Sunt uleiuri esențiale sigure pentru păsări?

Dodo Pasărea călugărului

Uleiuri esentiale devin din ce în ce mai populare ca o modalitate de a face totul, de la ușurință anxietate pentru a trata anumite condiții de sănătate. Folosit în mod tradițional în aromoterapie, aceste uleiuri puternice sunt uneori considerate a fi naturale, opțiuni alternative pentru medicina tradițională - și oamenii le folosesc din ce în ce mai mult în casele lor pentru o varietate de scopuri, dar este bine să vă expuneți pasăre de companie la aceste uleiuri? Răspunsul scurt este probabil nu, dar totul depinde de uleiurile pe care le folosiți, cum le folosiți și, cel mai important, ceea ce are cuvântul dvs. veterinar.

Sunt uleiuri esențiale în siguranță pentru păsările dvs?

Fabricat din substanțe de plante foarte concentrate, uleiurile esențiale sunt considerate a avea o serie de beneficii pentru sănătate și wellness pentru oameni, iar unii medicii veterinari holistici încorporează chiar și uleiuri esențiale în tratamentele lor. Cu toate acestea, utilizarea uleiurilor esențiale la Combaterea bolilor și alte condiții la animale sunt relativ noi - și nu au existat suficiente cercetări pentru a determina dacă acestea sunt cu adevărat eficiente în ceea ce privește tratarea sau chiar în beneficiul de la distanță, animalele de companie.

Prin urmare, dacă împărtășiți spațiul dvs. de locuit cu a câine, pisică sau pasăre, există întotdeauna măsuri de precauție care ar trebui luate. Pentru păsări, în special, veți dori să fiți sigur mereu Consultați un medic veterinar, deoarece precauția ar trebui luată întotdeauna atunci când utilizați orice formă de uleiuri esențiale în jurul prietenilor cu pene.

Pericole de uleiuri esențiale pentru păsări

Multe uleiuri esențiale sunt compuși volatili și astfel se pot dovedi potențial toxic pentru păsări La anumite concentrații - deoarece ceea ce este sigur pentru oameni nu este în mod necesar sigur pentru animalele de companie, mai ales atunci când uleiurile rămân în forma lor originală de concentrare de 100%. Problema este că mulți utilizatori de uleiuri esențiale se bazează pe difuzoare și încălzire pentru a elibera uleiurile în aer în casele lor, ceea ce face imposibilă eliminarea completă a oricăror riscuri pentru păsările sau alte animale de companie. Păsările pot fi animale deosebit de sensibile, astfel încât proprietarii de păsări ar trebui să utilizeze întotdeauna o atenție deosebită atunci când se utilizează uleiuri esențiale.

Dacă utilizați uleiuri esențiale cu atenție și adecvat, cum ar fi asigurați-le că nu le diluați, nu le-ați primit niciodată în ochii păsărilor dvs. și cu instrucțiuni clare de la veterinarul dvs., nu trebuie neapărat să evitați complet uleiurile din casa dvs. Unii proprietari de păsări ar putea chiar să ia în considerare utilizarea uleiurilor esențiale atât pentru curățarea cuștilor, cât și pentru împrospătarea aerului - oricine cu o pasăre știe că îngrijirea acestor animale de companie poate fi uneori o afacere stinky, iar uleiurile esențiale par să ofere a Mai naturală alternativă la curățătorii chimici comerciali cu parfumuri sintetice. Clătirea tot ceea ce curățați cu uleiuri esențiale este o necesitate pentru a vă asigura că pasărea dvs. nu poate să o consume accidental sau să obțină uleiul pe pene.

Avertizare

Proprietarii de păsări ar trebui să rețină că există unele uleiuri esențiale care nu sunt niciodată în siguranță pentru păsările lor (sau cele mai multe animale în general), cum ar fi uleiul de arbore de ceai, deoarece se pot dovedi a fi foarte toxici pentru animalele mici. Asigurați-vă că obțineți o listă de uleiuri toxice și non-toxice de la medicul veterinar sau un specialist pentru a vă asigura că nu vă intoxicați accidental pasărea.

În timp ce unii oameni ingerau uleiuri esențiale pentru proprietățile lor de vindecare, de obicei nu este o idee bună să adăugați uleiurile în apa păsărilor voastre. Uleiul ar putea să nu se amestece corect și să rămână prea concentrat - acest lucru poate dăuna (și chiar otrăvire) animalului dvs. de companie.

În mod similar, în timp ce puteți aplica uleiuri esențiale pe pielea proprie, nu doriți niciodată să aplicați uleiuri esențiale la o pasăre decât în ​​direcția strictă și sfatul veterinarului (care este probabil nu). Aplicarea uleiurilor esențiale la pene ale păsărilor dvs. vor face pene grele și, cel mai probabil, provoacă stres la animalul dvs. de companie.

Expunerea în siguranță a păsării dvs. la uleiurile esențiale

Atâta timp cât aveți mersul înainte de veterinarul dvs., există câteva modalități de a folosi în siguranță uleiuri esențiale confirmate, fără a vă răni pasărea.
Difuzor: O modalitate comună de a utiliza uleiuri esențiale în jurul pasării este cu un difuzor de aer rece. Uleiuri cum ar fi geranium, lavandă și lamaie sunt, în general, considerate opțiuni mai sigure, dar confirmă acest lucru cu veterinarul dvs. înainte de a le folosi. Difuzul poate adăuga moleculele potențial de vindecare a uleiurilor esențiale în aer, permițându-vă atât dvs. cât și păsării să le respire și să se absoarbe în sânge. Această metodă de utilizare a uleiurilor esențiale poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății în păsările dvs., așa cum o fac la om, cum ar fi atunci când ajutați o nouă pasăre să se obișnuiască într-un mediu nefamiliar. De asemenea, are capacitatea de a elimina bacteriile și mucegaiul dăunător în aer. Cu toate acestea, este esențial să o păstrați la trei până la patru picături de ulei pentru mai puțin de o oră la un moment dat și să nu difuzați niciodată uleiuri într-o cameră mică, închisă, fără ventilație, ferestre sau circulație a aerului.

Misting: O altă utilizare comună a uleiurilor esențiale este răsturnată, ceea ce poate ajuta la împrospătarea camerei care conține cusca păsărilor dvs. În timp ce odorienții convenționali de aer pot conține ingrediente dure, o ceață esențială de ulei esențială poate fi făcută dintr-un ulei esențial, alimentat de apă sau hidrosol de flori, cum ar fi hidrosolul lavandă, și frecarea alcoolului într-o sticlă de pulverizare fină. Câteva sprite în jurul camerei vor merge mult timp - doar asigurați-vă că vă veți pulveriza de la pasăre și întotdeauna să evitați ochii lor.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Difuzoarele de ulei esențial și animalul dvs. de companie. Eagle Ridge Spitalul de animale și de păsări

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt uleiuri esențiale sigure pentru păsări?