Ce să faci dacă câinele tău are o deget rupt

Câine în distribuție

La fel ca oamenii, câini ocazional și-au rupt degetele de la picioare. Degetele de la picioare nu pot fi la fel de evident văzute ca oasele sparte mai mari în organism sunt, dar există încă lucruri pe care proprietarii de câini trebuie să facă pentru a se asigura că un deget rupt se vindecă corect.

Ce este un deget rupt?

Un os rupt este, de asemenea, numit o fractură. O fractură poate fi pur și simplu o fisură de coacere a părului în os sau o pauză completă care provoacă un os să fie acum în două bucăți. Indiferent de dimensiunea osului, fracturile, chiar și în degetele de la picioare, sunt dureroase.

Cum se rupe câinii la picioare?

Există o serie de moduri pe care câinii pot sparge un deget. Unele motive comune includ următoarele.

  • Obținerea de la: Acest motiv este valabil mai ales pentru rasele mai mici de câini care pot fi prinși în picioarele unei persoane. Câinii mici, uneori, accidental de pasificați de proprietarii lor și de când degetele de la picioare sunt atât de mici oase, pot fi fracturați cu ușurință.
  • Săriți de ceva: Pentru câinii mai mari, săriți de la o suprafață ridicată, cum ar fi un balcon, o punte sau o scară, poate provoca o prăpastie. Cantitatea de forță care este plasată pe degetele de la pământ este prea mare pentru ca unele oase să poarte.
  • Se blochează în ceva: Ocazional, un câine va încerca să se rătăcească printr-un gard sau să-și ia piciorul blocat în ceva ca un covor, fire libere pe o pătură sau plăci de punte din lemn. Va încerca să se tragă liber, ceea ce poate duce la un deget rupt.
  • Accidente auto: O cauza comună a degetelor de la picioare și a altor oase, accidentele auto pot duce la o mulțime de traume unui câine. Uneori câinele este în interiorul mașinii și alte ori mașina lovește câinele, în timp ce câinele este în afara, dar indiferent de modul în care apare accidentul, se pot întâmpla degete fracturate.
  • Mâncăruri: Cand Animale Luptă ei se pot apuca la anexele celorlalți cu dinții lor. Dacă un alt animal mușcă un picior de câine suficient de greu, s-ar putea rupe acel degețel.
  • Nutriție săracă: Dacă un câine este subnutrit, este posibil să nu aibă densitatea osoasă adecvată pentru a-și susține greutatea. Degetele de la picioare rezultă adesea la acești câini care nu primesc suficient calciu. Pur și simplu căping off canapeaua poate provoca câțiva câini subnutriți să se rupă degetele de la picioare sau alte oase. Acest lucru apare cel mai frecvent la câinii care mănâncă diete simple de casă care nu au substanțe nutritive esențiale în loc de Diete echilibrate din punct de vedere nutrițional cum ar fi cele din magazinul de animale de companie.

Semne ale unui deget rupt într-un câine

  • Limping
  • Plângând în durere
  • Ridicând o laba
  • Linge la o laba

Câinii cu un deget rupt pot demonstra că sunt în durere prin plâns sau plâns, mai ales atunci când puneți presiune asupra degetului rupt sau dacă cineva îl atinge. Ei vor mai adesea de mai multe ori Limp când merg pe jos sau țineți laba cu un deget rupt în ea, chiar și în repaus. Toe sau laba întregi poate părea umflate, deși acest lucru poate fi greu de văzut în câinii cu părul lung. În cele din urmă, un câine poate linge la degetul rupt în încercarea de a ameliora durerea.

Diagnosticarea unui deget rupt într-un câine

Dacă un proprietar de animale de companie suspectează un deget rupt în câinele lor, un medic veterinar va lua raze X pentru a diagnostica fractura. Ei pot simți, de asemenea, picioarele pentru a vedea dacă pot spune ce toe este spart. X-razele de picioare sunt de obicei rapide și nedureroase, astfel încât un diagnostic este de obicei ușor de obținut în doar câteva minute.

Tratarea unui deget rupt într-un câine

În funcție de degetul de la picior în picior, o splintă sau o distribuție poate fi folosită pentru a menține osul rupt izolat până când se poate vindeca. În cazuri rare, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a plasa un știft în osul rupt. Durerea și medicamentele antiinflamatorii sunt de obicei prescrise pentru a ajuta un câine cu un deget rupt să se simtă mai bine și dacă există și o rană asociată cu fractura, antibioticele pot fi de asemenea utilizate pentru a aborda o infecție.

Limitări pentru câinii cu degetele de la picioare

Restricțiile de activitate vor fi necesare pentru a ajuta un câine cu un deget rupt la vindecarea cât mai repede posibil. Alergarea și săriturile nu ar trebui să fie permise sau osul nu se poate vindeca în mod corespunzător. Porțile pentru copii și stilourile de exerciții pot fi necesare pentru a păstra un câine cu un deget rupt de la urcarea pașilor sau sărituri pe și în afara mobilierului.

Cât durează un deget rupt pentru a se vindeca?

Un minim de o lună este de obicei necesar ca un os să se vindece, dar poate dura mult mai mult în funcție de pauză, de vârsta câinelui, prezența infecției și cât de bine sunt urmate restricțiile de activitate acasă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă câinele tău are o deget rupt