Tratarea rănilor minore de cal

Lungimea completă a tinerei femei care aplică bandaj la ponei răniți pe teren

Este inevitabil ca calul tău să se zgârcheze, să taie sau să fie zdrobit la un moment dat în timpul vieții sale. Caii s-au strecurat în pășunile lor, sunt prinși pe crengi sau șine de gard sau se răzgândesc pe porți sau pe pereți în picioare. Cel mai adesea aceste răni minore se vindecă rapid fără nici o altă problemă. Este important să cunoașteți diferența dintre un mic knick, tăiat, vânătăi sau răzuire și unul care are nevoie de atenția unui medic veterinar. Cu un de bază trusă de prim ajutor, Cu toate acestea, veți putea trata cele mai multe vătămări minore. De asemenea, este important ca calul dvs. să aibă anual Tetanus împușcat.

01 din 07

Evaluarea plăcii

Este ușor de panică când vedeți o tăietură în haina perfectă a calului, sau sângele care se scurge pe un picior. Dar păstrarea unui cap rece vă va ajuta să evaluați dacă aveți o situație de urgență sau o situație pe care o puteți ocupa de dvs.

Dacă calul tău mănâncă, se mișcă și altfel acționează normal și TPRS (Temperatura, impulsul și respirația) sunt normale, șansele sunt bune ca totul să fie bine. Dacă calul pare să fie în durere, sângerarea nu se oprește după un timp rezonabil sau orice alt comportament anormal vă îngrijorează, medicul veterinar este cel mai bun consilier al tău. Păstrați întotdeauna numărul următor al veterinarului.

În timp ce așteptați veterinarul în siguranță sau stabile calul tău și încercați să o păstrați și să vă liniștiți. Amintiți-vă, totuși, că dacă calul dvs. acționează într-o manieră care vă poate răni, trebuie să vă păstrați în siguranță.

  • 02 din 07

    Zgârieturi

    Cele mai frecvente leziuni ale pășunilor sunt rătăcitoare. Zgârieturile apar din mai multe motive și au ca rezultat o forfecare de pe păr și un pic de piele. Uneori, părul va fi lipsit, sau zgomotul poate merge puțin mai adânc, lăsând o zonă roșie inflamată. Aceste zgârieturi se vindecă ușor pe cont propriu fără a lăsa cicatrici. Deoarece acestea afectează doar cel mai mare strat de piele, sunt puțin probabil să se infecteze.

    Primul ajutor pentru zgârieturi minore este de a curăța zona cu apă curată. O clătire bună din furtun face o treabă bună de spălare a oricărui exces de murdărie și grit. Un unguent antibiotic, de obicei, nu este necesar pentru o rană superficială, deoarece acest lucru poate prinde murdăria la locul. Frecvent, este mai bine să permiteți resturi de piele foarte superficiale, pentru a vindeca în mod natural. Dacă o răsturnare cu roșeață și / sau umflare este sub șa sau circumferința zona, poate fi mai bine să lăsați zona să se vindece puțin înainte de a călări calul.

  • 03 din 07

    Reduceri minore

    Tăieturile pot fi mai grave. Severitatea lor depinde de locația lor, cât de contaminate sunt atunci când le găsiți și cât de adânc intră în țesut. Dacă tăierea este mică și superficială, poate fi spălată și tratată cu un unguent sau o salvă. Cuturile mai profunde pot avea nevoie de îmbrăcare pentru a menține țesutul curat în prima săptămână sau cam așa de vindecare, deși poate fi dificil să păstreze un bandaj în loc în unele zone ale corpului calului. Pe picioare, un pansament de tifon a continuat cu o învelire a piciorului schimbată în mod obișnuit, de obicei, funcționează frumos.

    Verificați reducerile de două ori pe zi pentru orice semne de umflare sau descărcare greșită, deoarece aceste semne indică infecții. În funcție de lungimea și adâncimea tăierii, ar fi putut fi cusută de un medic veterinar. Cusăturile vor reduce timpul general de vindecare și vor reduce cicatricile. Dacă puteți, curățați zona de murdărie și așteptați pentru medicul veterinar. Din nou, luați în considerare primul dvs. siguranță. Dacă calul nu vă va tolera să atingeți zona, VET va administra un sedativ pentru a menține calmul calului în timp ce tratamentul are loc. Un cal cu o tăietură mai profundă ar beneficia, de asemenea, de un booster tetanos în momentul accidentului.

  • 04 din 07

    Reduceri profunde

    Reducerile mai mari, mai profunde vor necesita tratament veterinar. Sârmă sau șine cu gard, kicks de la alți cai, ramuri și alte obiecte ascuțite pot provoca tăieturi. Situațiile în care un medic veterinar ar trebui să fie numit imediat implică orice rană mare, o rană cu sângerări excesive sau sângerări care nu se va opri, rănile care implică o articulație sau o ochi sau o rană care are ca rezultat durere vizibilă sau lamerie în calul tău. În plus, dacă orice altă situație care implică o pauză în pielea calului vă provoacă vă faceți griji, nu există nici un rău în apelarea veterinarului dvs. pentru sfatul medicului.

    Unele lacerații mari dezvoltă o complicație în timp ce vindecă vindecarea Mândru carne. De asemenea, numit granuloma exuberantă ecvină, carne mândră este o bucată mare de țesut granular care împiedică vindecarea completă a plăgii și este inestetică. Gestionarea corectă a plăgilor poate ajuta la reducerea dezvoltării cărnii mândri și dacă se dezvoltă, medicul veterinar vă poate ajuta să vă reducă creșterea.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Rănile de puncție

    Punerea rănilor pot arăta mici și par inofensive, dar din cauza adâncimii lor și a potențialului de infecție care pune viața în pericol, ar trebui să fie întotdeauna tratați în serios. Puncturile pot apărea oriunde pe corp, inclusiv talpa trupei și coronet de-a lungul vârfului copitei. pentru că ei sunt greu de curățat, Bacteriile dăunătoare pot crește adânc în țesut și pot provoca infecții. Dacă bănuiți că o rană de puncție pe cal, apelați-vă medicul veterinar. Deoarece rănile de puncție trebuie să se vindece din interior în exterior, este necesar un tratament adecvat pentru a preveni în afara puncției de vindecare, eventual capturarea bacteriilor în interiorul. Un rapel de tetanos ar trebui să fie dat oricărui cal care a suferit de o rană de puncție.

  • 06 din 07

    Vânătăi

    Vânătăi sau umflături sub piele pot fi cauzate atunci când un cal umflă într-un obiect solid ca un post de gard sau o ușă de stand sau este lovită de un alt cal. Cele mai multe vânătăi se vindecă pe cont propriu. Punctul de apă rece din zona afectată de câteva ori de zi poate ajuta la ușurarea disconfortului calului. Piatra de vânătăi de piatră pe tălpile copiilor poate indica o schimbare a metodelor de tăiere / încălțăminte.

  • 07 din 07

    Prevenirea

    Odată ce ați avut VET afară sau administrat primul ajutor, verificați pășunile și Garduri pentru tot ce ar fi putut cauza rănirea. Uneori caii trebuie să fie separați dacă se luptă până la punctul de a se răni reciproc. În acest fel, puteți preveni rănile viitoare.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Tratarea rănilor minore de cal