Studierea comparing lupi și câini explică de ce caninii sunt cei mai buni prieteni noștri

Cercetătorii au descoperit o diferență genetică între lupii sălbatici și câinii domestici, care explică de ce interacționează cu oamenii în mod diferit.

Studiul, publicat în Știința avansează, ne oferă mai multă înțelegere în spatele divergenței comportamentale care au avut loc între lupi și câini cândva cu o mie de ani în urmă.

Un fenomen slab înțeles

Potrivit lui Monique Udell, un om de știință de animale la Universitatea de Stat Oregon și co-autor principal al acestui studiu, această divergență a fost întotdeauna prost înțeleasă, mai ales în ceea ce privește succesul câinilor în medii umane. Până în prezent, nimeni nu a înțeles cu adevărat ceea ce a pus lupii sălbatici în afară de câinii prietenoși de companie.

Potrivit lui Udell, a fost odată crezut că câinii au dezvoltat o cunoaștere socială sporită dincolo de cea a lupilor în timpul domesticii lor. Dar noile dovezi sugerează că câinii ar trebui să aibă deja o afecțiune genetică care duce la o motivație exagerată de a căuta contactul social, comparativ cu omologii lor de lupi.

Acesta este primul studiu care integrează date genetice și comportamentale pentru a înțelege povestea modificărilor care au avut loc în comportamentul social al câinilor domestici la un nivel molecular.

Identificarea condiției

Omul se joacă cu câine de lupi cehoslovacFolosind unelte moleculare, geneticianul Bridgett Vonholdt și echipa ei au descoperit marcaje genetice la câinii care se găsesc și la persoanele cu Sindromul Williams-Beuren.

Această tulburare se caracterizează prin întârzieri de dezvoltare și, mai semnificativ, comportamentul "hiperocial".

În acest studiu, cercetătorii au analizat sociabilitatea orientată spre om a câinilor vs. lupi. Folosind 18 câini domesticiți și 10 lupi cenușii captivi, prietenoși umani, oamenii de știință au stabilit câinii la sarcini de rezolvare a problemelor.

Fiecare câine și lup a primit o sarcină solvabilă cu un prezent uman. Sarcina a fost aceea de a deschide o cutie de puzzle care conține un cârnați și completează-o în 2 minute sau mai puțin.

Câinii domesticiți aveau mai multe șanse să privească la persoană și să oprească persistența în a obține caseta deschisă. Cu toate acestea, lupii aveau mai multe șanse să persiste în deschiderea casetei și să rezolve puzzle-ul, chiar dacă o persoană a fost prezentă.

LEGATE DE: Studii arată că împărtășim gene similare cu câini care influențează capacitatea noastră socială

Un al doilea test a fost apoi conceput. În acest test, o persoană ar sta în jos într-un cerc marcat atât în ​​o fază activă, cât și în fază pasivă.

În faza activă, persoana ar numi animalul prin numele său și va încuraja în mod activ contactul social, toate rămânând în cerc. În faza pasivă, umanul stătea liniștit și ignora animalul prin privirea la pământ.

În timp ce ambii câini și lupii au fost rapid să se apropie de oameni, lupii au avut tendința de a se îndepărta foarte repede (în câteva secunde). Câinii domesticiți au persistat în încercările de a interacționa pentru perioade lungi de timp, atât cu oamenii familiari cât și familiari.

După terminarea testelor, s-au adunat probe de sânge din fiecare canină pentru testarea genetică.

Pin-indicând diferența

Potrivit lui Udell, există o mulțime de cercetări care sprijină faptul că lupii și câinii se comportă în mod egal și pe testele de cunoaștere socială. Dar diferența reală pare să se afle în persistența câinilor domestici în privința oamenilor și căutând o proximitate și interacțiune prelungită cu ei - după punctul care se așteaptă de obicei la un animal adult.

Acest studiu se bazează de fapt Lucrarea anterioară a lui Udell`s care se concentrează asupra cunoașterii sociale și comportamentale canine.

Într-unul din studiile sale recent publicate, ea și echipa ei au descoperit că din cele 3 grupe de câini (câini de companie, câini domestici liberi și lupi socializați umani), lupii a punctat cel mai mult pe sarcini la îndemână, în timp ce câinii indică mai mult pe actualul prezent.

Partea surprinzătoare a cercetării a fost descoperirea Câinii domestici liberi, care au trăit pe străzile din India ca și cei mai mulți au persistat cel mai puțin pe această sarcină, iar cel mai mult pe oameni - chiar mai mult decât câinii de companie.

Deci, de ce este asta? De ce ar vrea un câine aparent sălbatic rău să interacționeze cu oamenii mai mult decât câinii îngrijiți pentru animale de companie?

Se pare că este în genele lor să vrea să interacționeze cu noi, indiferent de experiența lor de viață. Natura a proiectat majoritatea câinilor domestici pentru a căuta prezența și compania noastră.

Deci, data viitoare când vedeți un câine pe străzi, tratați-l ca și cum ați fi propriul dvs. câine de companie și încercați să-l ajutați dacă puteți.

Citiți următorul: Știința din spatele iubirii de oxitocină și catelus

Referinţă:

  1. Bridgett M. Vonholdt et al. Variante structurale în genele asociate cu sindromul Williams-Benen Beluen subdierea hiperocabilității stereotipice la câinii domestici. Știința avansează, iulie 2017 DOI: 10.1126 / SCIADV.1700398
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studierea comparing lupi și câini explică de ce caninii sunt cei mai buni prieteni noștri