Tipuri de urechi de câini

diferite tipuri de urechi de câini

Majoritatea iubitorilor de câini sunt conștienți de numeroasele rase de canină minunate, precum și de ciupercile și caracteristicile care vin cu ei și # 8212; inclusiv toate formele și dimensiunile diferite ale urechilor lor!

Astăzi, vom privi la anatomia urechii caninei, să examinăm un număr de diferite tipuri de urechi și cum să le îngrijească. Vom discuta, de asemenea, o practică controversată a culturii urechii.

Tipuri de urechi de câini: Takeway-uri cheie

  • Diferitele rase de câine au urechi de diferite forme și dimensiuni. Aceste diferențe sunt rezultatul eforturilor selective de reproducere ale oamenilor.
  • Unele forme de urechi de câine sunt utilitare și ajută câinii să facă slujba pe care au fost crescuți să o facă. De exemplu, urechile lungi ale multor holuri de miros ajută moleculele de parfum corral și le trimit spre nasul unui câine.
  • Indiferent de forma urechilor câinelui dvs., trebuie să le curățați în mod regulat. Și, ca și în cazul majorității aspecte ale îngrijirii și îngrijirii regulate, acesta va fi de ajutor pentru a obține câinele dvs. obișnuit cu procedura la o vârstă fragedă.

Anatomia urechii de bază de câine

Anatomia urechii canine
Imaginea urechii de la Michigan Ave Animal Spitalul.

Nu există o lecție de biologie mare aici, nu vă faceți griji! Vom încerca să păstrăm lucrurile simple, dar trebuie să discutăm puțin despre structura urechilor de câine.

S-ar putea să fiți familiarizați cu anatomia urechilor de câini, Dar doar în cazul în care nu sunteți, iată câteva dintre caracteristicile lor cheie:

  • Urechea exterioară este partea pe care o vedem. Este alcătuită din cartilaj și acoperit de piele și blană. De asemenea, cunoscut sub numele de Pinna sau Auricle, urechea exterioară este formată pentru a lua în valuri de sunet și a le canaliza mai departe în ureche. Canalul urechii & # 8212; care pătrunde mult mai adânc într-un craniu câine decât un canal al urechii umane face și # 8212; preia aici și marchează sfârșitul urechii exterioare.
  • Mișcându-se mai adânc în ureche, ajungem la timpan, care marchează începutul urechii medii. Eardrumul este o membrană învățată care funcționează ceva de genul unui tambur. Doar dincolo de timpanul se află o locuință a camerei pline de aer trei oase mici și # 8212; ciocanul, anvilul și etrierul. Echipa medie include, de asemenea, doi mușchi cunoscuți ca fereastra ovală și tubul eustachian, dintre care acesta din urmă se conectează urechea medie cu partea din spate a nasului, permițând aerului să intre.
  • Partea cea mai interioară a urechii câinelui este chemată (asteapta…) urechea interioară. Această porțiune a urechii include cohleea și # 8212; cunoscut sub numele de organul de audiere și # 8212; și sistemul vestibular, cunoscut ca organul de echilibru.

Toate urechile de câine împărtășesc caracteristicile menționate mai sus, dar urechile de câine sunt încă diferite în numeroase moduri. Vom vorbi despre unele dintre cele mai frecvente tipuri de urechi și forme de mai jos.

Cele 12 tipuri diferite de urechi de câini

Mai jos, ne vom arunca și ne uităm la 12 tipuri diferite de urechi canine. Dacă ați văzut un tip diferit sau ați pierdut unul preferat, anunțați-ne în comentariile!

1. Urechi de prick

Prick urechi de câini

Prick urechile sunt, de asemenea, cunoscute ca urechi "erecte", în timp ce stau pe deplin în poziție verticală. Ei tind să apară indicați și dau câinilor un aspect de alertă. Ele sunt frecvent găsite în rasele de vreme rece, cum ar fi Husky Siberian sau Malamute din Alaska.

Prick urechile sunt similare cu lupii de formă a urechii ancestrali, așa că sunt destul de comune. În plus față de huskies și malamute, sunt, de asemenea, găsite în rasele terrier, cum ar fi Cairn sau Highllia de Vest, precum și diverse Terrier se amestecă. De asemenea, puteți să le observați pe o Penngo.

2. Lumanarea flacărăului

Lumanarea câinilor de flacără
Imagine de la Reddit.

Echipa de flacără de lumânare este o formă exclusivă pentru juceria de jucărie engleză. În ceea ce privește forma, ele sunt destul de asemănătoare cu urechile de prick. in orice caz, Lumanarea urechilor de flacără curbă ușor spre interior la bază și prezintă linii mici pe marginea exterioară (similar cu cel al unei flacării).

Echipa de flacără de lumânare este, de asemenea, numită pentru culoarea sa, ca Are blană mai deschisă în interior, ca o flacără de lumânare!

3. Urechi cu vârf

ureche de câine cu vârf

Urechea cu vârful blunt a fost dezvoltată de către crescători din forma urechii. Buldogii francezi și chow Chows sunt două dintre cele mai bune exemple de rase cu urechi cu vârful blunt.

De fapt, aceste urechi arata destul de asemanatoare cu urechile de prick, dar au o diferenta cheie: Ca și urechea, urechea înclinată este dreaptă, dar în loc de un punct ascuțit, are o curbă netedă la vârf.

4. Urechile de lilieci

Câini cu urechi de bat

Nu este diferit de la ureche sau ureche cu vârf, urechile de lilieci sunt în poziție verticală și se unesc puțin, făcându-le să se extindă dincolo de părțile laterale ale feței. Acest lucru îi face să pară oarecum ca aripi de lilieci.

Urechile de lilieci sunt adesea mai mari proporțional cu capul câinelui decât urechile altor câini. Acest lucru nu numai că acești câini au auzit mare, dar înseamnă, de asemenea, că se pot răci puțin mai repede când este fierbinte.

Uită-te mai departe decât Corgisul Majestății Sale pentru cel mai regală exemplu de ureche BAT. niste Corgi amestecă poate, de asemenea, urechile de bat sport.

5. Urechi cu glugă

ureche câine cu glugă

O variantă a urechii de prick, curbele urechii cu glugă spre interior ușor. Imaginați-vă pe cineva care poartă un Hoodie & # 8212; țesătura de pe ambele părți a feței purtătorului este exact modul în care această ureche este în formă!

Urechile cu glugă nu sunt teribil de comune, dar Pentru un exemplu vizual, verificați Basenji (Imaginea de mai sus) & # 8212; A câine rasă faimos pentru că nu latră foarte mult deloc

6. Uruce cu capital

urechile de câine înclinate

Nici pandantiv, nici erect, urechea înclinată este o ureche verticală, cu o ușoară îndoire în partea de sus a pinnei. De asemenea, numit urechi semi-erect, câinii cu astfel de urechi au expus canalele urechii (spre deosebire de câini cu urechi de buton, pe care o vom acoperi în continuare).

Colletele de frontieră sunt principalul exemplu al unei rase de urechi cu succes, dar aceste urechi drăguțe pot fi, de asemenea, văzute în unele Frontieră collie amestecuri, Pit Bull Type câini și câteva alte rase. 

Ca și urechile de ras, Urechile înclinate sunt minunate pentru câinii care au nevoie să rămână alertă și să asculte sunete moi.

7. Buton urechi

Buton urechi de câini

Baza unui ureche a unui buton este erectă, dar Pinna se îndoaie, la fel ca și în urechile înclinate. Cu toate acestea, le puteți distinge de urechile înclinate prin observarea gradului de pliere și # 8212; Urechile butonului au de obicei suficient de o pliere pentru a acoperi canalul urechii.

Numele pentru aceste urechi cute-AS-A-buton a fost derivat din clapeta unui buzunar pe un buton în jos. Cele mai bune exemple de urechi de butoane sunt pe Jack Russell Terrier sau pe Terrierul Fox.

8. Puneți urechile

Puneți urechile

De asemenea, cunoscut sub numele de LOP sau urechi pandantive, Urechile de cădere se află în jos din cap în loc să fie în poziție verticală la bază. Drop Urechile vin într-o gamă largă de forme și dimensiuni, dar exemplul final poate fi găsit pe prietenul nostru Hound Basset!

Deoarece aceste urechi sunt atât de lungi, pot ajunge într-un pic cam uneori. Deci, căutați mâncăruri relativ înguste și a apei, dacă pooch-ul dvs. de picătură are urechi foarte lungi.

9. Rose urechi

trandafir câini

Dacă urechile câinelui nu miroase ca trandafiri, pot fi datorate pentru o curățare! Glume deoparte, Urechii de trandafiri își iau numele de la felul în care canalul este expus și urechea se îndoaie și peste partea laterală, creând forme similare cu cea a centrului unui trandafir.

Nu că Greyhound sau Whippet au avut nevoie de ajutor elegant, dar sunt cele mai bune exemple de câini cu urechi de trandafiri.

10. Urechi pliate

urechi de câine îndoite

Cea mai bună modalitate de vizualizare a urechilor pliate este de a imagina perdelele și # 8212; structurată în partea de sus, apoi agățându-se grațios în jos.

Urechile pliate sunt oarecum similare cu urechile de scădere, Dar, în timp ce urechile de cădere ale lui Basset Hound apar total plat, urechile unui spaniel de câmp sau de sânge se extind de pe față primul și apoi pliați în jos.

11. Urechi în formă de V

Urechile de câine în formă de V

Simt că ți-a fost rugat să desenezi un câine în picătură, probabil că ai fi implicit la unul cu o ureche în formă de V! Pinna urechei în formă de V este plată și se îndoaie înainte într-o formă triunghiulară cu colțuri moi.

Exemple mari de câini cu urechi în formă de V includ retrievere labrador, Retriever Amestecați, și Vizslas. Urechile în formă de V sunt destul de asemănătoare pentru urechile pliate, dar doar notați forma din partea de jos pentru a distinge între cele două.

12. Urechi în formă de filbert

ureche de câini în formă de filbert

Numit după un copac FILBERT, Forma urechii Filbert se spune că seamănă cu cea a unei frunze, dar este numită de fapt după apariția fructelor copacului.

Exclusiv pentru Terrierul Bedlington, Urechii FILBERT sunt în formă de V, dar apoi se dau într-o zonă de blană care arată aproape ca un pom pom & # 8212; sau alunele de pe un copac Filbert!

Îngrijirea urechilor câinelui tău

Cum să curățați urechile de câine

Indiferent de formarea urechilor câinelui tău, vor fi nevoie Îngrijirea regulată a urechii. Infecțiile urechilor sunt frecvente printre toate rasele, dar nu se tem că nu și nu sunt și # 8212; ele sunt adesea ușor de prevenit!

Iată câteva modalități de a avea grijă de urechile Doggo:

  • Păstrați-le uscați! Excesul de umiditate este un vinovat frecvent de infecții ale urechii, deci dacă Fido iubește o înot (și chiar după baia lui temut), va trebui să uscați ușor pinna pe ambele părți și la intrarea în urechea medie cu un prosop cu un prosop cu un prosop cu un prosop.
  • Păstrați-le curat! Utilizați o ștergere sau Soluție de curățare a urechii pentru câini și o minge de bumbac pentru a elimina excesul de ceară și resturi. Este foarte ușor să faci odată ce ai luat-o. Vorbiți cu veterinarul dvs. despre configurarea unei rutine regulate (săptămânal, bi-săptămânal sau lunar), deoarece supra-curățarea poate duce la iritație. 
  • Păstrați-le! Nu puneți niciodată Q-sfaturi sau altceva în canalul urechii câinelui dvs. "# 8212; Este incredibil de delicat și ați putea face mult mai mult rău decât bine. Dacă suspectați că ceva este greșit în acea zonă, lăsați-l singur și contactați-vă medicul veterinar. 

Ce zici de urechile câinilor tăiate?

Cultură a urechii (cunoscută și sub numele de otoplastie cosmetică) implică Îndepărtarea întregii sau a părții Pinnei chirurgicale și apoi încastrarea sau atingerea restului urechii Pentru a recalifica cartilajul să stea în poziție verticală.

Procedura (dacă este permisă legal) se efectuează pe puii la vârsta de 7 până la 12 săptămâni și este cel mai frecvent văzut în rasele precum American Pit Bull Terrier și Doberman. 

Culturile de urechi a fost folosit pentru prima dată datorită credinței că ar reduce problemele de sănătate aurace. Cu toate acestea, acesta este un mit care a fost de atunci pe scară largă și nu are dovezi clinice care să o susțină.

Aceasta înseamnă că Urechea este o procedură pur cosmetică, care în prezent se încadrează în favoarea majorității proprietarilor, veterinarilor și a unor registre de rasă.

De fapt, în timp ce este recunoscut de AKC ca o practică tradițională printre anumite rase, cercetarea urechii este o procedură controversată și mulți veterinari vor refuza să o facă.

În multe părți ale culturilor de urechi lume sunt ilegale deoarece provoacă o mulțime de dureri postoperatorii și traume în puii fără beneficii medicale.

Tipuri de urechi de câini: Întrebări frecvente

Întrebări despre urechile câinilor

A salvat întrebările dvs. până la capăt? Am acoperit-o!

Care sunt cele mai bune tipuri de urechi de câini?

Unele tipuri de urechi de câine permit o auz mai bună decât altele și # 8212; pe partea flipului și # 8212; Unele rase au urechi care sunt mai susceptibile la infecție. Dar altfel, credem că toate tipurile de urechi de câine sunt excelente și # 8212; fiecare dimensiune și formă!

Care rasă are cele mai mari urechi?

Indicație: Au devenit și # 8221; în numele lor! Bloodhounds, Coonhounds, și Basset Hounds toate au urechi caracteristice mari. De fapt, aceste urechi de lungă durată și scăzută ajută la agitat molecule de miros, care apoi își vor găsi drumul în nări ale acestor doggo-uri mirosi-tastice.

Care este diferența dintre urechile butonului și urechile de trandafiri?

Ambele urechi de buton și urechile de trandafir sunt în poziție verticală, dar în urechile butonului, Pinna acoperă intrarea în canalul urechii prin plierea înainte, în timp ce Pinnae Rose "(pluralul de pinna) se îndoaie spre lateral, lăsând canalul semi-expuse. 

Cultura urechii provoacă probleme pentru câini?

Chirurgia în sine vine cu riscul de complicații, deoarece câinele dvs. va fi plasat sub anestezie. În plus, pot apărea și infecția și pierderea de sânge și complică recuperarea caninului. Post Chirurgie, câinele dvs. ar fi, de asemenea, într-o mulțime de durere și, pe termen lung, țesutul cicatricial poate dura mult timp pentru a vindeca. 

***

Sperăm că v-ați bucurat să învățați despre tipurile de urechi câine cât de mult ne-am bucurat să explicați detaliile despre ele! Vă place în mod deosebit un anumit tip de ureche? Spuneți-ne în comentarii!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tipuri de urechi de câini