă sunteți calm și nefolosit, câinele dvs. este probabil să fie mai relaxat și.

Pentru un exemplu mai puțin evident, un câine poate răspunde la sentimentele subconștiente ale proprietarului față de o persoană nouă și reacționează cu prietenia, teama sau agresiunea. Mulți proprietari de animale de companie vor spune că au încredere în evaluarea câinelui lor, dar este posibil ca câinii lor să acționeze doar de sentimentele ascunse ale proprietarului.

Cum vă vedeți câinele?

Sociolog David Blouin a studiat relațiile proprietarilor cu câinii lor și a constatat că opiniile lor despre câinele lor tind să cadă într-una din cele trei categorii (Blouin, 2015):

1. Cei cu vederi umaniste văd câinii lor ca surogat oameni și le apreciază în principal pentru dragostea și afecțiunea pe care o oferă. Dacă vă numiți câinelui dvs. "bluza de blană", vă cădeți în această categorie.

2. Persoanele cu vederi protecționate ale animalelor de companie văd animalele Ca separat de oameni cu propriile interese. Câinii lor nu sunt copiii lor, ci sunt tovarășii lor. Persoanele cu opinii protecționiste au o mare atenție și interesul pentru animale în general, nu doar ca animalele de companie.

3. Proprietarii cu vederi dominante ale câinilor lor văd câinii lor ca animale utile și adesea apreciate, dar nu sunt sentimentale despre ele. Dacă câinele dvs. are un loc de muncă și trăiește în afară, probabil că aveți o viziune dominantă asupra relației. Câinele dvs. poate fi bun la urmărirea comenzilor dvs., dar tu și câinele dvs. pot fi lipsiți asupra beneficiilor de reducătoare de stres de o relație emoțională mai strânsă.

Mitul vinovăției

Majoritatea proprietarilor supraestimează abilitățile cognitive ale câinelui, mai ales prin interpretarea suferinței câinelui la Împărțire proprietarului ca fiind "vinovăție."Într-un studiu de cercetare, câinii li sa spus de către proprietarii lor să nu mănânce un tratament, apoi au rămas singuri cu tratamentul (Horowitz, 2009).

Mai târziu, proprietarii s-au întors și și-au certat câinii, deși nu știau dacă câinii au mâncat tratamentul sau nu. Câinii care au ascultat proprietarii lor și au reușit să nu mănânce tratamentul părea chiar vinovat decât câinii care nu au ascultat.

Observați vreodată cât de repede, după ce un cer câine devine din nou fericit?

Câinele nu va minți treaz noaptea îngrijorătoare de comportamentul său sărac. El a fost supărat doar pentru că ai fost supărat cu el și acum este fericit pentru că pari să te simți mai bine.

Câinii trăiesc în acest moment, așa că vinovăția este de pe radarul lor.

Mesajul de aici nu este de a-ți asuma câinele înțelege de ce ești supărat doar pentru că arată "vinovat."El ar putea avea cu ușurință greșeli fără a-și realiza (sau fără a-și aminti în timp) că veți fi nemulțumiți.

Supraestimarea umană a înțelegerii câinilor poate duce la așteptări nerealiste, conflicte și rău relației. Nu presupuneți că câinele dvs. știe ce faceți sau nu doriți. Înțelegerea acestui punct poate deschide ușa pentru antrenamentul de succes.

RECOMANDAT: 12 semne Câinele dvs. este stresat

Construirea unei relații sănătoase cu câinele dvs

Construirea unei relații sănătoase cu câinele dvsComportamentul uman afectează comportamentul câinilor. Atitudinile de proprietar sărace pot accentua câinii și pot provoca relatia. Știm asta, bine?

Câinii învață cel mai bine atunci când alertă fericită și moderată (la jumătatea spectrului între "plictisit" și "total stresat"). Dacă câinele dvs. primește în mod regulat atenția și afecțiunea și se simte în siguranță, este mult mai probabil să fie un câine fericit care este gata să învețe.

Este esențial să vă petreceți timp cu angajarea cu câinele dvs. Amintiți-vă că câinele dvs. nu vă gândiți la dvs. ca un alt câine. El poate (sau nu, după temperament) să fie foarte fericit să aibă un partener canin, dar nimeni nu te poate înlocui în ochii lui.

Câinii utilizați în herding, vânătoare, agilitate sau spectacole de câine pot dezvolta o relație deosebit de apropiată cu formatorul lor, datorită nivelului de implicare a câinilor umane necesare pentru aceste activități (Bennett și colab. 2007). Pentru a profita de acest lucru, găsiți activități atât pe dvs. cât și câinele dvs. vă pot bucura.

Învățând câinele dvs. pentru a prinde un Frisbee, a alerga un curs de agilitate sau orice altă antrenament vă poate ajuta să vă apropiați împreună, atâta timp cât nu o luați atât de serios încât câinele dvs. este stresat de o atitudine dominicistă din partea dvs.

RECOMANDAT: 10 cele mai bune sporturi de făcut cu câinele dvs

Asa de, Sunteți Tu și câinele tău un meci bun?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să luăm în considerare personalitatea umană pentru o clipă. Personalitățile umane sunt adesea evaluate în funcție de gradul în care exprimă caracteristicile "mari cinci"Digman, 1999):

  1. Deschidere (deschisă, curioasă)
  2. Conștiința (organizată, de încredere)
  3. Extraversiune (ieșire, socială)
  4. Agreabilitate (aflată, tolerantă, bună)
  5. Neuroticism (anxios, iritabil, moody)

Neuroticismul este corelat cu "dogmania" sau abilitățile de instruire. Câinii formatorilor cu neuroticism ridicat, de obicei, nu respectă comenzile lor, precum și câinii altor formatori.

Cu toate acestea, dacă sunteți tulburat emoțional, nu este vorba de veste proastă. Sigur, câinele tău nu a învățat cât mai multe trucuri ca câine al vecinului tău, dar mai multe dovezi arată că câinii cu proprietari evaluați ridicat pentru neuroticismul își găsesc proprietarii foarte atractivi (Wedl și colab. 2010; Pdf). Relația arată, de obicei, semne de a fi deosebit de apropiate, cu proprietarii, având în vedere câinii lor să fie o parte importantă a sprijinului social.

Dacă ați auzit vreodată de "grădinari" și "flori" într-o relație, câinii proprietarilor care ratează ridicați pentru neuroticism sunt susceptibile de a umple rolul "grădinarului", formând un atașament intens în care își susțin proprietarii.

Beneficiul câinilor, care prezintă niveluri deosebit de scăzute de hormon de stres de cortizol. În lumea câinelui, este frumos să fie necesar.

Proprietarii evaluați ridicat pentru deschidere și agreabilitate au fost mai fericiți cu relațiile lor cu câinii lor (Cavanaugh și colab. 2010). Câinii de proprietari încrezători prezintă mai multe comportamente de atașament, comportament ca un copil cu părinte. Acești proprietari pot fi mai mult ca "grădinari", capabili să aducă cele mai bune la câinii lor în timpul antrenamentului, cu câinii în funcție de proprietarii lor emoțional.

În plus față de a lua în considerare efectele personalității umane, este important ca nivelurile de activitate și nivelurile de creativitate ale proprietarului și câinele să fie un meci bun, de asemenea. Când proprietarii și câinii gândesc la fel în aceste zone, proprietarii sunt mai mulțumiți de relația lor cu animalele de companie.

Unele instrucțiuni pentru viitoarele cercetări de câini includ găsirea unor instrumente și metode de îmbunătățire a câinilor "Matchmaking" în perechi compatibile (Tinder pentru câini, oricine?). Oamenii de știință ar dori, de asemenea, să învețe să ajute perechi de "risc ridicat" prin identificarea relațiilor de succes pentru câini și de a imagina comportamente care ajută relațiile să lucreze.

Știința psihologiei omului și a câinilorLinia de jos

Merită să investești în relația ta cu câinele tău. Petreceți timp angajând cu câinele dvs. și nu faceți greșeala de a presupune motivațiile în stil uman pentru comportamentul său. Câinele dvs. vă va ierta greșelile și vă poate iubi și vă va admira tot mai mult.

Păstrați o atitudine pozitivă față de prietenul tău blană. Amintiți-vă, atât dvs., cât și câinele dvs. veți beneficia fiziologic și psihologic cu niveluri mai scăzute de stres și o legătură mai strânsă într-o relație sănătoasă de câine umane.

Citiți următorul: Știința și psihologia limbii de câine - vă aduce câinele?

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Iris Schöberl, Manuela Wedl, Barbara Bauer, Ziua Jonului, Erich Möstl & Kurt Kotrschal. Efectele relației proprietar-câine și personalitatea proprietarului pe modularea cortizolului în dyads de câine umane. Anthrozoös Vol. 25, ISS. 2,2012
  2. Payne, E., Bennett, P. C., & McGreevy, P. D. (2015). Perspective curente privind atașarea și lipirea în Dyadul de câine-uman. Gestionarea psihologiei și managementului comportamentului, 8, 71-79. http: // Doi.Org / 10.2147 / PRBM.S74972
  3. Berns GS1, Brooks Am2, Spivak M3. Mirosul familiei: un studiu FMRI al răspunsurilor creierului canin la mirosurile familiare și nefamiliare umane și câine. Procese de comportament. 2015 Jan; 110: 37-46. DOI: 10.1016 / J.Beproc.2014.02.011. EPUB 2014 Mar 6.
  4. David D. Blouin. Sunt copii, însoțitori sau doar animale? Înțelegerea variațiilor în orientările oamenilor față de animale. Anthrozoös Vol. 26, ISS. 2.2013
  5. Horowitz A. Dezambigutare a lui & # 8220; # 8221 ;: Salient solicită un comportament familiar de câine. Procese de comportament. 2009 Iul; 81 (3): 447-52. DOI: 10.1016 / J.Beproc.2009.03.014.
  6. Paulen Charmayne Bennett, Vanessa Ilse Rohlf. Proprietar-Companion Interacțiuni câine: relații între variabilele demografice, comportamentele potențial problematice, angajarea de formare și activitățile partajate. Comportamentul animalului aplicat Volumul științei 102, problemele 1-2, ianuarie 2007, paginile 65-84
  7. J m Digman. Structura personalității: apariția modelului de cinci factori. Revizuirea anuală a psihologiei Vol. 41: 417-440 (data publicării volumului februarie 1990) DOI: 10.1146 / annurev.ps.41.020190.002221
  8. Wedl M, Schöberl I, Bauer B, Ziua J, Kotrschal K. Factorii relațional care afectează atracția socială a câinilor față de partenerii umani. Interacați Stud. 2010; 11 (3): 482-503.
  9. Cavanaugh La, Leonard Ha, Scammon DL. O coadă a două personalități: Cum se comportă companiile de canin și bunăstarea. J autobuzul res. 2008; 61 (5): 469-479.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știința psihologiei câinilor umane: sunteți și câinele dvs. Un meci bun?