Ce văd câinii?

Ați întrebat vreodată ce este experiența câinelui dvs. de viață în comparație cu propria dvs? Animalele noastre trăiesc alături de noi, iar majoritatea dintre noi nu au nicio idee despre ceea ce se întâmplă în capul lor, Ce cred ei, sau ceea ce văd chiar într-adevăr. Deci, ce văd câinii și cum știm chiar asta?

În acest articol vom discuta:

  • Sunt câini color orb?
  • Pot câinii să vadă în întuneric?
  • 10 lucruri câinii pot vedea că nu puteți

Sunt câini color orb?

Mulți oameni cred că câinii pot vedea numai în alb-negru, și că sunt, prin urmare, orbul de culoare. Aceasta este de fapt un mit, deoarece Câinii pot vedea în culoare, ei doar nu văd în culoare în același mod pe care îl facem.

Conurile și tijele sunt receptorii de lumină în ochii care ne permit să vedem lucrurile. Conurile ne ajută să distingem culori diferite, iar tijele ne ajută să vedem în condiții de lumină dimmer. Câinii au A Număr diferit de conuri și tije în ochii lor decât oamenii fac, și acest lucru îi face să vadă lumea în jurul lor diferit.

Nou Studiile au arătat că câinii văd culoarea, dar ei nu văd cât mai multe culori ca oamenii deoarece au mai puțini receptori ai conului. Oamenii au trei receptori ai conului, roșu, galben și albastru, în timp ce câinii au doar două și văd lumea ca un amestec de albastru și galben, deși există o anumită incertitudine în jurul valorii de culori în jurul valorii de culori pe care le văd de fapt.

Pentru a vă oferi o idee mai bună despre ceea ce arată lumea ca un câine, în contrast, ceea ce vedem, lumea câinelui probabil arată similar cu ceea ce arată lumea la amurg la un om.

Pot câinii să vadă în întuneric?

Câinii au mai multe tije în ochii lor decât oamenii. Tijele sunt ceea ce controlează cât de dim sau luminos arată lumina. Aceasta înseamnă că câinii văd mai bine în întuneric decât noi, deoarece luminozitatea este mărită, dezvăluind formele în întuneric mai clar.

Ochii câinilor sunt, de asemenea, diferiți de ochii umani, deoarece conțin un strat de țesut ocular pe care nu îl avem, numit tapetum lucidum. Aceasta reflectă lumina înapoi în retină, stimulând capacitatea câinelui de a vedea mai multe în întuneric. De aceea, ochii câinilor par să strălucească sau să strălucească în întuneric.

10 lucruri pe care câinii le pot vedea că nu puteți vedea

10 lucruri pe care câinii le pot vedea că nu puteți vedea

În afară de diferența de culoare și abilitatea de a vedea mai mult în întuneric, puteți, de asemenea, ați observat că câinele dvs. cu ocazia să vă uitați la ceva care nu este acolo sau să vă uitați cu atenție la ceva ce nu puteți vedea. Iată zece lucruri pe care câinii le pot vedea că nu puteți.

1. Un cer de noapte care arată chiar mai infinit

Poluarea luminoasă nu este o problemă pentru câinele dvs., deci chiar dacă locuiți în mijlocul orașului, câinele dvs. ajunge să vadă cerul de noapte înstelat, deoarece ar trebui să arate. Acesta este modul în care ar arăta dacă îl vedeți din întunericul din mediul rural.

Din păcate, din cauza poluării luminoase, oamenii care trăiesc în oraș nu se pot bucura de vizionarea stelelor ca asta pentru că atât de multe dintre ele nu sunt pur și simplu vizibile pentru noi aici.

2. Lumina neagră

Tu și cu mine avem nevoie de un real lumină neagră Pentru a vedea lucruri negre, dar câinii au o lumină neagră construită astfel încât să vadă toate lucrurile care sunt invizibile pentru ochiul uman.

3. Chinină

Quinina este folosită pentru a trata malaria, dar îl puteți ști din apă tonică. În esență, este un extract care strălucește albastru în viziunea câinelui tău, din cauza luminii UV.

4. Scame și fire de păr

S-ar putea să vă gândiți că hainele dvs. sunt fără scame și părul de companie, dar câinele dvs. știe diferit. Ei pot vedea fiecare mic pic mic de ea peste hainele tale. Din fericire, câinii noștri nu-i pasă dacă nu luăm mai multă mândrie în apariția noastră.

5. Strălucind pete de banane

Tu și cu mine putem vedea toate acele pete maro care apar pe banane atunci când se coacă, dar știai că câinele tău nu numai că vede acele pete întunecate, dar el vede și un inel albastru strălucitor în jurul fiecăruia? Înfricoșător!

6. Cu adevărat luminos dinți umani

Ați fost vreodată la o ravă unde strălucește dinții oamenilor? Păstori de dinți pe bază de fluor și alte produse din dinți creează acest efect. În încercarea dvs. de a avea dinți albi, vă puteți orbi câinele cu un zâmbet psihic atât de orbitor.

7. Straturi în picturi

Lucrările dvs. preferate de artă arată complet diferit de câinele dvs. și departe de Perfect. Datorită capacității câinelui dvs. de a vedea lumina UV, ei pot vedea, de asemenea, orice decizie artistică, schimbarea inimii și a greșelilor, precum și corecțiile făcute.

Deci, câinii fac literalmente să vadă călătoria artiștilor și cum a venit o pictură terminată să se uite așa cum o face. Ei nu vor vedea doar munca de artă terminată, ajung să vadă întreg operă de artă.

8. Caracteristici de securitate pe bani

Este o rușine că nu folosesc câini să lucreze în magazine, deoarece ar fi un ajutor real în a observa banii contrafăcuți.

9. Pipi marchează

Acesta este probabil ceva ce vă bucurați că nu puteți vedea, mai ales dacă sunteți puțin OCD. Vizitarea prietenilor care au animale de companie nu ar fi la fel!

Da, câinele dvs. nu numai că mirosele s-au uscat pe pipi, dar el poate vedea, de asemenea, reziduul care este lăsat în urmă atunci când pipi nu a fost complet curățat. Acest lucru se datorează faptului că petele de urină sunt pe lungimea de undă UV.

10. Câmpul magnetic al pământului

Acest lucru este probabil unul dintre cele mai tari lucruri pe care câinii le pot vedea că nu putem. Știați că ori de câte ori câinele dvs. se aliniază, el se aliniază cu axa de nord-sud? Acest lucru se datorează faptului că pot vedea de fapt Câmpul magnetic al Pământului. Este un lucru la îndemână să știți dacă sunteți afară cu câinele și vă pierdeți calea!

rezumat

Viziunea câinelui asupra lumii pare a fi mult mai interesantă și misterioasă decât a noastră. Dacă oamenii au avut o viziune câinilor nu numai că vom face mari detectivi, păstrați-vă mediul viu mult mai curat de lucruri cum ar fi pipi și să vă bucurați de efectul complet al cerului de noapte înstelat, indiferent de locul în care trăim, dar viața se va simți ca și veche Film în cazul în care culorile sunt puțin dezactivate, juxtapuse cu vibrația psihedelică a unui baston strălucitor de 60 de ani. Sună ca o mulțime de distracție, nu-i așa?

Citiți următorul: Ce visează câinii?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce văd câinii?