Lipoame (tumori grase) la câini și pisici

Happy Corgi Câine se află în VET

O lipomă este o grăsime benignă lunță. Ele sunt foarte frecvente la câinii de vârstă mijlocie și mai în vârstă. . Anumite rase de câine pot fi în pericol, inclusiv, dar fără a se limita la: Doberman Pinschers, Schnauzers (miniaturi), Retrieveri la Labrador și Beagles. Ele pot apărea și la pisici și cai, dar nu la fel de des.

Lipoamele sunt de obicei sub piele, dar ele pot fi infiltrative, adică au invadat în țesutul înconjurător, cum ar fi mușchiul sau țesutul conjunctiv. Aceste creșteri pot apărea oriunde pe corp, dar sunt cele mai frecvent localizate pe burtă (mijlocul și în jos) și picioarele superioare.

Orice și toate bucățile ar trebui să fie verificate de medicul veterinar, Indiferent de modul în care se comportă animalul dvs. de companie. VET dvs. va evalua locația, durata, fermitatea și dimensiunea. O aspirație a acului poate fi, de asemenea, luată pentru a privi la ce tip de celule alcătuiesc bucățile.

Aspirația acului

O aspirație fină a acului (FNA) este atunci când un ac steril este introdus în bucată pentru a colecta celule din creștere. Acest lucru nu este dureros, și de obicei chiar observat de majoritatea animalelor de companie. FNA este de asemenea folosită pentru a detecta Histiocitoma la câini. VET-ul dvs. va pune apoi celulele colectate pe un diapozitiv microscop, le pătați și aruncați o privire sub microscop.

Dacă o lipomă să fie îndepărtată chirurgical?

Cu condiția ca medicul veterinar să efectueze o aspirație a acului și este sigur că este într-adevăr o lipomă, majoritatea veterinarilor recomandă o abordare de ceas și așteptare. Lumpul trebuie verificat la intervale regulate, pentru a vă asigura că nu au existat schimbări celulare. Bulgări mari, în special cele sub un membru sau într-o altă locație care ar putea interfera cu mișcarea sau funcția, ar trebui să fie îndepărtate cât mai curând posibil.

Verificați toate bucățile noi

Dacă a apărut o nouă bucată pe animalul dvs. de companie, ar putea fi o altă lipomă benignă. Câinii care formează lipomii sunt predispuși la formarea mai mult decât timpul trece. Cu toate acestea, fiecare bucată nouă trebuie verificată de către medicul veterinar (și "cunoscuți" bulduri au fost recuperate cel puțin pe an), deoarece există alte tumori mai grave care se pot simți ca o lipomă, cum ar fi o tumoare cutanată cutanată.

Sunt lipomas vreodată maligne?

Da, deși rare, există o tumoare grasă numită liposarcom, și asta este malign. Metastazele sunt rare, dar datorită naturii lor (infiltrative) sunt dificil de îndepărtat complet, și recurența este comună.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tumorile pielii la câiniManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lipoame (tumori grase) la câini și pisici