Janitorii rezervorului de recif

Albastru cu crabul pustnic cu picioarele

Hermity crabs și melcii sunt, de obicei, primii portari pe care acvariștii îl plasează în acvariile lor, deoarece sunt unele dintre cele mai bune animale care trebuie să controleze problemele comune ale algelor.

Despre crabii Hermit

Phylum Arthropoda
Subfilum Crustacee
Clasă Malacostraca

Știați că crabii de pustici sunt de curățare? Da, majoritatea speciilor vor mânca aproape orice pot găsi. Din acest motiv, ele fac de curățare ideală pentru un rezervor de recif, atâta timp cât alegeți a REEF Safe Hermit Crab.

Crabii de pustici selectați corespunzător nu ar trebui să aibă un impact negativ asupra unui sistem de recif. De fapt, ele sunt doar benefice. Specii mici care nu cresc mai mult de o pereche de centimetri în mărime sunt cel mai de dorit, deoarece de obicei nu deranjează o altă durată de viață a rezervorului și sunt capabili să intre în fisuri și crăpături mici în care algele cresc că hermitele mai mari nu pot accesa. De asemenea, pot accesa spații sub roci și corali, unde detritus sau resturi acumulate pentru ao elimina.

Specii mari, cum ar fi anemona care transportă pustnicul (Dardanus Pedunculaus), Hermit de păr galben (Aniculus maximus) și Halloween Hermit (Trizopagurus strigatus) sunt nedorite ca janitorii REEF, deoarece pot provoca daune nedorite sistemului dvs. de recif. Aceste tipuri de hematuri pot perturba viața rezervorului urcând pe tot ceea ce, și din cauza cochililor mari, înfloriți, aceștia trăiesc, provoacă răsturnarea aranjamentelor de rockciupra și a mișcării coralilor. În plus, pot ataca sau pot mânca alți locuitori. Dacă doriți să păstrați crabi de pustici mari, faceți acest lucru doar într-un rezervor de mediu și dimensiune adecvat și amintiți-vă că vor depăși cochilii. Trebuie să le oferiți locuințe noi (cochilii mai mari) pe măsură ce se estompează și cresc, în caz contrar, pot ataca alte animale adăpostite pentru a obține o coajă nouă. O specii importate în mod obișnuit care are această trăsătură este Clibanarius vittatus, cel mai adesea vândute ca și crabul pustnic dungat. Aveți nevoie de cochilii pentru pustnicul (e)? Iată câțiva furnizori pe care îi puteți verifica.

Algele populare care mănâncă crabi

  • Mici crabi de pustnicie din genul Calinus găsite în Hawaii sunt extrem de eficiente mici critters. Unii rămân foarte mici, doar 1-1.5 cm în dimensiune, în timp ce alte specii din acest grup ajung la o lungime de mai puțin de doi centimetri. Din cauza dimensiunii lor minuscule, acești crabi de pustie pot intra într-adevăr în acele spații mici într-un rezervor de recif că alți hematuni nu pot. Stânga; Handed sau Dwarf Zebra Hermit Crab este unul dintre cele mai bune exemple ale unui mare recif sigure alge eater.
  • Pustnicul albastru legat (Clibanarius tricolor), precum și alte specii similare sunt destul de populare, dar unele, cum ar fi Anomura sp. va ucide Astraea melcii să-și obțină cochilii.
  • Pustnicul roșu legat (Clibanarius digueti) este spus de unii să fie un consumator mult mai bun al algelor decât pustnicul albastru, mai puțin agresiv și a fost raportat să mănânce alge roșii.
  • În afară de mâncarea algelor, crabul pustnic al lui Golf cu ochi de golfPagurii eritropii) își petrece timpul amestecând stratul superior al substratului acvariului.
  • Scarlet Hermit Crab (Paguranți Cadenanti) este una dintre cele mai populare hematuri cu recife deținător, din cauza aspectului său colorat și pentru că va mânca tot felul de alge, cum ar fi slimes roșu, verde și maro, precum și Algele de păr verde.

Despre melci

În primul rând, învățați cum să identificați și să rămâneți departe de toate tipurile de melci răsturnați de pradă. Acestea sunt înțepătoare, animale venice care fie găteau găuri în pradă lor și îi îngroapă carnea sau își ucid prada cu venin, de obicei injectați prin intermediul unui harpon și mâncați prada întregului. Cel mai mare și mai evident dintre speciile veninoase sunt toate în genul Conuz, a cărui venin nu este numai letală față de alte vieți marine, dar poate fi extrem de letală la om! Melcii în categoria de pradă nu sunt, în general, vândute în magazinele de pește, dar uneori pot călători ca peștii cu rocă live colectată în sălbăticie.

Trei dintre cele mai frecvente specii de melc marine utilizate pentru controlul algelor în acvariile de apă sărată și rezervoarele de recif sunt Astraea / Astrea, Turban / Turbo, și Trochus / trocus, cu multe soiuri găsite la nivel mondial. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre aceste grupuri.

  • Potrivit manualului de acvariu al reciului Julian Sprung`s, volumul One, Astraea Sp. sunt melcul ideal care urmează să fie plasat în acvariu imediat ce nivelurile de amoniac și nitrit ajung la nivel acceptabil (mai puțin de 1 ppm). Introduse cât mai curând posibil pentru un nou acvariu, care a atins această fază de ciclism, aceste melci limitează în mod eficient dezvoltarea tuturor microalgei. Cu alte cuvinte, ele sunt bune la mâncarea diatomelor, dar vor consuma Roșie și Păr verde alge, de asemenea. Astraea Tecta găsite în apele din Florida și Caraibe locuiește în regiuni intetidale stâncoase și se spune că este destul de adept la îndepărtarea algelor de pe suprafețele rock.
  • Există numeroase specii de Turbans, numit ca turbo melci și melci de trochus din întreaga lume care se hrănesc exclusiv pe alge, făcându-le candidați perfecți Controlul algelor. Aceste tipuri de melci sunt mai puțin adepți la tratarea suprafețelor neregulate, astfel încât de obicei își împărtășesc timpul între curățarea sticlei și sapa în nisipul pentru detritus.
  • Un alt lustruit bun de sticlă este melcul negru neagră (Pipipi) (Pipipi)Nerita Picea) găsite în Hawaii. Are doar o dimensiune de aproximativ 1.5 cm și își petrece timpul de viață de-a lungul molobului stâncos și de corală superficială, acoperit de regiunile interciologice ale țărmului, în coabitare cu crabi mici de genul Caleinus. N. Picea Îi place să locuiască pe sticla de acvariu în căutarea algelor de a mânca în timpul orelor de timp de noapte, dar va petrece ceva timp în roaming în jurul acvariului. Sunt relații apropiate N. neglijus, care crește la dimensiunea unei miniaturi și N. politică Locuiește în nisip în timpul orelor de zi și crește până la aproximativ 1-1 / 2 inci. Aceste două specii le place să se târască din acvariu, deci nu sunt alegeri bune.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Janitorii rezervorului de recif