Comportament hormonal în papagali

Poate fi greu pentru novice Proprietari de păsări Pentru a înțelege - Într-o zi, papagalul tău este un membru dulce, înfricoșător, fericit al familiei tale și următorul el sau ea acționează ca un monstru vicios. Cel mai frecvent motiv pentru aceste tipuri de schimbări de personalitate este că pasărea dvs. trece printr-o perioadă hormonală datorită sezonului de împerechere. Citiți mai departe pentru a descoperi unele dintre cele mai frecvente semne de comportament hormonal la păsări și cum să se descurce până când comportamentul animalului dvs. dispare.

01 din 05

Țipând

În timp ce toate păsările de companie pot fi zgomotoase, mulți proprietari notă o creștere dramatică a strigătelor și a vocalizărilor generale atunci când animalele lor de companie trec printr-o perioadă hormonală. Acest lucru este normal și de așteptat. Mulți proprietari găsesc vocalizări hormonale pentru a fi cea mai liberă parte a relațiilor cu păsările lor în timpul sezonului de împerechere, dar încercați să vă împotriviți nevoii de a vă certa pasărea pentru a fi mai tare decât de obicei. Acest lucru va încuraja probabil comportamentul. Cel mai bun pariu este să investești într-o pereche bună de urechi și să încerci să ignori strigătele păsărilor până când se află sezonul de împerechere. Dacă vă simțiți ca țipătul a devenit un obicei care a depășit supratensiunile hormonale ale păsărilor, apoi consultați un specialist de comportament pentru idei despre cum să vă liniștiți animalul de companie zgomotos.

  • 02 din 05

    Unul dintre cele mai sigure semne de comportament hormonal este atunci când o pasăre în mod normal de îmbinare și dulce începe brusc să încerce să muște. Deseori denumite "Bluffing,"Acest tip de afișaj, prea des, este motivul pentru care mulți proprietari de păsări citează pentru a-și renunța la papagali la adăposturi și salvați. Poate fi destul de înspăimântător (și dureros) pentru proprietari să se ocupe de stadiul de mușcătură al comportamentului hormonal, dar să ia inima - va trece cu timpul. Deoarece păsările nu pot fi spuse și sâni ca alte animale de companie, cum ar fi pisicile și câinii, este normal ca ei să se ciocnească când încearcă să facă față frustrarii sexuale. Cea mai bună modalitate de a face față comportamentului de mușcătură este să lucrați în jurul valorii de cel mai bun pe care îl puteți, fără a sacrifica timpul în care, în mod normal, veți cheltui legătura cu animalul dvs. de companie.

  • 03 din 05

    Teritorialitate

    Dacă pasărea dvs. pare mai teritorială decât de obicei, atunci acesta poate fi, de asemenea, un semn puternic că hormonii lui sau ei vin și ei. O pasăre hormonală poate deveni foarte posesivă față de cușcă, mâncare, jucării, sau chiar umanul lor preferat până când sezonul de împerechere se termină. Odată ce teritorialitatea este recunoscută, ar face ca majoritatea proprietarilor de păsări să-și respecte mentalitatea animalelor cu privire la ceea ce sunt posesive, ca să nu riscă să fie pe capătul de primire a unei mușcături dureroase. Dacă se pare că problemele de teritorialitate ale păsărilor dvs. devin o problemă de durată în afara sezonului de împerechere (de obicei primăvara pentru majoritatea speciilor), atunci vă recomandăm să luați în considerare contactarea unui consultant de comportament al papagalului certificat pentru ajutor și sfaturi despre cum să lucrați prin pasărea dvs. problemele `s.

  • 04 din 05

    Afișaje de împerechere

    Dacă pasărea dvs. trece printr-o perioadă hormonală, puteți observa câteva noi modalități noi în care pasărea îl poartă sau însăși manifestații fizice ciudate atunci când pasărea interacționează cu dvs. Acestea pot include Pinningul ochilor, regurgitație, și afișează cum ar fi flanificarea aripii sau fanul coada. De exemplu, bărbat Indian RingNeck Parakeets sunt cunoscute pentru a efectua un afișaj drăguț "Bowing" în timpul sezonului de împerechere atunci când încearcă să-i facă pe un partener potențial. Nu fi surprins dacă pasărea ta încearcă să "câștige peste" cu afișaje cum ar fi aceasta - la pasărea ta, ești un flock și egal. Mai degrabă decât să se simtă ciudat sau dezgustat atunci când aceste tipuri de comportamente sunt îndreptate spre dvs., încercați să vă simțiți onorați că pasărea dvs. este destul de confortabilă cu dvs. pentru a vă vedea ca un partener potențial. Ca și în cazul tuturor comportamentelor hormonale, acest lucru va trece și în timp.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Pene scufundat

    Unii proprietari de păsări au observat că păsările lor se suprapun și chiar se angajează pene-scufundare în timpul sezonului de împerechere. În timp ce acesta este un comportament de cuibărit și considerat normal, proprietarii trebuie să-și dea seama că peneul care poate deveni un obicei serios la păsări și poate chiar să fie un potențial Simptom al bolii grave. Pentru a fi în siguranță, este mai bine să aveți pasărea dvs. verificată de un medic veterinar aviar dacă începeți să observați un comportament anormal.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

    Urmăriți acum: Ce îngrijire veterinară are o pasăre de animale de companie?

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Comportament hormonal în papagali