Dragonul barbă: ghid complet de îngrijire și introducere

Ghidul complet de îngrijire a Dragonului Bearded Dragon și introducerea

Există multe motive pe care Pogona Vittoticaps sau Dragon Bearded pentru cei din SUA nu fluent în limba latină, sunt una dintre cele mai populare animale de companie din Statele Unite ale Americii. Am văzut mulți oameni care jura pe cuteneala "barierelor lor" și sunt fascinante să privească, destul de mângâierii și să fie rezistentă. Dacă ați adoptat recent dragonul propriu barbă sau căutați să cumpărați o șopârlă, este o idee bună să învățați cum să le îngrijiți. Așa cum urmăm întotdeauna să fim cât de util posibil, aici este introducerea completă și ghidul nostru pentru îngrijirea unui dragon barbă.

Bărbați comportamentul dragonului

Dragonii barbă sunt atât de interesant, cât și de cele mai distractive animale de companie. Ei prezintă o mulțime de comportamente și, din fericire, rămân treaz în timpul zilei, ca să ajungi să vezi totul! Iată o listă rapidă de cinci dintre cele mai frecvente comportamente, cu o explicație a ceea ce ar putea însemna.

  • Brumarea, ascunderea și dormirea în timpul iernii, este similară cu hibernare și poate fi alarmantă dacă nu este de așteptat. Timpurile de somn pot varia de la câteva săptămâni la luni și nu se întâmplă în dragoni bărbați care sunt mai tineri de un an.
  • Brațul fluturând este un comportament preferat pentru că arată foarte drăguț. Este modul lor de a acționa submisiv, astfel încât acestea să poată vala la tine sau altul, mai mare dragon barbă.
  • Barba de flangere este comportamentul care a ajutat la Dragonul Numele lui. Este o manevră defensivă și arată că se simt sub amenințare. Ar trebui să vă retrageți dacă vedeți acest lucru.
  • Blackingul negru este unul dintre numeroasele semne de stres, dar ar putea fi, de asemenea, un semn al dominanței când este făcut la un alt dragon barbă. Căutați alte semne de stres pentru a constata cum se simt.
  • Săpat este unul dintre aceste alte semne de stres, dar ar putea fi, de asemenea, un semn de sarcină în dragoni bărbați bărbați, sau poate fi doar încercarea lor de a face un loc confortabil pentru a sta. Dacă suspectați sarcina, faceți un efort mai mare pentru a vă oferi reptile cu cantități suficiente de calciu în dieta ei.

Bărbatul Dragon Habitat

Dacă ați cumpărat recent un dragon barbă de hatchling, sunt probabil doar aproximativ 4 centimetri lungime. Ele sunt lucruri dulci mici, dar acești șopârle drăguț pot crește pentru a fi aproape 2 picioare în lungime, deci trebuie să fii pregătit să le ofere un rezervor mult mai mare pentru a se potrivi nevoilor lor.

Un hatchling va fi destul de fericit cu un rezervor de 20 de galoane, dar veți avea nevoie rapid de a face upgrade acest lucru la un acvariu de 75 de galoane. Acesta este un spațiu adecvat pentru un dragon barbă. Nu este recomandat să aveți mai mult de un singur dragon barbă într-un rezervor. Cel mai mare este probabil să bată și să atace mai mici și vor experimenta stresul și concurența.

În legătură cu o postare: Carcasa Dragonului Bearded

Odată ce ați găsit incinta potrivită, vă puteți construi habitatul. Acoperiți partea superioară a incintei cu un ecran pentru a vă asigura că rezervorul primește suficientă ventilație și instalează un punct reflector pentru a crea un punct de basking de 100 de grade. Restul unui rezervor interior are nevoie de iluminare UVB cu spectru complet. Acest lucru imită substanțele nutritive pe care balaurul tău le-ar lua de obicei de la soare, cum ar fi vitamina D3.

În legătură cu o postare: Becul UVB pentru dragonul barbă

Ca mulți șopârle, dragonii barbăi termoregulați. Aceasta înseamnă că se mișcă între zonele fierbinți și reci pentru a le ajuta să-și regleze temperatura. Puneți lumina reflectoarelor la un capăt al rezervorului pentru a crea zona fierbinte. Zona rece trebuie păstrată la aproximativ 80 de grade. Temperaturile de timp de noapte pot fi reduse la aproximativ 65 de grade. Termometrele sunt esențiale și puteți utiliza o mare varietate de dispozitive pentru a gestiona aceste modificări. Asigurați-vă că aceste dispozitive nu vă vor arde șopârla sau nu le-ar fi în picioare noaptea.

În ceea ce privește substratul, este mai bine să evitați substratul liber, cum ar fi nisipul, pentru hatchlings sau dragoni tineri bărbați, deoarece pot să-l mănânce, cauzând impacție intestinală. Ziarul este o alegere mai bună, iar dragonii adulți cu barbă vor fi, de asemenea, fericiți folosind acest material. Dacă doriți să ne imită habitat natural folosind nisip, trebuie să fiți atenți și să urmați acest sfat:

  • Luați în considerare "nisipul reptil". Este considerat "digerabil", dar siguranța sa este deseori dezbătută.
  • Urmați întotdeauna sugestiile producătorului pentru a vă asigura că animalul dvs. este la fel de sigur ca și cum ar fi.
  • Dacă vă amestecați nisipul cu orice sol curat, asigurați-vă că nu a fost tratat cu îngrășăminte sau pesticide.
  • Nu puneți mâncarea lor direct pe substrat. Oferiți întotdeauna mâncăruri de dragon barbă dintr-un fel de mâncare superficială pentru a limita alimentarea accidentală a nisipului.

În legătură cu o postare: Substratul pentru dragonii bărbați

Dragonii barbati pot avea, de asemenea, incinte in aer liber, daca locuiesti undeva cald. Atunci când construiesc o cușcă în aer liber, asigurați-vă că au o zonă de a se bucura în soare, umbra când devine prea caldă și adăpost în cazul unui invers neașteptat.

Bărbați Dragon Dieta & Nutrition

Acum știi unde ar trebui să trăiască dragonul tău barbă, ar trebui să știi cum să o hrănești. Dacă sunteți nou la șopârle, ar trebui să vă pregătiți că va trebui să le hrăniți insectelor. Dacă găsiți acest lucru brut sau înfiorător, dețineți o șopârlă nu este pentru dvs. Spre deosebire de alte specii, cu toate acestea, dragonul barbă este un omnivore. Aceasta înseamnă că pot mânca, de asemenea, niște legume. Nu încercați să vă faceți vegetarianul dvs. de șopârlă, totuși, deoarece este posibil să ducă la refuzarea acestora nutrienți de proteine ​​importante.

De obicei, dragonul dvs. barbă va mânca:

  • Fructe, cum ar fi banane, mere, kiwi, mango și pepeni
  • Legume, cum ar fi rețelele de apă, păpădie, rachetă, colat și morcovi
  • Insecte, cum ar fi Dubia Roade, viermi Phoenix, locuin, viermi, viermi de ceară și greieri.
  • De asemenea, pot mânca șoareci Pinky ca sursă de proteine

Acestea ar trebui să fie hrănite de două până la trei ori pe zi, iar cea mai mare parte a dietei lor ar trebui să fie insecte. Pentru a vă asigura că obțineți toți substanțele nutritive de care au nevoie, ar trebui să echilibrați alimentele la 5% fructe ca un tratament, 25-50% legume și insecte de restul. Cel mai tânăr Dragonul Bărbat este, cu atât mai multe insecte au nevoie. O hatchling nou-născut va mânca aproape insecte în întregime, iar apoi ar trebui să reduceți încet cantitatea de insecte pe care le hrăniți ca devin adulți.

Când hrăniți insectelor unui dragon barbă, acestea trebuie să fie acoperite mai întâi în pulberea suplimentului de vitamină și calciu. Unii proprietari sugerează și legume și fructe în această pulbere, în timp ce alții susțin că trebuie să faceți acest proces numai de cinci ori pe săptămână. Este ușor să-și acopere mâncarea. Pur și simplu puneți mâncarea într-o pungă cu pulberea și agitați. De asemenea, trebuie să luați în considerare conținutul de grăsime al insectei. Poate doriți să luați în considerare viermii de ceară, de exemplu, ca tratamente, în timp ce greierii și lăcustele fac mese zilnice mai bune.

Este posibil să cumpărați un hrană fabricată sau o dietă pregătită pentru o șopârlă cu barbă. Este utilă consultarea magazinului de animale de companie pe care le-ați cumpărat de la sau un veterinar, pentru a vă asigura că hrana pe care o cumpărați va sprijini pe deplin nevoile lor nutriționale.

Furnizați un vas de apă pentru barbașul dvs., care este întotdeauna plin și schimbat în mod regulat. Felul de mâncare ar trebui să fie suficient de mare pentru ca ei să se înmoaie, ar trebui să vrea să se scalde sau să se răcească. De asemenea, ar trebui să pulverizați carcasa folosind o sticlă de pulverizare. Adesea linge picăturile de apă pe care acest lucru le produce, dar nu lăsați mediul lor să devină prea umed. Nivelul ideal de umiditate este între 20% și 30%.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că șopârla dvs. nu bea suficientă apă din vasul lor, poate că nu sunt interesați de ea, puteți, de asemenea, să pulverizați mâncarea înainte de a servi pentru a oferi o mică hidratare suplimentară.

Bărbați Dragon Grooming & Igiena

Unul dintre numeroasele motive pe care dragonii bărbați bărbați sunt atât de populare, deoarece sunt atât de confortabil să fie tratate. Unele aficionado chiar susțin că le place! Este cu siguranță adevărat că, dacă vă duceți la un spectacol de reptile, puteți vedea dragonii barbăi cocoși confortabil pe umerii proprietarului sau pe o masă. Există, totuși, unele reguli cruciale despre manipularea acestor șopârle care vă vor păstra atât pe voi, cât și pe ei în siguranță, deoarece dragonii barbați pot porni bacteriile care pot fi răspândite la oameni.

  • Întotdeauna spălați-vă mâinile înainte și după ce le manipulați.
  • Întotdeauna spălați-vă mâinile înainte și după ce ați manipulat orice șopârla dvs. a atins.
  • Păstrați-le departe de copii mici, vârstnici, femei însărcinate sau oricine poate avea un sistem imunitar slăbit.
  • Nu lăsați balaurul barbat să se miște liber în jurul casei și ștergeți suprafețele pe care le atinge cu dezinfectantul.
  • Desenează-le cu siguranță din bucătărie și zone de luat masa.
  • Nu-i păstrați în afara rezervorului lor suficient de lung pentru ca ei să se răcească.
  • Nu manipulați un dragon nou barbă. Dați-le cel puțin trei până la patru zile să se adapteze la noua lor casă și să se stabilească.

O altă problemă importantă de igienă pentru a înțelege este vărsarea. În timp ce un dragon barbă nu aruncă pielea, spre deosebire de alte șopârle, nu o face într-o singură merge. Secțiunile mici sunt vărsate la un moment dat și nu ar trebui să încercați să le interveniți sau să-l alegeți. Dacă doriți să încurajați vărsarea, scălarea regulată și dușul ar putea ajuta. De asemenea, trebuie să mențineți un standard ridicat de curățenie pentru mediul lor. Nu le lăsați să trăiască în propria lor vărsare.

Acest lucru ne conduce la o altă preocupare de igienă vitală - cât de des ar trebui să curățați un rezervor al dragonului barbă? Ca regulă generală, îngrijirea zilnică include:

  • Îndepărtarea cadrelor lor
  • Îndepărtarea alimentelor neobișnuite
  • Completați apa de băut ori de câte ori pare să fie scăzută
  • Înlocuind apa de băut, chiar dacă pare neatinsă
  • Curățați mâncarea și bolurile de băut

O dată pe săptămână, ar trebui:

  • Îndepărtați orice mobilier pentru curățarea cu un dezinfectant de siguranță pentru animale de companie

O dată pe lună, ar trebui:

  • Îndepărtați totul din rezervor
  • Curățați carcasa reală cu dezinfectantul în condiții de siguranță pentru animalele de companie
  • Curățați toate mobilierul și accesoriile
  • Furnizați un substrat proaspăt și nou

De asemenea, puteți alege să utilizați acest lunar adânc curat ca o oportunitate de a utiliza un deodorizator de siguranță în mediul lor, dacă sunteți preocupat de mirosurile rele.

Bărbați Dragon Probleme comune de sănătate

O viață normală pentru un dragon barbă este între 6 și 10 ani, dar unii au trăit timp de aproape 20 de ani. Ele pot fi destul de angajament. Păstrarea incintei Dragonului Bearded igienic și sigură ar trebui să le permită să trăiască această viață lungă și fericită. După cum doriți, în mod evident, doriți să faceți tot ce puteți pentru a evita un animal de companie slab, aici sunt cele mai comune probleme de sănătate care pot apărea pentru dragonul barbă. Cu cât știți mai mult, cu atât mai mult veți putea să o împiedicați sau, cel puțin, să recunoașteți simptomele.

1. Deshidratare

Cauza deshidratării este destul de explicativă. Dacă vă îngrijorați că reptilele dvs. suferă de deshidratare, căutați aceste simptome:

  • Lipsa apetitului
  • Letargie
  • Ochii scufundați
  • Piele încrețită
  • Bea foarte mult când a oferit apă, fie prin lins, mediul lor sau în castron

Poate fi dificil să-ți dai Beardie să bea din castron, de aceea ar trebui să fii creativ cu sprays și mâncare. Dacă absolut nu le puteți face să bea, ia-i la veterinarul tău.

2. Impacție

Impactul este cauzat de a mânca ceva, cum ar fi nisipul, că nu pot digera. Dacă credeți că se pot lupta pentru a digera ceva, verificați dacă au:

  • Letargie
  • Lipsa apetitului
  • Constipație
  • Obiecte străine în scaunul lor
  • Scaune slab digerate
  • Paralizie în picioarele din spate

Cel mai bine este să mergeți direct la veterinar, dar puteți încerca, de asemenea, o baie caldă și o frecare blândă. De asemenea, trebuie să verificați dacă locul lor de basking are temperatura corectă, deoarece basking-ul poate ajuta digestia și ar trebui să discutați despre o alimentație mai digerabilă cu VET dvs.

3. Boala osoasă metabolică (MBD)

Un echilibru slab al mineralelor vitale de calciu și vitamina D3 va avea ca rezultat MBD. Simptomele includ:

  • O reducere a apetitului
  • O reducere a greutății
  • Oasele fragile
  • Picioare înclinate
  • Lovituri în picioare sau coloanei vertebrale
  • Deformare
  • Limba paralizie
  • Un aspect subnutriți
  • Probleme de scaun
  • Creșterea stuntată
  • Limbile umflate
  • Stând degetele de la picioare sau picioare
  • Letargie

Ca majoritatea preocupărilor, ar trebui să vă îndreptați spre veterinar dacă suspectați MBD. Ei vor sugera cum vă puteți readuce la nivelurile lor minerale. De asemenea, trebuie să verificați dacă habitatul lor este optim pentru sănătatea lor, cum ar fi temperatura și furnizarea apei.

4. Paraziți

Cei mai mulți paraziți provin din șopârla dvs. mănâncă ceva infectat, deși acest lucru nu este singurul tip de parazit, așa cum vom discuta în curând. Simptomele unui parazit ingerat includ:

  • Decolorarea scaunului
  • Scaune mirositoare deosebit de murdare
  • Lipsa apetitului
  • Scaun slab digerat

Există într-adevăr o singură soluție simplă pentru paraziți - mergeți la un veterinar. Ei vor putea să se stabilească care este parazitul și ceea ce este soluția.

5. Acarieni

O altă formă de paraziți sunt acarienii care pot trăi pe reptile și în mediul lor sunt acarieni. Semnează că balaurul dvs. barbă poate avea acarienii includ:

  • Letargie
  • Un apetit redus
  • Urme de muscaturi
  • Acarienii înșiși, fie în incinta, fie în crăpăturile corpului șopârlă.

Trebuie să carantină o reptilă care suferă de acarieni pentru a le împiedica să se răspândească. Dezinfectați incinta cu un spray adecvat de tratament cu acar, proiectat pentru reptile și apoi aerul. Dați dragonul barbă o baie caldă cu betadină diluată și apoi utilizați un tampon de bumbac pentru a curăța picioarele și în fisurile din "barbă". Dacă doriți ajutor sau instrucțiuni suplimentare, contactați medicul veterinar.

Femeia care deține un dragon barbă

6. Infectie respiratorie

O infecție bacteriană care afectează plămânii este, din păcate, prea frecventă atunci când există probleme de umiditate sau igienă. Există o mulțime de simptome pentru a privi, cum ar fi:

  • Letargie
  • Lipsa apetitului
  • Lăsând gura deschisă frecvent
  • Dificultăți de respirație vizibile
  • Wheezing sau dosare zgomote din gură
  • Mucus în apropierea gurii sau nărilor

Infecțiile pot deveni destul de repede, astfel încât să le aduci la veterinar, dar puteți ajuta, de asemenea, prin verificarea faptului că umiditatea și temperatura mediului lor este ideală și ar trebui să curățați rezervorul lor.

7. Rotul gurii

O altă infecție bacteriană care ar putea să-ți placă dragonul barbă afectează gura lor. Dacă aveți îngrijorări că animalul dvs. de companie suferă de putregaiul gurii, caută:

  • Letargie
  • Un apetit redus
  • Negru de dinți liberi
  • Decolorare în gură, în special alb, galben sau gri.

Ca și în cazul altor infecții, vizitați un veterinar cât mai curând posibil. De asemenea, trebuie să verificați, să ajustați și să vă curățați locurile de locuit.

8. Rotul de coadă

Deși numele este similar cu putregaiul gurii, putregaiul de coadă apare, de obicei, datorită unei traume fizice sau a unor probleme de vărsare. Ai grijă la:

  • O coadă neagră
  • O coadă care este greu, scos sau progresează spre corp

Nu trebuie să renunțați niciodată de coadă, dar puteți folosi o baie de zi cu zi pentru a încuraja putregaiul să se înmoaie și apoi să cadă. De asemenea, trebuie să vă curățați incinta pentru a preveni infectarea cozei de a împiedica infectarea. Dacă credeți că a devenit infectată sau dacă aveți alte preocupări, nu ezitați să contactați medicul veterinar.

9. Fungus galben

O boală extrem de contagioasă, ciupercă galbenă apare atunci când un dragon barbă trăiește în condiții neigienice. Simptomele ciupercii galbene includ:

  • Letargie
  • Un apetit redus
  • Terenuri galbene sau maro pe cântarele lor care se pot răspândi

Această condiție medicală garantează o vizită la veterinar cât mai curând posibil. Pacientul trebuie, de asemenea, să fie carantinat și incinta trebuie curățată.

Amintiți-vă, dacă aveți vreo preocupare sau îngrijorare, este întotdeauna mai bine să mergeți la veterinar.

În legătură cu o postare: Cafeleon închis - Ghid complet de îngrijire și introducere

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dragonul barbă: ghid complet de îngrijire și introducere