Cum să curățați un fishbowl

Fată care se uită la Fishbowl

În timp ce majoritatea peștilor tropicali necesită un acvariu aerat pentru a le menține sănătoși, există unele specii de pești, cum ar fi peștele Betta, unele Gouramis, peștele paradisului și câteva alte specii care pot trăi într-o pește nedeterminată. Chiar și peștele mici fac cel mai bine într-un castron care este de cel puțin o jumătate de galon în dimensiune sau mai mare. Așa cum este important să păstrați orice Aquarium Clean, Este și mai important dacă păstrați peștele într-un Fishbowl, Deoarece aceste containere nu au de obicei filtre, iar volumul mic al apei înseamnă că contaminarea este mai concentrată. Este deosebit de important să curățați bolurile de pește săptămânal, deoarece nu reușiți să faceți acest lucru, poate duce rapid la boală și moarte la pește.

Materiale de care aveți nevoie

Asamblați aceste elemente:

  • Curățați recipientul cu două cană
  • Găleată
  • Produs de condiționare a apei (dechlorinator)
  • Mic de pescuit
  • Prosop de mână
  • Filtru
  • Servețele de hârtie
  • O perie mică (periuță de dinți)
  • Termometrul de acvariu
  • Benzi de testare a apei sau kit

Pregătiți noua apă

Spre deosebire de tancurile mari, în cazul în care o porțiune a apei poate fi înlocuită cu fiecare curățare, curățarea unui castron mic înseamnă, de obicei, înlocuirea întregii alimentări cu apă. Pentru a evita șocul major pentru peștele dvs., este esențial ca apa să fie tratată pentru a îndepărta substanțele nocive în apă de la robinet, cum ar fi clorul sau amoniacul și verificat pentru a fi sigur că este la temperatura corespunzătoare și pH-ul.

Indiferent de ceea ce este sursa dvs. de apă, ar trebui să fie tratată pentru a elimina clor, cloramines, metale grele și alte substanțe potențial dăunătoare. Menținând o consecință temperatura apei este, de asemenea, important pentru a evita sublinirea peștelui cu o schimbare de temperatură bruscă. În cele din urmă, apa de la robinet conține gaze dizolvate care disipa după un timp scurt, adesea schimbând pH de apă, Care este un alt factor de stres pentru peștele dvs. Toate aceste probleme pot fi abordate prin testarea și tratarea apei înainte de a le adăuga la fishbowl.

Procesul de îmbătrânire a apei este unul simplu:

  1. Umpleți o găleată curată cu apă din robinet. Utilizați termometrul de acvariu pentru a măsura temperatura și ajustați-l la temperatura corectă pentru pește (de obicei 72-78 grade F). Ar trebui să cumpărați o găleată care să fie utilizată numai pentru apa de pește, pentru a vă asigura că nu conține niciodată reziduuri de săpun.
  2. Adăugați un produs de condiționare a apei. Alegeți un produs care este anunțat pentru a îndepărta instantaneu clorul, neutralizează cloraminele și detoxifica metalele grele.
  3. Testați apa utilizând benzi de testare a apei sau un set de testare pentru a vă asigura că nu are clor, amoniac, nitrit sau nitrat și pH-ul este de aproximativ 7.0-7.8.

După ce noua apă a fost pregătită, puteți continua să curățați peștele.

Scoateți peștele

În timp ce curățați peștele, vă veți mișca temporar peștele într-un recipient umplut cu apă luată de la fishbowl. Folosind această apă va minimiza șocul la pește.

  1. Luați o parte din apa existentă de la Fishbowl și umpleți un recipient mic, curat, care nu a fost spălat niciodată cu săpun.
  2. Net de pește din castron și plasați-le în acest container.
  3. Pește care în mod normal nu sari se va comporta diferit sub stres, astfel încât peștele tău ar putea încerca să facă o pauză pentru el. Reducerea luminii va contribui, de asemenea, la reducerea stresului la pește. Plasați un prosop de mână peste recipient pentru a reduce lumina și a menține peștele sărind.

Curățați peștele

Continuați rapid pentru a curăța Fishbowl, așa cum doriți să minimalizați timpul petrecut în recipientul temporar.

  1. Îndepărtați toate decorațiile și plasați-le pe o suprafață curată sau prosoape de hârtie.
  2. Plasați un filtru curat în chiuvetă, apoi turnați apa din castron prin filtru, prindeți pietrișul.
  3. Setați bolul deoparte și clătiți pietrișul cu apă caldă, scutându-l de mai multe ori pentru a vă asigura că toate resturile sunt spălate.
  4. În timp ce castronul este încă umed, utilizați prosoape de hârtie pentru a curăța suprafețele interioare ale castronului. Nu utilizați săpun sau alte detergenți.
  5. Dacă există pete încăpățânate pe castron, utilizați o perie mică curată pentru a curăța petele. O periuță de dinți nouă funcționează bine pentru acest lucru. Aceeași perie poate fi utilizată pentru a curăța decorațiile.
  6. Clătiți castronul și decorațiile de mai multe ori cu apă caldă.

Reasamblați vasul de pește

Tot ce rămâne este de a reasambla castronul, adăugați noua apă și invitați peștele înapoi în casa lor curată.

  1. Așezați pietrișul curățat în castronul de jos, distribuându-l uniform peste partea de jos.
  2. Aranjați decorațiile după cum doriți.
  3. Următorul, umpleți castronul cu apa pregătită. Ajustați decorațiunile dacă este necesar.
  4. Net peștii din containerul lor temporar și le întoarceți la Fishbowl curat.
  5. Utilizați un prosop de hârtie pentru a șterge orice apă pe partea exterioară a castronului.

sfaturi

  • Hrănirea peștilor dvs. cu ușurință va ajuta la menținerea curățării castronului între întreținere zile. Suprasolicitarea este cea mai mare greseala comuna Proprietarii de pește. De obicei, peștele au nevoie doar de alimente cât de mult vor mânca în trei minute de două ori pe zi. Nu ar trebui să nu fie niciodată mâncăruri neobișnuite lăsate pe fundul castronului sau acvariul.
  • Păstrați câteva cani de apă umplute cu apă tratată, astfel încât ați pregătit întotdeauna apa disponibilă pentru schimbările de apă de urgență.
  • Utilizați oțet dacă peștele dvs. are semne de var după curățare. Așezați vasul pe partea sa și plasați oțet suficient în castron pentru a acoperi zona colorată. Lăsați-o să stea timp de 15 până la 30 de minute, apoi se curăță cu o perie curată.
  • Pentru petele de alge încăpățânate pe fishbowl sau decorațiuni, curățați cu a 10% soluție de înălbire. Faceți soluția prin combinarea a nouă părți de apă cu o singură parte înălbitoare. Înmuiați castronul și decorațiunile din soluția de înălbire timp de 15 până la 30 de minute, apoi clătiți de mai multe ori cu apă rece și lăsați castronul să se usuce la aer.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Dezinfecție cu cloraminaCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați un fishbowl