Studiu despre modul în care câinii înțeleg emoțiile proprietarilor lor

Studiile științifice dovedesc că câinii înțeleg emoțiile

Știința a demonstrat ceea ce mulți oameni deja suspectați - că câinii simt emoții la fel ca noi.

Așa cum mulți dintre proprietarii de câini americani știu deja, tovarășii noștri canini au o legătură emoțională cu noi și ne-am dus atât de departe încât să ne înțeleagă. De la mângâiere când suntem trist să ne evităm când suntem supărați, câinii sunt în mod emoțional în acord cu noi în ceea ce privește observațiile noastre de zi cu zi.

Vestea bună este că știința a prins în cele din urmă acele observații de zi cu zi. Cercetarea în subiect a demonstrat că câinii simț și înțeleg emoțiile la fel cum fac oamenii.

Studiile științifice dovedesc că câinii înțeleg emoțiile

Suntem deja conștienți de faptul că câinii tind să ridice anumiți indicatori emoționali ai noastră, cum ar fi comportamentele, feromonii și limbajul corpului. Dar acum cercetarea se adaugă încă un indicator al listei - indicațiile noastre vocale.

Conform un studiu Conducat de grupul comparativ de cercetare etologie, câinii reacționează la voci în același mod în care oamenii fac, în special în ceea ce privește zgomotele vocale încărcate emoțional. Activitatea creierului a câinilor și a oamenilor a fost măsurată și comparată folosind Romanian.

Ambele râde și plângând au produs răspunsuri specifice în creierul câinilor - la fel ca răspunsurile oamenilor la aceleași zgomote.

LEGATE DE: Câinii înțeleg emoțiile oamenilor?

11 câini și 22 de persoane au fost folosite în studiu. Fiecare persoană și câine au ascultat 200 de sunete umane și canine. Aceste sunete au fost dintr-o varietate de surse, cum ar fi mașini, fluiere, zgomote de mediu, plângând, plângând, râde și lătrat. După cum se poate aștepta, subiecții umani au arătat reacții mai puternice la zgomotele umane, iar subiecții canini au arătat reacții mai puternice la zgomotele caninei. Dar constatarea importantă a fost că creierul uman și canin se aprinde în aceleași zone ca răspuns la fiecare sunet.

Această parte care devine activată este Polul temporal - Aceasta este partea anterioară a lobul temporal, care este partea creierului responsabil pentru emoții, limbă, auz, învățare și memorie.

Oamenii de știință care desfășoară studiul au declarat că au fost surprinși să afle că aceste zone există deloc în creierul câinilor și că aceasta este prima dată când acest lucru a fost observat într-un animal non-primatic.

O descoperire fascinantă a fost că zonele de voce din creierele câinilor și ale oamenilor au locații similare. Aceasta înseamnă că aceste zone au evoluat în creierul nostru cu cel puțin 100 de milioane de ani în urmă - așa că, în aceeași vârstă ca atunci când oamenii au împărtășit un strămoș comun cu câini.

Câinii și oamenii au fost tovarăși pentru cel puțin 27.000 (și până la 40.000) ani. Aceasta este o perioadă semnificativă de timp pentru cei doi să dezvolte indicii sociale și emoționale similare unul cu celălalt. Deoarece oamenii și caninele folosesc mecanisme similare ale creierului în timpul procesării informațiilor sociale, nu este greu de înțeles de ce există o comunicare vocală de succes între cele două specii noastre.

Un alt factor surprinzător a fost raportul dintre porțiunea de activare a creierului fiecărei specii atunci când auzite sunetele. La auzul acelorași sunete, câinii au experimentat aproape jumătate din centrul lor de procesare auditiv fiind activat. Prin contrast puternic, oamenii au experimentat doar aproximativ 3% din aceeași zonă activată.

Deci, fiecare iubitor de câini știe că câinii pot avea de acord emoțiile noastre și putem acorda lor lor. Dar acum înțelegem știința din urmă De ce acesta este.

Studiile științifice dovedesc că câinii înțeleg emoțiile

Studiile creierului câinilor indică faptul că nu sunt foarte departe în spatele oamenilor în dezvoltare. Studiile au arătat că adult Câinii au inteligență comparabil cu cel al unui copil de 2-3 ani.

Așa cum se află acum, se pare că singura diferență semnificativă dintre creierul câinilor și a oamenilor este prezența osului hioid la om; Aceasta este ceea ce ne dă abilitatea de a vorbi.

Dar văzând ca câini au fost doar cu noi pentru o perioadă scurtă de timp (30.000 de ani sau cam asa ceva), nu este greu de imaginat că ei ar putea să se prindă în curând. Vă puteți imagina ziua când am putea avea o conversație verbală completă cu cei patru prieteni cu picioare?

Citiți următorul: Emoțiile câinelui pot fi decodificate acum cu un guler de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiu despre modul în care câinii înțeleg emoțiile proprietarilor lor