Alegerea unui substrat de leopard gecko

Leopard Gecko pe un substrat

Alegerea unui substrat poate fi unul dintre aspectele mai confuze ale înființării unui rezervor pentru geckos leopard. Există multă dezbatere asupra cărora substraturi sunt sigure și cele mai bune pentru vârsta și dimensiunea specifică a dvs Gecko.

Prosoape de hârtie, deși nu sunt la fel de atractive într-un terariu ca alte opțiuni, sunt unul dintre cele mai populare substraturi disponibile. Pentru minori și hatchlings (sub un an vechi), prosoape de hârtie pot fi cea mai bună alegere ca substrat. Pentru adulți, există mai multe opțiuni disponibile pentru dvs., dar cu toate recomandările, luarea unei decizii poate fi confuză. Iată o rundă a unor opțiuni pe care trebuie să alegeți (și unii să evite).

Servețele de hârtie

Așa cum am menționat anterior, prosoapele de hârtie sunt unul dintre cele mai bune substraturi pentru geckurile de leopard juvenile (precum și geckos bolnav), dar pot fi folosite și pentru un adult Leopard Gecko. Cu prosoape de hârtie, nu există îngrijorări despre ingestia sau inhalarea unui substrat și sunt foarte absorbante, igienice și ușor de curățat (ceea ce reduce șansele de boală). De asemenea, face ca sănătatea de monitorizare (e.G. Mâncare, mișcări intestinale) ușor.

Dezavantajul de prosoape de hârtie este că gecko-ul dvs. nu poate să se îngroape în ele și nu sunt naturale pentru habitatele lor native. Dacă gecko-ul dvs. nu-ți place să se înfurie și nu sunteți îngrijorat de un mediu natural, luați în considerare prosoapele de hârtie ca un substrat pentru leopardul dvs. Gecko.

Nisip

Nisipul este locul unde se încălzește dezbaterea asupra substraturilor. Nisipul este considerat nesigur de unii, datorită riscului de ingestie și impacție (fie din cauza ingestiei accidentale, fie a ingestiei intenționate pentru a satisface nevoile de calciu). Ingerarea nisipului este un risc mai mare pentru minori, astfel încât nisipul nu este de obicei recomandat să fie utilizat cu geckos juvenil. Alte dificultăți potențiale cu nisip includ praful (care poate duce la probleme respiratorii) și la creșterea bacteriană sau mucegai în nisipul umed. Totuși, unii păzitori preferă nisipul ca un substrat datorită ușurinței de a scoate deșeurile din ea, aspectul natural și abilitatea geckos de leopard trebuie să-și spargă trupurile în ea.

Adulți sănătoși, geckurile completate corespunzător sunt mai puțin susceptibile de a ingera nisipul. Dacă alegeți nisipul, utilizați-l numai cu geckos adulți sănătoși (geckos juvenil sau geckos bolnav). Alegeți un nisip cu granulație fină. Nisipul pe bază de calciu este susținut a fi digerabil și astfel mai sigur, dar este digerat prea lent pentru a fi considerat o opțiune de siguranță. Oferiți supliment de calciu pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor de calciu (la Preveniți MBD). Hrănirea elementelor de pradă într-un vas poate reduce, de asemenea, șansa de ingestie. Dacă nisipul începe să apară în mișcările intestinale, ar trebui să nu mai utilizați nisipul imediat, deoarece acesta este un indicator că gecko-ul dvs. îl ingerați. De asemenea, monitorizați semnele de obstrucție, care indică necesitatea unei vizite urgente la un veterinar. Aceste semne includ un apetit scăzut, scăderea mișcărilor intestinului, a letargiei și a petelor întunecate pe abdomen (nisip afectat în intestinul văzut prin piele).

Hârtie

La fel ca prosoapele de hârtie, foile de hârtie sunt simple, dar sigure și ușurează curățarea cuștii dvs. Leopard Gecko. Puteți obține hârtie maro măcelărie sau un nousprijor neimprimat destul de economic și doar înlocuiți substratul atunci când este murdar.

Paturile de hârtie mărunțite sunt, de asemenea, disponibile și sunt în mod obișnuit sigure pentru geckos leopard pentru a urca în. Ei nu ingeră adesea paturi de hârtie, dar dacă o fac, hârtia folosită devine foarte moale și ar trebui să treacă prin gecko fără o problemă.

Indoor / în aer liber sau covor reptil

Acest lucru este, de asemenea, ușor de curățat și poartă un risc puțin de ingerare (urmăriți firele libere care ar putea fi ingerate sau capcane un picior), dar unele covoare pot fi un pic cam dur pentru pielea gecko (monitorizați burta de leopard gecko pentru orice roșeață). Păstrați două bucăți la îndemână pentru a ușura curățarea (când unul este murdar, scoateți-l pentru o curățare temeinică și înlocuiți-o cu cea de-a doua piesă. Când unul murdar este dezinfectat și uscat, puteți să le schimbați din nou).

Paturi de reptilare preambalate

Există o varietate de produse de așternut reptile disponibile și unii oameni le folosesc cu Geckos. Unii constau în particule mici care ar putea fi ingerate cu hrănire și mulți experți sfătuiesc împotriva lor. Dacă alegeți un astfel de substrat, luați aceleași măsuri de precauție ca și în cazul nisipului. Cochilii și piulițele zdrobite nu sunt opțiuni bune din acest motiv, dar substraturile ca un amestec de murdărie sau chipsuri de lemn vin cu propriile preocupări. Piesele mari pot să vă impleneze gecko-ul sau să se blocheze în gură.

SLATE ROCKS

Unii proprietari folosesc roci de ardezie setați într-o cantitate mică de nisip pentru a le ancora și umple spațiile dintre roci. Dacă puteți obține pietre netede, acest lucru pare a fi o opțiune bună pentru a face un mediu naturalist care deține și distribuie căldură fără un risc mult de ingerare a substratului (cantitatea de nisip între pietre este mai puțin probabil să fie o problemă decât o zonă deschisă de nisip).

Substraturi pentru a evita întotdeauna

Așchii de lemn, Așchii de lemn, Porumbul de porumb, cochilii de nuc și pietrișul nu sunt alegeri adecvate pentru geckos leopard. După cum sa menționat anterior, aceste opțiuni de substrat vin cu o varietate de riscuri.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Leopard Gecko CareChicago Exotice Spitalul de animale

  2. Leopard Geckos Îngrijirea veterinarăSpitalul veterinar de îngrijire a animalelor de companie

  3. Leopard Gecko Vet CareWellesley Exotic Pet Vet, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alegerea unui substrat de leopard gecko