Ce să faci dacă balaurul tău barbă pune ouă

Copiii pentru copii

Dragonii barbă sunt reptile de companie populare pentru ambele începător și a experimentat entuziaști reptilați. Unii oameni optează să aibă grijă de un dragon barbă, în timp ce alții decid să aibă două sau mai multe. Dar, indiferent de câte dragoni bărbați aveți, dacă unul dintre ei este o femeie, ați putea descoperi brusc ouăle din incintă.

Poate un dragon barbă care trăiește singur ouă?

Da, chiar și un dragon barbat de sex feminin care trăiește singur poate pune ouă. Acest lucru poate fi datorită faptului că a petrecut recent timpul cu un dragon barbat de sex masculin sau pur și simplu pentru că nu este neobișnuit pentru dragonii bărbați bărbați și alte tipuri de animale, pentru a pune ouăle infertile fără a fi vreodată cu un bărbat. Puii sunt un prim exemplu al unui animal care pune în mod regulat ouăle infertile.

Bărbați comportamentul de cuibărit Dragon

Când un dragon barbat de sex feminin se pregătește să-și pună ouăle, ea poate părea mai letargică decât de obicei și petrec mai mult timp de dormit sau de așezare sub lampa de căldură. Burta Dragonului barbă va apărea, de asemenea, mai mare decât de obicei, deoarece este plină de ouă. Odată ce ouăle sunt aproape vizibile din exterior, ei vor apărea ca niște marmură în interiorul dragonului barbă și veți putea să le simțiți.

Un dragon barbă care are ouă încă care trebuie pus este numit Ființa Gravid. După aproximativ trei săptămâni, un dragon cu barbă gravid va începe să sapă în incinta ei. Acesta este începutul comportamentului de cuibărit și indică că va trebui să vă oferiți dragonul barbă cu o zonă adecvată de cuibărit. Umpleți un mic container pentru a fi folosit ca o cutie de cuib cu curat, umezit așternut că ouăle pot fi îngropate. Multe tipuri de opțiuni de așternut de reptilate sau vermiculite pot fi utilizate pentru acest lucru. Așezați acest recipient în carcasa Dragonului Bearded, sub lămpile de căldură pentru a săpa. Unii oameni optează, de asemenea, să folosească recipiente complet separate, cum ar fi un coș de stocare din plastic, pentru dragonii lor bărbați pentru a-și pune ouăle astfel încât să poată controla temperatura acelei incinte (sau să pună recipientul într-un incubator) mai precis. Dacă alegeți să mergeți pe acest traseu, asigurați-vă că așternutul este preîncălzit și umezit înainte de dragonul barbă care pune ouăle în ea.

Dragonii barbăi se situează de obicei aproximativ 20 de ouă la un moment dat în grupări numite ambreiaje și pot pune mai multe ambreiaje într-un sezon de patru luni (dar unii au pus la fel de mult ca cinci). Fiți pregătiți să vă asigurați dragonul barbă cu calciu suplimentar în timp ce ea este gravidă și mai mare decât de obicei până când pune toate ouăle. Acest lucru este valabil pentru toate femeile gravide, indiferent dacă ouăle ar putea fi fertile.

Probleme cu dragoni barbă care pun ouă

Dragonii barbă care păstrează ouă de peste 45 de zile pot fi legați de ouă. Dacă a trecut de o lună de când ați văzut mai întâi ouăle în balaurul barbă, ea nu a pus nimic, și ea este letargică și a dormit foarte mult, trebuie să o duceți la un medic veterinar cât mai curând posibil. Ouăle pot fi necesare pentru a fi îndepărtate, uneori chirurgicale, iar dragonul dvs. barbă poate avea niveluri scăzute de calciu care trebuie abordate. Legarea de ouă pune viața în pericol și nu ar trebui ignorată.

Bărbatul de incubare și îngrijire a ouălui Dragon

Odată ce ouăle se află în așternutul umezit, curat, asigurați-vă că păstrați solul între 80 și 85 F folosind lumini de căldură sau un încălzitor sub incalzitor și la 75% umiditate prin scoaterea regulată a solului (dar încercați să nu faceți o ouăle direct, deoarece acest lucru poate încuraja creșterea mucegaiului). Ouăle vor dura între 55 și 75 de zile pentru a fi trase dacă sunt fertile. Dacă acestea nu sunt fertile, ei nu vor da niciodată și pot fi eliminate în orice moment. Dacă nu sunteți sigur dacă sunt sau nu fertile, puteți ține o lanternă până la ou și căutați un embrion roz în interior. Această practică de a aprinde temporar oul pentru a vedea dacă există ceva înăuntru se numește lumânare. Asigurați-vă că nu vă ocupați prea mult de un ou fertil în timp ce o manipulați, totuși, deoarece ar putea deteriora dragonul în creștere. Așteptați cel puțin câteva zile după ce un ou este așezat înainte de luminarea sau rotirea unui ou. În caz contrar, puteți risca detașarea embrionului în interiorul oului.

Îngrijirea ouălor fertile poate fi dificilă și plictisitoare. Va trebui să monitorizați îndeaproape umiditatea și temperatura și să urmăriți mucegaiul pe ouă. Acesta este motivul pentru care majoritatea crescătorilor vor folosi un incubator și vor descoperi ouăle din sol, astfel încât să le poată vedea. Nu veți dori să mutați ouăle în jurul oricărui absolut necesar, totuși, deci dacă vă decideți să le păstrați îngropați, nu ar trebui să le descoperiți și să le mutați în jur de zi cu zi. Dacă nu aveți un incubator, este cel mai bine să utilizați un termometru și un higrometru care stau în cuiburi cu ouăle și așteaptă cu răbdare până când timpul de incubație.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Dragonii barbăCentrul Veterinar Yarmouth

  2. Bărbați Dragon CareChicago Exotice Spitalul de animale

  3. Bărbați probleme de dragonVCA Spitale de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă balaurul tău barbă pune ouă