Uleiul de măsline este bun pentru câini?

Poodle ședinței se uită în timp ce uleiul de măsline este turnat într-un castron de salată

Uleiul de măsline are o serie de beneficii pentru om pentru oameni, iar multe dintre acestea sunt, de asemenea, aplicabile pentru prietenii noștri cu patru picioare. Acestea variază de la stimularea sistemului imunitar la îmbunătățirea stratului și a stării pielii. Deși este întotdeauna important să vă monitorizați aportul caloric al animalului, uleiul de măsline ar putea fi doar în valoare de adăugarea la dieta dvs. de companie în mod moderat.

De ce câinii primesc pielea uscată și cum este tratată?

Beneficiile de sănătate ale uleiului de măsline pentru câini

Printre uleiul de măsline sunt multe beneficii pentru câini (și oameni) sunt faptul că este bogat în fitonutrienți, precum și de vitamina E și acizii grași omega-3. Acesta poate ajuta la menținerea hidratată a pielii Fido, precum și promovarea unei haine strălucitoare. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este neapărat o idee bună să aplice ulei de măsline direct la haina câinelui tău - este prea tentant pentru majoritatea câinilor, așa cum vor doar să-l lingă.

Iată câteva alte beneficii ale încorporării uleiului de măsline în dieta puilor.

Îmbunătățirea apetitului

În cazul în care câinele dvs. a fost balansat în ultima vreme, un pic de ulei de măsline ar trebui să fie suficient pentru a schimba gustul și consistența alimentelor lor de zi cu zi și ar putea fi tot ce aveți nevoie pentru a vă începe Pumpul de mâncare.

Bineînțeles, dacă câinele dvs. a fost de pe mâncarea lor mai mult de o zi sau au alte simptome sau comportamente îngrijorătoare, trebuie să căutați întotdeauna sfaturi de la VET dvs.

Prevenirea bolii

Cu toții vrem să păstrăm animalele iubite cu noi atâta timp cât putem, și oferindu-vă câinelui dvs. o cantitate mică de ulei de măsline în mod regulat poate ajuta să faceți acest lucru. Studiile sugerează că antioxidanții precum vitamina E pot ajuta la protejarea membranelor celulare ale câinelui de la deteriorarea prin radicalii liberi. De asemenea, ar putea preveni supra-oxidarea în celule, un proces care duce la deteriorarea țesutului, precum și la boli mai grave cum ar fi demenţă și boala cardiovasculara.

Consumul de ulei de măsline a fost, de asemenea, legat de niveluri mai scăzute de colesterol și prevenirea declinului cognitiv.

O doză mică de ulei de măsline poate ajuta la îmbunătățirea circulației și respirației câinelui dvs. și chiar ajută la prevenirea condițiilor respiratorii cum ar fi astmul. Ca atare, Brachycefalice rasele (cred că buldogii și shih tzus) ar putea beneficia de o cantitate mică de ulei de măsline în dieta lor în mod regulat.

O sănătate digestivă mai bună

Deoarece acționează ca un laxativ, cantități mici de ulei de măsline pot ajuta, de asemenea, să stimuleze sistemul digestiv al animalelor de companie dacă se întâmplă să sufere constipație sau indigestie. Doar asigurați-vă că introduceți în mod moderat și înapoi pe uleiul de măsline dacă câinele dvs. dezvoltă diaree, vărsături sau orice alte simptome GI.

Pericolele potențiale ale uleiului de măsline pentru câini

Chiar dacă poate avea beneficii pentru câini, uleiul de măsline este foarte mare în grăsimi. Aceasta înseamnă că există întotdeauna riscul de creștere în greutate dacă câinele dvs. consumă prea mult în mod regulat.

Veți dori să vă asigurați că nu oferiți ulei de măsline la animalul dvs. de companie dacă au deja a Greutate problema Și, ca întotdeauna, asigurați-vă că consultați medicul veterinar înainte de a adăuga petrol sau orice alt "alimente", la dieta câinelui tău.

Dacă câinele dvs. consumă o cantitate mare de ulei de măsline, poate dacă o sticlă este vărsată pe podea sau dacă nu o adăugați la dieta lor cu moderare suficientă, va trebui să aveți grijă de faptul că provoacă tulburări de stomac și, eventual, diaree. Consumul de prea multe alimente grase poate duce, de asemenea, la o afecțiune potențial gravă numită Pancreatită.

Cum să oferiți ulei de măsline la câinele dvs

Moderarea este cheia, iar orice adăugare a uleiului de măsline trebuie introdusă treptat și în cantități foarte mici (una sau două lingurițe cel mult) zilnic.

Cel mai bun și cel mai simplu mod de a încorpora ulei de măsline în dieta câinelui dvs. este de a adăuga aproximativ o linguriță (care este adecvată pentru un câine de dimensiuni medii, de 30 până la 40 de lire) la o masă.

Uleiul de măsline poate fi oferit săptămânal sau, cu veterinarul dvs. OK, chiar și în fiecare zi. O rasă mai mare ar trebui să poată tolera până la o lingură de dimensiuni zilnice. Cel mai bine este să începeți cu o sumă mai mică pentru a vă asigura că câinele dvs. nu are o reacție proastă și pentru a permite sistemului lor să se obișnuiască cu acest nou ingredient.

Când alegeți un ulei de măsline pentru câinele dvs., este, în general, o idee bună de a merge pentru ulei de măsline extra virgin, deoarece este mai mic în aciditate.

Uleiul de măsline poate fi, de asemenea, schimbat pentru ulei de pește sau ulei de cocos, care pot oferi, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate pentru poochia dvs.

Este sigur să dea ulei de pește câinelui tău?
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Uleiul de măsline este bun pentru câini?