Cum să vă îngrijiți de piciorul rupt al câinelui

VET Examinarea câinelui cu laba rănită

Rupt sau sfâșiat torhanele sunt a răni comune la câini. Unghiile sunt mai mari pe picioarele din față ale unui câine, cunoscute sub numele de Dewclaws, tind să se spargă cel mai des.

Dacă observați că câinele dvs. favorizează sau lins laba, Limping, sau păstrarea greutății de pe jos sau a vedea sânge pe picior sau în amprentele sale, să se uite mai atent. Poate avea un toenail sfâșiat.

Înainte de a începe

Fiecare câine este diferit - știți cel mai bine câinele dvs., dar amintiți-vă că atunci când este rănit, un câine va încerca instinctiv să se protejeze. Acest lucru înseamnă că câinele dvs. poate mușca reflexiv sau snarl la tine, nu înseamnă cu adevărat. Poate fi recomandabil să folosiți un bot atunci când tratați un prejudiciu de toenail sau să înscrieți ajutorul unei alte persoane, de preferință un câine știe și are încredere.

De ce ai nevoie

  • Camioane de unghii
  • Curățați prosopul
  • Apa calda
  • Gheaţă
  • Creionul styptic

Opriți sângerarea

Este o idee bună să aveți un alum de ras sau creioane styptice la domiciliu pentru primul ajutor general, astfel încât atunci când un cui este tăiat accidental prea scurt, aveți instrumentele necesare la îndemână pentru a opri sângerarea. Alumul și creioanele stiptice pot fi achiziționate peste tejghea la magazinele de droguri în zona de primăvară a ajutorului.

Dacă nu aveți alum sau un creion stilat, puteți folosi făină sau amidon de porumb pentru a opri sângerarea. Împachetați o cantitate mică în capătul unghiei tăiate și aplicați presiune. Deținerea gheții pe suprafața tăiată va ajuta la oprirea sângerării, dar câțiva câini nu pot să se ridice cu frigul.

Îndepărtați orice unghie spartă

Dacă este posibil, îndepărtați oricare dintre părțile rupte ale unghiei care pot fi încă atașate. Acest sfârșit rupt adesea provoacă mai multă durere câinelui și poate crește sau continua sângerarea de fiecare dată când piesa sfâșiată este deranjată. Cu toate acestea, aceste leziuni pot fi foarte dureroase pentru animalul dvs. de companie, deci dacă obiectul, cel mai bine este să așteptați și să vă lăsați medicul veterinar să aibă grijă de ea atunci când vă pot sedura câinele sau cel puțin amorți zona.

Dacă unghia este abia atârnă, poate fi de obicei tras rapid cu mâna. Dacă este destul de scăzut încât rapid (vasul de sânge și nervul din interiorul unghiei) nu este afectat, puteți utiliza a Câine de câine TOLIAIL CLIPPER pentru a tăia secțiunea întreruptă înapoi.

Evitați utilizarea toenail-urilor de toenail uman-câini sunt mult mai greu de tăiat decât unghiile oamenilor și puteți prelungi un proces deja dificil, fără a utiliza instrumentul adecvat.

Spălați zona afectată

Cuiul rănit trebuie să fie spălat ușor. Utilizați apă caldă pentru a îndepărta orice resturi introduse între cui și picior sau picior.

Dacă există sângerări active, așteptați înainte de spălare. Aplicați o presiune fermă ușoară cu o cârpă curată în zonă. O înțelegere fermă în jurul întregului picior funcționează cel mai bine dacă câinele o va permite. În timp ce aplicați presiune, vorbiți câinele dvs. într-o voce liniștită, liniștitoare. Dacă aveți oa doua persoană care ajută, pot fi capabili să ofere o distragere a atenției.

Consultați un medic veterinar pentru complicații

Acest tip de rănire lasă adesea o "ciocănă" sângeroasă a țesutului care ar fi în mod normal în interiorul carcasei toenailului. Acest lucru este foarte delicat și sensibil și ar trebui să aveți veterinarul dvs. să aruncați o privire la acest tip de rănire cât mai curând posibil.

Dacă o cantitate mare de toenail a fost eliminată, majoritatea veterinarilor vor bandage zona și vor prescrie medicamente pentru durere și un curs scurt de antibiotice ca protecție împotriva infecției. O altă metodă este utilizarea unui unguent antibiotic (cu schimbări frecvente de bandaj) pe ciocanul pentru lubrifiere și frecare redusă și durere.

În cazurile de vătămare severe sau repetate, veterinarul dvs. poate recomanda eliminarea unghiei.

Uneori se întâmplă un prejudiciu de toenail fără nici o traumă sau un motiv cunoscut. A Examinarea veterinară este important să se excludă alte cauze posibile, cum ar fi o infecție sau o tumoare în zonă, slăbirea toenailului și provocând spargerea secundară.

Cum de a împiedica câinele dvs. să rupă un toenail

Păstrarea unghiilor câinelui tăiat va ajuta la prevenirea celor mai multe leziuni toenail. Dacă nu sunteți încrezător că le-ați tăiat sau ați avut probleme în trecut, luați câinele la un groomer calificat.

Câinii sunt cel mai probabil să rănească un toenail de mers pe jos sau să alerge pe suprafețe grele, neuniforme, cum ar fi asfaltul sau pietrișul crăpat, unde unghiul poate fi prins sau alergând prin perie. Dacă câinele dvs. este predispus la rănirea toenailului, pentru a evita aceste suprafețe sau, investiți în unele boabe de doggie pentru a-și proteja picioarele.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă îngrijiți de piciorul rupt al câinelui