Cum de a-ți antrena hamsterul

Cum de a-ți antrena hamsterul

Hamsterii fac animale de companie mari: sunt moi, afectuoase, și au o mulțime de personalitate ambalate în corpurile lor minuscule. Ele fac, de asemenea, mari animale de companie interioare și sunt ideale pentru iubitorii de animale care sunt puțin scurți în spațiu.

Dacă există un dezavantaj pentru a păstra un hamster în casa dvs., este faptul că cuștile lor pot deveni adesea mirositoare. S-ar putea să credeți că antrenamentul cutiei de gunoi este doar pentru pisici, dar puteți învăța de fapt un hamster să se elibereze și într-un singur loc. Acest lucru nu numai că reduce mirosul casei lor, ci și o face departe mai ușor de curățat, Îmbunătățirea calității vieții atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de hamster

Ilutura de formare Hamsterul dvs. ar putea părea o afacere complexă. Cu toate acestea, cu puțină răbdare și consistență, învățați prietenul dvs. pufos acest comportament util este surprinzător de ușor. Mai jos vom trece printr-o metodă simplă și eficientă de predare, sfaturi, trucuri și lucruri de luat în considerare când mergem.

Hamster de phdopus gri

Obțineți echipamentul potrivit

Înainte de a începe orice instruire quety, este important să vă asigurați că aveți instrumentele potrivite pentru slujbă. Pentru a-ți antrena hamsterul de hamster, veți avea nevoie de:

  • O cutie de gunoi

Cutii de gunoi de hamster constau, de obicei, dintr-o tavă triunghiulară, concepute pentru a slot în orice colț al unei cuști standard. Ele prezintă fie laturi mari, pentru a menține așternutul în interior sau pentru a acoperi, de asemenea, o acoperire de capac care ajută la conținutul mirosurilor. Aveți câteva opțiuni diferite când vine vorba de alegerea unei casete de gunoi pentru hamsterul dvs. Le puteți achiziționa la magazinul local de animale de companie sau puteți alege să economisiți bani și ați făcut propria tavă de hamster la domiciliu. Ați putea folosi:

  1. Un vas de sticlă sau un castron - sunt ușor de clătit și hamsterii nu le pot mesteca
  2. Curățați Tupperware din plastic cu o gaură de 2-3 inci tăiată în lateral și șlefuită în jos
  3. Un borcan de sticlă - dimensiune de pint este ideal pentru majoritatea hamsterilor sau o jumătate de halbă pentru soiurile pitic
  • Hamster litter

La fel ca și omologii lor prietenoși felini, cutiile de gunoi de hamster trebuie să fie umplute cu așternut. Puteți achiziționa "critter" de la magazinul dvs. local de animale, fie utilizați nisip fin, neschimbat pentru o alternativă prietenoasă cu buget. Deși nisipul este mai puțin costisitor decât gunoi de hamster, nu este la fel de absorbant sau adept la mirosurile care conțin mirosuri. Aceste proprietăți înseamnă că nisipul trebuie schimbat mai des decât critterul de critter. Dacă hamsterul dvs. pare reticent să folosească o cutie de gunoi umplută cu aceste substanțe, există o a treia alternativă prea: gunoi de hârtie. Puteți achiziționa pelete de hârtie la magazinul de animale de companie sau puteți face propria dvs. prin ruperea foilor de ziar în benzi mici. Hârtia absoarbe mirosurile mult mai bine decât nisipul și este ușor de curățat.

Plasarea cutiei de gunoi

Odată ce aveți o cutie de gunoi și așternut corespunzător, următorul pas este găsirea unui loc bun pentru el în cușcă. Dacă introduceți o cutie de gunoi unui hamster care este deja bine stabilită în cușcă, cutia de gunoi ar trebui să fie plasată în locul în care hamsterul dvs. tinde să se elibereze deja. Hamsterii sunt animale curate în mod natural și preferă să se întoarcă la același loc, așa că imaginând preferințele animalului dvs. ar trebui să fie destul de dreptate.

Dacă plasați cutia de gunoi într-o nouă configurație cu cușcă, este mai bine să așteptați până când hamsterul și-a ales locul. Odată ce hamsterul ți-a scos rutina, puneți cutia de gunoi în zona aleasă. Dacă plasați caseta de gunoi în cutia de hamster fără a lua în considerare preferințele lor, sunt șanse să le folosească pentru o altă funcție, cum ar fi dormit sau mănâncă sau ignorați-o cu totul. Plasându-l în colțul de toaletă ales, puteți forja asociațiile dintre caseta de gunoi și hamsterul dvs. se eliberează.

Încurajarea hamsterii dvs. să folosească caseta de gunoi

Odată ce ați plasat caseta de gunoi în colțul corespunzător, umpleți-l cu suficientă așternut pentru a acoperi fundul. Apoi, adăugați un așternut puțin murdar și câteva excremente. Acest lucru va cimenta legătura dintre cutia de gunoi și va merge la toaletă în mintea hamsterului tău.

Odată ce caseta a fost creată, introduceți-vă treptat hamsterul. Așteptați până când sunt treji, înainte de a le pune ușor în cutia de gunoi. Hamsterii sunt intalniri in mod natural, iar cel mai probabil va investiga aceasta noua bucata de mobilier. În timp ce explorați cu nasul lor, ei vor observa mirosul de urină și cădere, ajutându-i să înțeleagă ce este caseta.

Odată ce caseta de gunoi este configurată și hamsterul dvs. a fost introdus la acesta, următorul pas este să așteptați. Cele mai multe hamsteri vor face atârnă de utilizare a casetei într-un spațiu destul de scurt, dar poate dura până la patru sau cinci săptămâni pentru rozătoare mai încăpățânate.

Hamster de cremă

Schimbarea locației cutiei de gunoi

Odată ce hamsterul dvs. este folosit pentru a-și folosi caseta de gunoi pentru a merge la toaletă, ar trebui să puteți să o mutați în locația dorită în cușcă. Doar amintiți-vă că unele hamsteri sunt mai rezistente la schimbare decât altele și este posibil să aveți nevoie să mutați cutia puțin câte puțin pentru a vă asigura că acestea continuă să o folosească.

întreținere

Întreținerea cutiei de gunoi este esențială pentru a vă menține hamsterul fericit și sănătos. Întreținerea regulată reduce, de asemenea, în mod semnificativ mirosul asociat cu cușca hamsterului, făcând o casă mai confortabilă.

Pentru a păstra cutia de gunoi a hamsterului, utilizați pașii următori:

  • Scoateți gunoiul murdar din cutia de gunoi a hamsterului și aruncați-o în gunoi
  • Clătiți tava de gunoi cu apă și uscați cu un prosop de cârpă sau hârtie
  • Reumpleți tava cu gunoi proaspăt și înlocuiți-o în cușca de hamster
  • Repetați acest proces zilnic

Dacă ați ales să utilizați o cutie de tupperware sau ați achiziționat o tavă de gunoi din plastic, este posibil să găsiți că hamsterul dvs. gnaws pe el. Acest gnawing este un comportament normal pentru rozătoare, care trebuie să-și păstreze dinții tot mai în creștere la o lungime adecvată. De asemenea, înseamnă că este posibil să fie necesar să înlocuiți casetele de gunoi din plastic din când în când.

Deși mestecarea ușoară nu este o problemă imensă, plasticul gnawing nu este sănătos pentru hamsteri. Acest lucru se datorează faptului că plasticul poate deveni jagged cu mestecare regulată, iar unele materiale plastice și coloranți sunt toxice pentru ingerarea animalelor.

Pentru a reduce sau a preveni acest tip de comportament, asigurați-vă că hamsterul are o mulțime de stimulare mentală și atrăgătoare jucăriile de mestecat. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să eliminați articolele din plastic din cușcă și să le înlocuiți cu opțiuni non-masticabile.

Depanare

Iluty Formare Hamster-ul dvs. este o modalitate excelentă de a-și păstra curățenia curată și vă oferă un control mai mic asupra aspectului său. Cu toate acestea, ca orice tip de instruire, formarea de potty nu funcționează întotdeauna fără probleme. Pentru a vă ajuta să lucrați cu succes prin proces, am identificat unele probleme și soluții comune de formare.

  • Hamsterul tău dormește sau mănâncă în cutia de gunoi

O problemă obișnuită de antrenament este atunci când hamsterul dvs. folosește cutia de gunoi nu ca o toaletă, ci ca un pat, masă sau baie. Când se întâmplă acest lucru, este de obicei un semn că animalul dvs. de companie nu se consideră că are o suprafață de dormit sau de mâncare adecvată.

Pentru a rectifica problema, verificați dacă există suficient spațiu în cușcă pentru ca animalul dvs. să mănânce, să doarmă și să se elibereze în trei zone separate. Luați în considerare achiziționarea unei cuști mai mari și asigurați-vă că ați oferit o zonă de dormit primitoare. Un loc bun de dormit ar trebui să fie închis și umplut cu o mulțime de paturi.

În legătură cu o postare: Cea mai bună hamster paturi

Pe de altă parte, dacă cușia este mare, ar putea fi că hamsterul tău simte că au nevoie de două zone de dormit sau de a mânca. În acest caz, a stabilit o altă gaură hidey sau castron alimentar în altă parte în cușcă și vezi dacă răspunsul dvs. de companie.

  • Hamsterul dvs. refuză să folosească caseta de gunoi

Dacă hamsterul dvs. nu folosește cutia de gunoi, chiar dacă ați plasat în fața toaletei, și l-ați umplut cu niște așternuturi murdare, este probabil că nu au înțeles destul de ce este pentru.

Dacă se întâmplă acest lucru, persistența este esențială. Pur și simplu mutați cutia de gunoi spre oriunde, hamsterul dvs. se eliberează, schimbând locul ori de câte ori o fac. În cele din urmă, prietenul tău pufos ar trebui să înțeleagă că caseta este noua lor baie, deși poate dura câteva săptămâni sau chiar o lună.

  • Hamsterul dvs. folosește numai cutia de gunoi pentru urinare

Mulți proprietari vor găsi că hamsterii lor folosesc noua cutie de gunoi atunci când au nevoie de o pipi, dar nu vor lăsa vreodată căderi acolo. Acest lucru este destul de comun și nimic de îngrijorat, deoarece este urină de hamster, mai degrabă decât excremente, care are un miros neplăcut. Nu uitați să alegeți abandonele în mod regulat și să le aruncați în gunoi sau la toaletă.

  • Hamsterul dvs. folosește doar caseta de gunoi o parte din timp

În unele cazuri, ați putea găsi hamsterul dvs. folosind cutia de gunoi jumătate din timp și pur și simplu mergeți la toaletă într-un colț altor. Dacă se întâmplă acest lucru, cușca este probabil prea mare pentru o singură cutie de gunoi și este o idee bună să plasați oa doua cutie în locul cel de-al doilea loc de toaletă al lui Hamster.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a-ți antrena hamsterul