Este ulei de cocos sigură pentru pisici?

Tabby & Kitten alb cu o nucă de cocos

Ulei de cocos a fost folosit în gătit de zeci de ani, dar în ultimii ani, popularitatea sa ca remediu holistic a crescut. Suporterii Rave despre numeroasele beneficii pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos pentru oameni. De fapt, a devenit atât de popular încât unii oameni încep să-i dea pisicilor lor pentru aceleași beneficii pe care le văd în sine.

Este ulei de nucă de cocos benefică sau dăunătoare pentru pisici? Proprietarii de pisici bine înțeleși ar trebui să învețe faptele despre uleiul de nucă de cocos înainte de ao administra la pisicile lor.

Ce este uleiul de nucă de cocos?

Uleiul de nucă de cocos provine din nuca de cocos matur și poate fi utilizat atât în ​​produsele alimentare, cât și în produsele de sănătate. Conține acizi grași saturați numiți trigliceride cu lanț mediu. MCTS, care includ, de asemenea, ulei de sâmburi de palmier, sunt mai ușor digerate decât trigliceridele cu lanț lung (cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de soia, uleiul de avocado și uleiul de pește). Ca atare, MCTs sunt considerate o sursă mai bună pentru o energie rapidă decât trigliceridele cu lanț lung și sunt mai puțin probabil să se transforme în grăsimi în organism. MCT-urile pot fi compuse din diferite lanțuri de acid gras, incluzând acid caprilic și acid capric, ambele au arătat proprietăți anti-fungice în studiile de laborator. Ele conțin, de asemenea, acid lauric, care a arătat proprietăți anti-fungice, precum și anti-bacteriene și anti-virale. Uleiul de nucă de cocos poate conține acid caprilic, capric și lauric, deci este de înțeles că oamenii ar fi încântați de potențialele sale beneficii pentru sănătate.

Uleiul de cocos are beneficii reale?

Deși există pretenții anecdotale ale beneficiilor pentru sănătatea uleiului de cocos, este important să înțelegem că aceste afirmații nu sunt susținute de știință. Studiile au fost în mare parte neconcludente și în principal pe subiecții umani. Acest lucru nu înseamnă că uleiul de nucă de cocos este inutil sau dăunător - numai pentru a clarifica faptul că efectele uleiului de nucă de cocos nu sunt dovedite în pisici.

Uleiul de cocos și alte alimente care conțin MCTs au teoretic, proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și antiinflamatorii. Unii cred că MCT-urile găsite în ulei de nucă de cocos pot, de asemenea, să ajute la digestie, să ușureze tulburările digestive și să împiedice bilele de păr la pisici. O altă teorie este că MCT-urile pot ajuta la energia creierului și cogniția la pisicile mai vechi.

Unii proprietari consideră că utilizarea uleiului de nucă de cocos, fie pe cale orală, fie local, poate îmbunătăți starea stratului de pisică și poate, de asemenea, să atenueze pielea uscată sau mâncărime. Teorii suplimentare sugerează că este poate ajuta cu funcțiile metabolice, ajutorul în pierderea în greutate și ameliorarea durerii de artrită, precum și îmbunătățirea sănătății oaselor.

Este important să vă amintiți că acestea sunt afirmații nesubstanțe fără nici o dovadă științifică.

Este ulei de cocos în siguranță pentru pisica mea?

Toate beneficiile potențiale menționate fac un sunet de ulei de nucă de cocos ca cel mai recent vindecare minunată. Puteți chiar să le utilizați singur și să experimentați câteva beneficii. Dacă credeți că uleiul de cocos ar putea fi o opțiune bună pentru pisica dvs., trebuie să consultați mai întâi medicul veterinar pentru sfaturi. Deși uleiul de nucă de cocos nu este otrăvitor pentru pisici, este posibil să nu fie adăugarea ideală pentru fiecare dietă a pisicii. Orice schimbare în dietă, suplimente sau medicamente poate afecta sănătatea pisicii dvs. În funcție de pisica dvs., creșterea grăsimilor în dietă poate duce la creșterea în greutate sau la probleme digestive. Veterinarul dvs. cunoaște istoria și starea fizică a pisicii dvs. și vă poate ajuta să luați decizia corectă.

În general, utilizarea uleiului de cocos nu este ceva de obicei recomandat de medicii veterinari. Acest lucru se datorează, în principal, deoarece beneficiile potențiale enumerate mai sus sunt raportate de proprietari, care nu sunt susținute de știință. Pentru a determina siguranța și eficacitatea uleiului de nucă de cocos, acesta trebuie studiat într-un cadru controlat, cu o populație mare de testare care este repetabilă și revizuită peer. Deci, în timp ce angajatul dvs. de companie prietenos pentru animale de companie poate jura că printr-un remediu de ulei de nucă de cocos care a lucrat pe pisica lor, nu există într-adevăr nici o modalitate de a ști dacă va avea același efect asupra pisicii dvs. sau nu.

Cum pot folosi ulei de cocos?

În cazul în care uleiul de cocos ar putea să nu fie tot ceea ce este crăpat pentru a fi, cât de exact te duci să-l folosești pentru pisica ta? În primul rând, nu face Utilizați ulei de nucă de cocos pe pisica dvs. până când vorbiți cu medicul veterinar, care vă va putea spune care utilizări sunt adecvate și în ce sume.

Utilizare topică poate părea în siguranță și destul de ușor de administrat pentru problemele pielii. Cu toate acestea, pisica dvs. va linge cel mai probabil petrol după ce a fost aplicată. Aceasta înseamnă că pisica ingeră uleiul și potențial irită pielea din acea zonă. Puteți utiliza un șampon cu ulei de nucă de cocos organic (deși majoritatea pisicilor nu apreciază de obicei obținerea unei băi complete), dar asigurați-vă că este destinat utilizării pe pisici.

Utilizarea orală poate fi o opțiune dacă medicul dvs. este aprobat. Asigurați-vă că urmați sfaturile VET pentru cantitate și frecvență. Ei vă vor putea să vă spună o doză adecvată, astfel încât să nu dați prea mult prea mult la un moment dat și să ajungeți cu o mizerie grasă, diaree pe mâini. Ei vă pot sfătui, de asemenea, cu privire la riscurile față de beneficiile uleiului de cocos oral dacă pisica dvs. este predispusă la câștigând greutatea, sau are o istorie de Pancreatită, tulburare intestinală iritabilă, sau orice altă boală sau stare metabolică. Uleiul de cocos oral poate exacerba anumite probleme de sănătate, în special boli care fac ca pisicile metabolizeze grasimi ineficient.

Dacă obțineți lumina verde de la veterinarul dvs. pentru a utiliza ulei de cocos pe pisica dvs., asigurați-vă că alegeți nerafinat (adesea numit "Virgin") ulei de cocos. Dacă puteți găsi ulei de nucă de cocos presat la rece, care va fi chiar mai bun. Uleiul de cocos rafinat nu are beneficiile teoretice și poate fi chiar nesănătoasă. De asemenea, fiți conștienți de faptul că nu toate uleiurile de nucă de cocos au același gust. Unii pot avea o aromă mai puternică de nucă de cocos, în timp ce alții sunt Blander. Este posibil să trebuiască să încercați câteva mărci diferite pentru a determina ceea ce îi place pisica ta cea mai bună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este ulei de cocos sigură pentru pisici?