Cum să eliminați algele roșii de zgomot într-un acvariu cu apă sărată

Roșu de acoperire roșie rock live în rezervorul de pește

Acvariile de apă sărată pot fi provocând în multe aspecte, Dar apariția "rosii roșii" provoacă o răceală în josul coloanei vertebrale a tuturor acvaristilor marini. Substrat de acoperire, rock live și chiar sesile sesile Dacă sunt lăsate să înflorească, roșii slim se poate simți ca o bătălie în sus.

Ceea ce este "roșu roșu?"

Să nu fie confuzi cu alge roșii, "roșu roșu" este cianobacterii din punct de vedere tehnic care conține un pigment roșu. Cyanobacteria este de obicei clasificată ca "alge albastru-verde", dar poate veni în diferite culori. Aceste algele primitive sunt considerate a fi plante timpurii care au început să supraviețuiască prin fotosinteză, creând atmosfera bogată în oxigen pe care o bucurăm astăzi.

Cum mi-a afectat roșu ququariul meu?

Ca și cele mai multe alge nedorite, roșii este în mare parte un ochi. În funcție de condițiile rezervorului dvs., zgomotul roșu poate înflori și se poate păcătui rezervorul rapid. Sessile nevertebrate, cum ar fi Corals și scoici, pot fi depășite dacă algele nu sunt controlate.

Ca altul plante vii și algele din acvariu, roșii sunt fericiți când luminile sunt aprinse și creează o mulțime de oxigen prin fotosinteză. Cu toate acestea, când luminile se stinge, algele vor folosi oxigenul dizolvat în apă pentru a supraviețui. Dacă nu există suficientă oxigen, peștii dvs. ar putea fi în pericol de asfixiere. În cazul în care kh-ul tău sau alcalinitatea, nu este suficient de mare, este posibil să aveți un pH în timpul nopții, deoarece mai multe dioxid de carbon este produs și nu este utilizat pentru fotosinteză. Verifică-ți Nivelurile de oxigen și KH Niveluri La cele mai mici, chiar înainte ca luminile să vină sau soarele apare, să se asigure că nivelurile dvs. sunt adecvate.

Cum să scap de roșu?

Ca și multe alte neplăceri de acvariu, roșu roșu profită de mediile slabe de calitate a apei și proliferează rapid. Tot ce este nevoie este unu o celulă mică pentru a crea o pădure de șlam roșu.

Fosfat, nitrat și alți compuși organici dizolvați sunt cea mai frecventă cauză de șuvoi roșii. Fosfații apar în mod natural în unele surse de apă și sunt vitale pentru construirea de case de corali tare. Dacă nu aveți corali în rezervor și utilizați un amestec de apă sărată coral, puteți să vă lăsați cu ușurință nivelurile de fosfat prin trecerea la un amestec non-coral. Fosfați nu afectează sănătatea peștelui.

Nitratul este stadiul final al dvs Ciclul de azot. Deși în siguranță în concentrații mai mici, nivelurile ridicate de nitrate pot provoca Boala severă în pește, Să nu mai provoca o creștere a creșterii algelor. Nitrații sunt de obicei eliminați din sistemul dvs. efectuând schimbări de apă. Făcând în spatele întreținerii este cauza numărul unu al șicului roșu.

Ca și toată viața fotosintezei, cianobacterii se bazează pe o sursă de lumină pentru a crește. Roșu, în special, îi place spectrului de 560 până la 620 nm. Prin reducerea nivelului luminii, dar nu atât de drastic încât să vă rănească pe ceilalți fotosintezatori, cum ar fi zooxanthellae în corali, Puteți reduce încărcătura roșie.

Deși mai puțin probabil, hipersalinitatea poate provoca, de asemenea, o creștere a creșterii algelor. Hipersalinitatea se întâmplă, de obicei, atunci când vă îndepărtați evaporarea cu apă sărată. Deși se poate simți complet împotriva raționamentului dvs., sistemele de apă sărată trebuie să fie depășite cu apă proaspătă. Când apare evaporarea, moleculele de sare rămân în urmă, determinând o salinitate crescută. Îndepărtarea cu apa dulce stabilește acest lucru înapoi la salinitatea corectă. Testați-vă salinitatea de apă de mai multe ori pe săptămână, cu un simplu refractometru.

Unele antibiotice pot fi eficiente, dar nu sunt controlate și vor șterge filtrarea biologică. Ei vor acționa cu siguranță ca un bandaid, iar algele dvs. se vor întoarce dacă aveți alți factori predispozanți care nu sunt abordați.

Odată ce ați dat seama ce parametrii au promovat creșterea roșie a scărilor, puteți să-i fiți cât mai mult posibil. Folosind o furtun de aspirație rigid rigid, va intra în spațiile și crevii strânse. Amintiți-vă, este nevoie doar de o singură celulă pentru a crește o pătură!

Avertizare

Asigurați-vă că eliminați în siguranță orice cianobacterii colectate. Această substanță, în funcție de specia și compoziția sa, poate fi toxică pentru alte animale, și anume câini. Do nu strângeți-l în curtea din spate, unde copiii sau câinele dvs. pot accesa.

Cum pot preveni zgomotul roșu?

Cea mai bună modalitate de a preveni roșii este să țineți pasul cu regulile dvs Regim de întreținere a acvariului sărat. Câteva schimbări de apă pierdute pot da o șansă roșie o șansă de a ține și a depăși sistemul.

Folosește o Amestec de apă sărată care este mai bine pentru sistemul dvs. Dacă nu aveți corali grele, este posibil să nu aveți nevoie de un amestec specific coral. Aceasta va reduce ușor sarcina fosfat în rezervorul dvs.

Asigurați-vă că iluminatul este potrivit pentru rezervorul dvs. Acest lucru va depinde de celelalte fotosintezante, în principal Corals. Nu puneți antibiotice în rezervor. Fixul nu va dura și vă veți uita la începerea dvs Ciclul de azot de la zero. Odată ce stăpâniți factorii predispospozanți care reproducă roșii, veți scăpa de ea pentru totdeauna.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să eliminați algele roșii de zgomot într-un acvariu cu apă sărată