Papagalii pot trăi cu alte animale de companie?

Pisica uit la papagal

Deci, vrei un papagal de companie. Nu ești singur -- păsări de companie Clasificați al treilea ca cele mai populare animale de companie din lume în spatele pisicile și câini. Dar dacă dețineți deja o pisică, un câine sau ambele? Poate un papagal să învețe să se întâlnească cu alte animale care sunt deja înființate animale de companie într-o gospodărie? Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre integrarea unui papagal de companie într-o casă care are deja animale de companie.

Este sigur să amesteci papagali cu alte animale?

Răspunsul scurt este, nu într-adevăr. Animalele comune de casă ca pisicile și câinii sunt creaturi naturale de pradă. În sălbăticie, papagali și alte păsări se află sub ele pe lanțul alimentar, deci este probabil în majoritatea caselor pe care le-ar aplica aceleași reguli. Acest lucru nu înseamnă că nu există sute de gospodării care păstrează cu succes păsările cu pisici și câini, pentru că există. Cu toate acestea, în majoritatea acestor situații, proprietarii de animale de companie au circumstanțe speciale care le permit să-și supravegheze în mod corespunzător animalele și să se asigure că nu există oportunități pentru o pisică sau un câine să-și facă rău păsării lor. Poate că lucrează de la domiciliu sau nu lucrează deloc sau, probabil, modul în care este proiectat casa lor le permite să se asigure că păsările lor sunt păstrate separate de celelalte animale de companie. Atunci când decideți dacă să adoptați sau nu păsări într-o casă cu animale de companie existente, este important să se ia în considerare dacă aveți sau nu timpul necesar pentru a vă asigura că interacțiunile dintre animale sunt păstrate la un minim absolut.

În plus față de pericolele prezentate la păsări de către animalele de pradă, există și riscul de boli zoonotice care pot fi trecute înainte și înapoi între pisici, câini și păsări. Păsările sunt creaturi foarte fragile și sensibile, și există anumite viruși și bacterii care ar putea fi letale pentru ei dacă sunt păstrate în sferturi apropiate cu alte animale de companie. De fapt, chiar fiind expuși la un singur păr de pisică poate provoca boli în unele păsări. Proprietarii potențiali trebuie să ia în considerare aceste riscuri înainte de adoptarea unei păsări într-o casă deja plină de animale.

Dacă pot să-mi supraveghez în mod constant animalele de companie?

Fiind capabil să ofere supravegherea constantă a animalelor de companie este o modalitate excelentă de a reduce pericolele la o pasăre într-o gospodărie cu animale de companie multiple, dar supravegherea nu este egală de dragoste și atenție. Păsările de companie, în special papagalii, au nevoie de mult timp pentru a juca și socializa cu proprietarii lor pentru a forma o eficiență legătură cu ei. Dacă vă uitați în mod continuu pe toate animalele de companie pentru a vă asigura că nu vă rănesc unul pe celălalt, nu vă veți putea concentra atenția numai pe papagalul dvs. Pe partea flip, vor fi neglijați celelalte animale de companie, dacă petreceți prea mult timp cu noua pasăre? Mulți proprietari de animale de companie găsesc că păstrarea multor animale de companie de diferite specii le determină să se răspândească atât de subțire încât calitatea relațiilor lor cu fiecare dintre animalele de companie suferă. Chiar și cei care simt că au mai mult decât suficientă dragoste pentru a da mai multe animale de companie pot găsi că nu au timp să-l dau. Nu este nimic bun despre deținerea unui animal de companie pe care nu puteți avea o relație semnificativă. În cele din urmă, decizia depinde de dvs., dar este recomandat să vă gândiți mult și greu în legătură cu aceste puncte și întrebați-vă cu sinceritate dacă sunteți la provocare.

Dacă după ce ați examinat aceste puncte, sunteți încă serios în ceea ce privește adoptarea unui papagal de companie, discutați cu crescătorii de păsări din zona dvs. cu privire la experiențele lor, păstrând papagali cu alte animale. Dacă puteți vizita cu oameni care locuiesc în gospodării cu animale de companie multiple și văd cum își administrează timpul și atenția în care animalele sunt îngrijorate. În cele din urmă, puteți găsi că sunteți unul dintre cei mai rari care pot găsi un echilibru fericit în casa dvs. și păstrează cu succes papagali cu alte animale de companie, dar dacă nu sunteți, nu vă descurajați. Puteți merge întotdeauna voluntar la un adăpost de păsări sau la salvare dacă doriți un "timp de parrot" sau să vă alăturați unui local club de păsări și întâlniți alții care vă împărtășesc pasiunea pentru papagali. De asemenea, nu există nimic în neregulă cu a face planuri de a adopta un papagal în viitor atunci când nu există alte animale de companie în imagine - papagalii sunt populari cu oamenii, și se pare că este un fapt că este aici să rămână aici!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Papagalii pot trăi cu alte animale de companie?