Cauze și cure pentru apa verde acvariului

Ilustrația apei acvariului verde

Acea apă neplăcută verde care poate apărea din când în când în dvs acvariu este cauzată de o floare de alge. Algele este un termen informal pentru un grup mare și divers de organisme eucariote fotosintetice. Există mai mult de 70.000 de specii prezente pe Pământ, atât în ​​apă proaspătă, cât și în apă de mare și pe uscat! Ca plantele, creează energie și creștere prin fotosinteza luminii. Formele de alge care apar în majoritatea acvariilor sunt algele verzi de apă dulce. Este natural ca acvariile să aibă unele alge și, de fapt, algele pot oferi alimente pentru melci și alte creaturi acvatice din colecția dvs. Problema vine atunci când înflorirea coboară din control și transformă apa din acvariul tău Murky și Opac. Culoarea verde are loc deoarece numărul de alge microscopice devine atât de ridicat încât reduce transparența apei. În cazuri severe, apa poate fi atât de verde încât peștii nu sunt chiar vizibili.

Cauze

  • Lumina excesivă, în special lumina directă a soarelui. Cum ar fi plantele, alge fotosynthesize lumina. Un acvariu în lumina directă a soarelui este mai predispus la o floare de alge.
  • Prea multe peşte, ceea ce duce la creșterea deșeurilor organice care oferă nutrienți pentru alge. Deșeurile de pește acționează ca îngrășământ pentru plante acvatice și alge.
  • Suprasolicitare. Alimentele care sunt lăsate neobișnuite devin nutrienți utilizați de alge pentru creștere.

Apă verde se datorează, de obicei, fie unui exces semnificativ de lumină (în special lumina directă a soarelui), fie o problemă majoră a calității apei. Deși poate să arate teribil, nu este toxic pentru pescuit, cu excepția cazului în care reduce cantitatea de oxigen disponibilă în apă (când lumina nu este prezentă).

Curele

  • Blochează complet sursele de lumină. Acest lucru va închide fotosinteza care permite creșterii algelor.
  • Instalați un sistem de filtrare diatomică sau microni. Aceasta va elimina algele suspendate în apă.
  • Instalați un filtru Ultraviolet (UV). Aceasta va ucide celulele algele care trec prin lumina UV.
  • Introduceți Daphnia în rezervor. Aceste crustacee mici mănâncă algele și, la rândul lor, sunt mâncate de pește.
  • Introduceți alge consumul de pește, melci sau creveți la rezervor.
  • Adăugați plante acvatice vii. Acestea vor absorbi fosfatul, amoniacul și nitratul din apa care sunt de asemenea folosite de alge pentru creștere.

Schimbări de apă mai frecvent va reduce temporar apa verde, dar nu-l va elimina sau nu-l împiedica să se întoarcă, cu excepția cazului în care sunt abordate cauzele subiacente.

Tratamente chimice

Agregatorii de apă vândute în magazinele de animale de companie care mărturisesc algele suspendate de aglomerare și îndepărtează-o nu sunt eficiente împotriva apei verzi.

De asemenea, utilizarea algadedelor care ucid algele poate provoca o epuizare în oxigen în apă datorită descompunerii celulelor algele moarte.

Rezumatul de prevenire

  • Modificările regulate de apă.
  • Curățarea regulată a acvariului.
  • Utilizarea filtrului UV.
  • Evitați lumina directă a soarelui pe acvariu.
  • Evitați depășirea peștelui.
  • Nu depășiți acvariul.

Ca și cu oricare dintre ele Problema acvariului, Păstrarea acvariului curat și efectuarea modificărilor regulate de apă este una dintre cele mai bune măsuri preventive. Atenția promptă la creșterea bruscă a algelor va împiedica problemele mai grave în rezervorul dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Aquarium Fish Faq. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cauze și cure pentru apa verde acvariului