Ce culori văd câinii - sunt câini color blind?

Ce culori văd câinii - sunt câini Color Blind?

Este o concepție greșită foarte populară că câinii nu experimentează culoarea și văd doar în alb-negru. Dar acest lucru nu este pur și simplu adevărat! Cu toate acestea, în timp ce câinii au o vedere decentă, percepția lor asupra Colorisului foarte diferită de a noastră. Asa de Ce culori văd câinii? și ei le văd diferit?

Câinii nu trăiesc într-o lume incoloră ca și cum am fi crezut odată. Dar de unde a venit această concepție greșită și care este adevărul? În acest articol, vom explora adevărul din spatele mitului, precum și vom răspunde la câteva dintre întrebările comune referitoare la viziunea culorii câinilor. Ca Cum văd câinii diferit?

Sunt câinii colorblind?

Câinii sunt colorați din punct de vedere tehnic. Dar acest termen este foarte înșelător și probabil în cazul în care se află concepția greșită "alb-negru pe care am menționat-o mai devreme! Colorblind nu înseamnă "orb la toate culorile" așa cum ar sugera. Înseamnă doar orbire față de somecolori sau că culorile pe care le percep și experiența sunt limitate. Singurii câini care sunt orbi față de toate culorile sunt cele care au o vedere slabă sau sunt Complet orb.

Toate ochii animalelor conțin fotoreceptorii în retinas. Acești receptori mici, dar fantastici sunt responsabili pentru detectarea frecvențelor de culoare ale luminii. Atunci când o persoană are mai puțini fotoreceptori decât în ​​mod normal, ele sunt considerate colorblind. O retină normală a ochiului uman are trei conuri fotoreceptoare care ridică trei culori primare diferite și amestecurile lor; roșu, verde și albastru, precum și negru, alb și gri. Întrucât ochii câinilor au doar și sunt numai capabili să ridice două, care, prin standardele umane, le face colorblind. În timp ce nimeni, cu excepția lor, poate fi sigur exact ce culori pot vedea, experții cred că este galben și albastru, precum și negru, alb și gri.

Această concluzie a fost atinsă în timpul unei studiu desfășurat în 1989 la Universitatea din California, Santa Barbara. În care, cercetătorii au efectuat un experiment în care trei câini au fost învățați să aleagă unul ciudat din unele cercuri colorate pe afișaj în fața lor. În timp ce câinii păreau să fie capabili să distingă galben și albastru, ei nu au reușit să distingă roșu din verde. Dr. Gerold Jacobs, profesor de psihologie de la universitate, a crezut că acest lucru înseamnă că oamenii văd ca culori verzi, roșii și roșiatice, cum ar fi portocaliu, apar ca nuanțe diferite de galben la un câine. Între timp, albastru și galben sunt percepute "corect" - sau în același mod ca și oamenii.

Cum este o viziune câine diferită de o viziune a omului?

Din punct de vedere tehnic, oamenii sunt colorblind! Există mai multe animale care au mai mulți fotoreceptori în ochii lor și văd mai multe culori decât noi. Fapt amuzant - Mantis creveți au 16 ani! Ei, în măsura în care știm, sunt capabili să vadă cele mai multe culori ale oricărui animal de pe planetă. Dar când vine vorba de culoare și claritate, oamenii au o vedere mult mai bună decât câinii; Știm deja că vedem mai multe culori decât ei, dar vedem și lucrurile mult mai clar. Conform Psihologie astăzi, Dacă claritatea ideală vizuală la om este de 20/20 viziune, atunci Câinele medii ar fi 20/75. Aceasta este destul de blândă decât vederea medie a omului.

Acum știm de ce câinii se bazează pe simțul mirosului! Câinii sunt, de asemenea, cam la jumătate ca fiind sensibili vizual la schimbările de luminozitate, așa cum suntem. Cu toate acestea, în timp ce oamenii au o viziune globală mai bună decât câinii, Câinii au o viziune periferică mult mai largă și o viziune de noapte mult mai bună. Umanul mediu are o viziune periferică de aproximativ 190 de grade, în timp ce câinii pot vedea aproximativ 250 de grade de ceea ce sunt în jurul lor. Acest lucru se datorează faptului mai larg al ochilor lor și forma mai îngustă a craniilor lor.

Ei au, de asemenea, mai multe tije pe ochii lor și un strat suplimentar de țesut ocular numit tapetum lucidum, care reflectă lumina în retină. Aceasta este ceea ce oferă câinilor viziunea lor superioară de noapte și, de asemenea, ceea ce face ochii lor să strălucească în întuneric noaptea!

câine vs viziunea umană
Oamenii au o viziune globală mai bună decât câinii.

Cum pot percepe câinii cu ochii?

Pe baza cercetărilor din trecut, oamenii de știință au crezut odată că câinii nu văd culorile la fel de bogat și profund ca oamenii și pot spune doar lucrurile în funcție de luminozitatea sau întunericul obiectelor. Cu toate acestea, un alt studiu mai recent publicat de Procedurile Societății Regale B În 2013, sugerează că câinii sunt de fapt foarte buni la distincția diferitelor nuanțe ale culorilor pe care le au poate sa vedea.

Studiul, care a avut loc în Rusia, a constat din opt câini care au fost învățați să asociați tratamente cu diferite bucăți de hârtie. Piesele de hârtie au fost tipărite în diferite nuanțe, de luminozitate egală, în culorile sensibile la câine de albastru și galben; albastru deschis, albastru închis, galben pal și galben închis. Oamenii de știință au descoperit că câinii au reușit să facă asociațiile corecte mai des decât nu. Aceasta înseamnă că Câinii pot percepe culorile pe care le pot vedea la fel de profund ca și noi.

Cu toate acestea, pentru că ei văd atât de multe lucruri în aceleași culori, acest lucru poate face dificilă diferențierea câinilor între obiecte în anumite medii sau situații rapide; cum ar fi redarea cu un verde minge pe iarba verde. Deci, luați acest lucru în considerare atunci când vă cumpărați câinele jucării noi!

Ce culori pot vedea câinii - întrebări frecvente

Câinii văd în alb-negru?

Câinii văd în culoare, doar nu toată varietatea de culori pe care oamenii le pot vedea

Este o concepție greșită că câinii pot vedea numai în alb-negru din cauza termenului "ColorBlind" - dar acest cuvânt înseamnă că culorile observate sunt limitate, nu că persoana sau animalul nu poate vedea deloc.

Care culori văd câinii cele mai bune?

Potrivit oamenilor de știință, Câinii văd culorile cele mai bune albastru și galben, precum și negru, alb și nuanțe de gri. Ele pot vedea, de asemenea, toate nuanțele diferite de galben și albastru, de la lumină și luminoasă până la adâncime și întunecată.

Care este cea mai ușoară culoare pentru ca un câine să vadă?

Albastru este probabil cea mai ușoară culoare pentru caini să vadă deoarece verdele, roșii și culorile roșiatice, cum ar fi portocaliu și roz, apar ca diferite nuanțe de galben la un câine. Asta este o mulțime de galben! Așa că lucrurile albastre se află într-adevăr la câini.

Ce culoare nu urăsc câinii?

Câinii nu urăsc nici o culoare, (pe care o cunoaștem). Dar, deoarece văd multe culori ca fiind diferite grade de același lucru, ar putea fi cel mai bine să le cumpărați jucării în culorile care se află într-adevăr la ei; Galbenele strălucitoare și blues. Deoarece oamenii, câinii - în special puii - sunt stimulați de culoare.

Pot câinii să vadă în întuneric?

Câini pot vedea mult mai bine în întuneric decât oamenii poate sa. Ochii lor au mai multe tije decât ale noastre și un strat suplimentar de țesut ocular numit tapetum lucidum, care reflectă lumina în retină. Aceasta este ceea ce oferă câinilor viziunea lor superioară de noapte. Este, de asemenea, ceea ce îi dă ochii că strălucirea portocalie în întuneric.

Cainii pot vedea roz?

Câinii aproape sigur nu văd roz așa cum facem. Obiectele colorate roz sunt probabil văzute ca o culoare galbenă sau gri, în funcție de umbra rozului. Dar, desigur, nu vom ști niciodată sigur! Deci, dacă doriți să știți sigur, apoi întrebați câinele!

Potrivit oamenilor de știință, galben și albastru sunt singura Culorile pe care câinii le pot vedea. Și în timp ce dorim ca câinii noștri să poată vedea cât de multe culori ca noi, ei nu știu nici unul diferit și atâta timp cât sunt fericiți, așa suntem noi. Știați că câinii văd numai acele culori? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce culori văd câinii - sunt câini color blind?