De ce câinii au mușchi: lucruri pe care nu le cunoașteți

De ce câinii au mușchi

Te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău are mușchi? Care este scopul lor, altele decât ajuta să răspândească apă peste tot ori de câte ori câinele tău își scutură capul? Whiskers se găsesc pe multe mamifere, inclusiv pisici și câini, și joacă funcții similare cu privire la toate animalele care le au.

Ce sunt mușchi?

Whiskers sunt lungi, părul de păr care ies din botul și maxilarul câinelui. Ele pot fi găsite și deasupra ochilor lor. Cantitatea și plasarea de mușchi variază între rase și între câini individuali. Termenul tehnic pentru Whiskers este Vibrissae, iar foliculii de la sfârșitul acestor vibrissae sunt plini de nervi care trimit informații creierului câinelui. O mare parte din aceste informații sunt senzoriale și este esențială pentru modul în care câinele dvs. înțelege lumea.

câine cu mușchi

A face sens al lumii

Oamenii tind să-și folosească simțul de atingere pentru a face sensul lumii, este unul dintre motivele pentru care terminațiile nervoase din degetele umane sunt atât de sensibile. Prin combinarea acestui sentiment de atingere cu celelalte simțuri, oamenii construiesc o imagine completă a împrejurimilor lor, potențiale pericole și sunt capabili să se orienteze în lumea din jurul lor. Un whiskers de câine pot fi gândite ca să joace mult același rol ca și vârful degetelor umane, cu excepția cazului în care sunt chiar mai sensibile și cruciale pentru modul în care câinele dvs. vede lumea.

Înțelegerea rolului de mușchi

Un mușchi de câini sunt foarte sensibili, inclusiv la schimbări subtile în curenții de aer. Aceasta înseamnă că sunt capabili să servească ca receptori, oferind informații importante despre forma, dimensiunea și chiar viteza obiectelor din apropiere. Viziune nu este cea mai implicată trăsătură într-un câine, astfel încât această informație senzorială suplimentară permite câinilor să "vadă" mai clar. Spre deosebire de ochi, mușchiul funcționează la fel de bine în întuneric, ceea ce merge într-un fel de a explica de ce câinii sunt capabili să se deplaseze în jurul casei pe timp de noapte, fără lumini și fără să se bată în pereți sau să cadă pe scări.

Pe lângă faptul că sunt capabili să simțim cât de aproape sunt obiecte, mușchii permit câinelui dvs. să simtă pericolele care se pot apropia de ele. Modificările în curenții de aer Alertă câinele dvs. să se apropie de vehicule, oferind o indicație a vitezei vehiculului, precum și cât de aproape este. Este același principiu care le permite să se prăbușească din aer înainte de a fi înregistrat chiar că zbura este în cameră.

Mulți mamifere mici își folosesc mușchii pentru a determina dacă se pot potrivi prin spații mici și se crede că cel puțin unele rase de câine fac același lucru. Este ușor să vedeți cum ar fi utilă acest lucru pentru rasele care au fost crescute pentru montarea găurilor de iepure și pentru spălarea jocului.

O altă utilizare posibilă pentru mușchi este localizarea alimentelor. Au fost doar câteva studii în acest domeniu de mușchi, dar este obișnuit în alte mamifere, inclusiv mamifere și șobolani acvatici. Deși este posibil ca aceasta să nu fie o cerință pentru câinii moderni care nu trebuie să vâneze pentru mâncare, îi ajută încă să găsească bucățile de mâncare pe care le dați și să localizați ultimul pachet de tratamente pe care le-ați crezut că ați ascuns.

Ați putea dori, de asemenea: Câine tratează

Sentimente de retransmitere

Whiskers sunt, de asemenea, capabile să transmită mesaje despre modul în care se simte câinele dvs. De exemplu, când un câine se simte amenințat, ei adesea își reflectă reflexiv mușcătorii și apoi îndreptați-le într-o direcție înainte. Experții cred că acest lucru indică faptul că mușchii joacă un rol în strategia de apărare naturală a unui câine, în special atunci când se găsesc în situații combative cu alți câini sau prădători. Știind că acest lucru poate ajuta proprietarii să identifice atunci când câinele lor se simte amenințat în orice situație dată, inclusiv atunci când câinele se simte prins sau amenințat de un individ necunoscut sau nou.

Privind după mușchi

Este destul de comun ca proprietarii de caini de spectacol să-și trimită, să scoată sau să îndepărteze chirurgical mușchii pentru scopuri estetice. Cu toate acestea, acest lucru poate fi extrem de dăunător câinelui. În timp ce tăierea mușcăților nu face rău, deoarece nu există receptori de durere la mușchi, experții cred acum că luarea acestui curs de acțiune ar putea duce la scăderea gradului de conștientizare spațială și a confuziei spațiale. Vestea bună este că mușchii care au fost tăiați sau smulși cresc înapoi, totuși este cel mai bine să le lăsați pentru a nu risca niciun efect dăunător asupra câinelui dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii au mușchi: lucruri pe care nu le cunoașteți