Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Este instinctul nostru să vă opriți și să vă ajutăm când vedem un câine rătăcitor sau rănit și în timp ce este ceea ce trebuie să faceți, Trebuie mai întâi să știți cum să ajutați un câine vagabond. Nu se poate fi niciodată prea atent în jurul straturilor.

Câinii vagi sunt mai puțin frecvenți în orașele mai mari, dar ele sunt predominante în locuri mai puțin populate, iar acest lucru continuă să fie a Problema crescândă. Mai des decât nu, nu vor exista probleme cu un câine vagabond, dar există întotdeauna acest caz atunci când ați dori să știți cum să ajutați un câine rătăcit în mod corespunzător și nu ați făcut-o.

Când întâlniți straturile, evaluați rațional situația înainte de a vă grăbi să faceți ceva. Nu vrei să-l sperii câinele sau să-l strecoriți, pentru că căci câinii devin agresivi față de oameni. Lăsând calmul calm, fără mișcări bruște sau atenția vă va permite să vă retrageți fără consecințe.

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Cu toate acestea, dacă încercați să ajutați câinele mai degrabă decât să fugiți de el, scopul dvs. ar trebui să fie de a câștiga încrederea câinelui rătăcitor.

Va trebui să-l restituie în cele din urmă ca să-l puteți scoate dintr-o situație deosebită sau periculoasă. Urmați acești pași simpli și eficienți mai jos despre cum să ajuți un câine vagabond dacă se întâmplă să întâlniți unul și ar trebui să vă ajutați următorul prieten săraci săraci în pericol și, sperăm, chiar găsiți o casă pentru el.

Înainte de a vă îmbarca într-o călătorie de salvare a câinilor fără stăpân, rețineți că de fiecare dată când intrați într-unul dintre ei, ar trebui să fiți pregătiți. Trebuie să știți cum să ajutați un câine fără stăpân și puteți avea nevoie de câteva lucruri pe tine. Dacă nu, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este Apelați la ajutor pentru profesioniști. Totuși veți fi un erou.

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Evaluați situația

Evaluarea situației este cea mai importantă atunci când încercați să vă dați seama cum să vă ocupați de un câine rătăcitor. Cel mai mult va depinde de situația pe care o găsiți câinele, deoarece veți putea determina care este cel mai bun mod de acțiune în acel moment și cum să procedăm mai departe. Utilizați logica dvs. pentru a vă gândi la cea mai bună modalitate de a aborda un câine în circumstanțe specifice pentru a evita să-l sperie sau să devină agresiv față de dvs.

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

De exemplu, dacă câinele este într-o stradă aglomerată, plină de trafic, chemându-l, făcând o mulțime de zgomot sau să se grăbească să-l apucă, va sperie doar câinele vagabond și îl poate forța să se panică.

Cel mai sigur lucru pe care îl puteți face pentru câine în aceste condiții este să așteptați cu răbdare pentru el să iasă din calea mașinilor, care este ceva ce va încerca instinctiv să facă.

LEGATE DE: 11 sfaturi despre cum să aibă grijă de un câine

Dacă întâlniți un câine vagabond pe strada voastră, într-o zonă rezidențială sau poate un parc, câinele va fi puțin mai puțin stresat decât dacă este înconjurat de mașini în mișcare rapidă. Determinați dacă este un câine fără stăpân sau un animal de companie care a fost separat de familia sa. Înainte de a se apropia, verificați pentru a vedea (fără a atinge) cât mai bine posibil, dacă câinele este rănit. Acești factori într-o mulțime față de nivelurile sale de agresiune și dorința de a coopera și de a fi abordați de un străin.

Abordare cu prudență

După evaluarea situației și a veniți cu un plan de ceea ce veți face în continuare pentru a salva câinele vagabond, începeți să vă mișcați încet spre el și vorbiți într-o voce moale și mică. Apelarea, fluierând sau baterea mâinilor va sperie câinele și poate face o alergare pentru el, ceea ce îl putea vedea rănit.

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Când un câine rătăcitor este clar agresiv, țineți-vă distanța. Dacă nu reușești să calmezi câinele în jos, apelați pentru profesioniști și nu abordați câinele.

În niciun caz nu ar trebui să luați un băț sau o armă defensivă de orice fel: câinele va crede că intenționați să-l răniți.

Păstrați-vă vocea scăzută ca vă faceți încet și liniștit drumul spre el, ținându-vă mâinile în jos de părțile voastre într-o manieră supusă. Odată ce își dă seama că nu-i spui nici un rău, este mai probabil să vă permită să vă apropiați de el. Dar chiar și atunci, mențineți întotdeauna prudență și fiți gata să vă retrageți în orice moment.

Câștiga încrederea câinelui

După ce un câine stricat ți-a permis să-l apropii de o distanță destul de aproape, arată că nu se sperie sau nu te încredințează oarecum (sau nu e ceva în neregulă și nu se poate mișca).

Sfat evident este evident: dacă aveți câini tratați (sau orice altceva ar putea găsi gustos), îi oferiți-le odată ce ați abordat liniștit și calm.

Acum că sunteți mai aproape de câine, puteți determina mai bine dacă el a fost rănit. Încearcă să nu-l atingi încă. Oferiți câinelui un alt trata sau unele alimente pe măsură ce vă inspectați corpul pentru leziuni. În același timp, verificați dacă poartă un guler și dacă există o etichetă de identitate atașată.

LEGATE DE: Cum să călătorești cu un câine în condiții de siguranță

Când simțiți orice disconfort de la câine, înapoi imediat, dar fără mișcări bruște. Nu vrei să-l strecoriți sau să-l sperii mai mult decât este deja. Oferă puii un alt trata până când se simte mai relaxat. În acest moment, sperăm că el va sta sau va culca. Odată ce se află într-o poziție mai supusă, veți fi capabili să-l reporniți ușor.

Restrângeți câinele

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Acum că câinele este calm și oarecum încredințează, puteți atașa o leșie la gulerul său dacă are unul sau pune un guler în jurul gâtului, ușor (verificați videoclipul de salvare a câinelui la sfârșitul acestui post pentru a vedea cât de profesionist Salvatorii de animale de companie fac acest lucru).

Ori de câte ori salvezi un câine vagabond, dacă pare puțin ezitant pentru a face ceva, nu-l grăbiți. Răbdarea este o virtute aici.

Lasă-l să-i smulgă gulerul înainte să-l pui, să-i dai un tratament și încearcă încet din nou. Odată ce gulerul este sigur, recompensați-l cu un alt tratament. Acum că aveți un câine vagabond sigur pe lesa, puteți merge aproape Găsirea proprietarului său de drept, Dacă are unul.

Există câteva lucruri pe care le puteți și ar trebui să faceți în acest moment:

  • În primul rând, verificați eticheta lui de identitate
  • Ia câinele la veterinar
  • Căutați proprietarii câinelui
  • În cele din urmă, luați în considerare încurajarea noului dvs. prieten

Verificați eticheta lui ID

Ar trebui să faceți întotdeauna cel mai mare efort pentru a verifica dublu pentru o etichetă de identitate și pentru a face tot ce puteți pentru a vă asigura că un câine rătăcitor este de fapt rătăcitor, și nu un animal de companie pierdut sau temporar aventuros. Dacă amândoi sunteți norocoși, el va avea o etichetă de identificare a câinelui care va oferi numele și numărul omului său distras. Dacă nu există nici o etichetă de identitate, există încă modalități prin care puteți găsi casa lui.

Ia câinele la veterinar

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Odată ce câinele este securizat și calm, duceți-l la clinica dvs. veterinară locală sau cea mai apropiată pentru a vă asigura că este sănătos, în stare bună și nu a suferit leziuni interne care nu pot fi determinate să se uite la el.

Ceea ce este, de asemenea, important este că VET va putea să scaneze microcipul câinelui, în cazul în care are unul. Acest microcip va avea toate detaliile de înregistrare ale câinelui încorporate în ea, inclusiv adresa și numărul de telefon al proprietarului animalului de companie. Dacă nu există nici un microcip și nici o etichetă de identitate, puteți vorbi cu veterinar despre ceea ce ar trebui să faceți în continuare. De obicei, ei au o încărcătură de instrucțiuni și sfaturi pe care le pot oferi.

Căutați proprietarii câinelui

Unii veterici înșiși pot lua casa de câine mântuiți sau vor recomanda un adăpost pentru animale. Dacă încă nu sunteți sigur că acesta este un câine rătăcitor, atunci există întotdeauna o șansă ca să găsiți proprietarii pupurilor cu un pic de muncă a piciorului.

LEGATE DE: Trebuie să aibă consumabile de câini pentru proprietarii de animale de companie

Încercați să postați fluturași în jurul cartierului pe care l-ați găsit. Puneți un anunț online sau în lucrările locale, menționând că ați găsit câinele și cum poate cineva să contacteze dacă ar trebui să-l recunoască. Craiglist, reddit și în special social media ajută foarte mult în aceste situații. Ai fi surprins cât de mulți au fost găsite câini pierduți cu ajutorul social media.

Luați în considerare încurajarea câinelui

Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond

Dacă nu vă place ideea de a lua câinele într-un adăpost de animale și nu pare că cineva va veni să-l adune, ar trebui să luați cel puțin să îl adoptați ca pe al tău. Până acum, probabil că este îndrăgostit de tine pentru a-l salva și este probabil că ai dezvoltat și niște sentimente pentru câine.

Știți că îngrijirea unui câine este o mare responsabilitate pe care o menționăm în mod constant rum.gocrazyx.info, și ar trebui să vă angajați doar dacă sunteți sigur că sunteți gata. Verificați cu alți membri ai familiei pentru a vă asigura că sunt pregătiți să ia în acest nou animal de companie. Dacă aveți deja animale de companie, gândiți-vă cum vor răspunde noului lor prieten.

Deținând un câine este o experiență plină de satisfacții, iar dacă puteți da câinelui vagabond o nouă casă și o viață mai bună, veți fi ambii mai bogați pentru el.

În cele din urmă, ați văzut vreodată cât de profesional Eldad Hagar de Hopeforpaws și echipa sa se ocupă de câini vagabonzi când îi salvează? Aici unul dintre videoclipurile sale recente (vezi mai multe despre el Canalul canalului YouTube):

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sfaturi despre cum să ajuți un câine vagabond