Ajutând o ajustare a catelului orb

Câine fața cu o mulțime de pliuri de piele ședinței pe canapea

Leziunile oculare pot afecta viziunea puilor la orice vârstă și unii congenital Tulburări oculare Poate provoca orbirea catelului. De exemplu, se nasc niște cățeluși cataractă sau defecte genetice moștenite care provoacă orbire. La începutul debutului Atrofia retinei progresivă (PRA) pot fi observate la câțiva la scurt timp după naștere atunci când au probleme să vă vadă în timp de lumină scăzută, în cele din urmă au orb.

Nu este crud să permiteți că puii dvs. să funcționeze ca un animal de companie orb sau să ia în considerare adoptarea unui catelus cu deficiențe de viziune. Puibii orbi se bazează doar mai mult pe un sentiment de miros și auz. Dacă se naște orb, pupul nu va cunoaște diferența. Dacă este o pierdere treptată, se va adapta de-a lungul drumului. Dacă ați considerat adoptarea unui cățel orb, aici este modul în care vă puteți ajuta.

10 sfaturi pentru puii orb

Nivelul de confort, siguranța și sănătatea emoțională a animalului orb este deosebit de important atunci când este orb. Animalul dvs. de companie nu va ști că este diferit atâta timp cât este fericit și poate face toate lucrurile de catelus distractiv.

  • Evitați rearanjarea mobilierului. Animale de companie orb memorează modelul casei, și în mișcare lucrurile în jurul valorii de el îl va confunda. Nu este deloc neobișnuit ca un pui orb să insiste încă să facă salturi de podea la canapea cu încredere atâta timp cât memoria ei rămâne proaspătă și exactă.
  • Este vital să păstrați mâncarea, bolurile de apă și paturile de companie în același loc, astfel încât puii pot găsi cu ușurință bunuri. Lipiți la aceeași rutină, așa că știe ce să se aștepte.
  • Poate fi utilă pentru "mirosul" obiecte importante cu mirosuri puternice (Liverwurst? mentă?) pentru a ajuta nasul său "a se vedea" ceea ce caută până când este memorat planul de podea.
  • Oferiți jucării mirositoare ca puzzle-uri umplute cu tratamente pentru a vă angaja câinele în joc.
  • Faceți cele mai multe dintre celelalte simțuri ale catelului. De exemplu, puteți să vă învățați catelul de pe patul patului până la ușa din spate, trăgând o jucărie cu un clopot pe el pentru ca câinele să urmeze.
  • Este, de asemenea, important pentru zonele de pericol pentru cățeluș, în special dacă faceți modificări inevitabile. De exemplu, pad marginile ascuțite de mobilier cu folie cu bule până când puii dvs. învață să evite pericolul.
  • Blocați scările abrupte cu porțile pentru copii pentru a preveni căderile. Păstrați luminile întoarse pentru câinii PRA cu viziune de estompare. O lumină de noapte poate ajuta câinele dvs. navigați după întuneric.
  • Personalitatea și comportamentul animalului dvs. pot schimba un pic ca viziunea sa se estompează. Unii devin mai dependenți de proprietar și acționează "agățat" - câinele dvs. vă tratează ca un câine de ghidare, se află foarte aproape și vă urmărește în jur.
  • În casele cu animale de companie multiple, o altă pisică sau câine poate servi ca ghid pentru PET orb și puteți ajuta prin adăugarea unui clopot la gulerul animalului de companie. Pentru a evita declanșarea peste animal de companie care este întotdeauna în picioare, oferă un pat sigur, confortabil în fiecare cameră.
  • Puii foarte sociali pot deveni stagnați odată ce viziunea se estompează. Ei vor evita contactul cu oaspeții de case pentru a preveni pasul. Animalele orb, de asemenea, surprins mai ușor, așa că vorbiți întotdeauna câinele dvs. înainte de a-l mângâia pentru a evita să fiți în mod accidental ca un reflex.

Animalele orb sunt în mod obișnuit foarte fericite. Ei continuă să se bucure și să rămână angajați în viață și în lumea din jurul lor - inclusiv cei dragi umani.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutând o ajustare a catelului orb