Coral iluminat - cum se schimbă coralii cu efecte de iluminare

Saltwater Reef Habitat

Am menționat SPS Corals și necesitatea pentru CRI și intensitate corespunzătoare în trecut. În primul rând, majoritatea coralilor pot fi plasate în trei categorii majore: Pietros (schelete exterioare), Moale (fără schelet pe bază de calciu) și SPS (Pietriș scurt / mic). Bineînțeles, lumea științifică poate clasifica aceste animale până la gradul "NTH", dar pentru scopurile noastre, aceste trei categorii vor fi suficiente.

Când vine vorba de creșterea coralilor, fiecare categorie de animal necesită propriile cerințe unice de iluminare, dar toate împărtășesc o trăsătură comună - fotosinteză pentru a supraviețui. La fel cum plantele convertesc lumina soarelui pentru a produce clorofila, animalele marine supraviețuiesc în mod similar prin transformarea energiei ușoare în "alimente". De fapt, această energie este consumată de zooxanthellae alge care produc produse secundare pe care coralele trebuie să supraviețuiască - o relație cu adevărat simbiotică.

Cum se schimbă coraliile efectelor de iluminare

Colorarea polipilor și a țesuturilor corali este dictată de aceste zooxanthellae. Prin diferite producția spectrală a noastră Iluminarea rezervorului Putem influența de fapt culoarea / umbrirea ulterioară a coralilor noștri. Cum? Să spunem că am folosit o configurație fluorescentă de 5500k VHO la 220 wați. Obținem că mâncărime să cheltuiți bani și să vă ajutați rezervorul și animalele instalând o halogenură de metal de 250 wați cu o lampă de 10.000K. În afară de estetica luminii înfloritoare, arată aceste lămpi, am schimbat brusc frecvența luminii pe care toate animalele din sistemul nostru le-au obișnuit cu. Folosim termenul "frecvență" pentru a descrie modificarea CRI sau a ieșirii spectrale.

Adesea, coralii se vor micșora, își închid polipii sau se vor arăta altfel nemulțumirea în această schimbare bruscă și drastică a sursei lor de energie. Este de fapt miliarde de alge simbiotice care se recuperează, trimițând valuri de șoc prin gazda lor și provocând această schimbare rapidă în aparență. În câteva zile și, uneori, chiar și ore, zooxanthellae se va adapta la această nouă frecvență și intensitate prin schimbarea capacităților lor de absorbție sau a culorii lor generale. Asta e drept, culoarea coralului este de fapt cea a algelor lor de drumeții, adaptându-se la creșterea sau scăderea factorilor de sursă ultravioletă și a altor surse de energie.

Te-ai uitat vreodată la a Tridacna scad din partea de sus a rezervorului, apoi coborâți privirea spre o vedere laterală, doar pentru a fi dezamăgit? Ciudat cât de plictisitor apare culoarea clamării din lateral, în timp ce de sus toate acele culori bogate și vibrante par să strige la cer? Ei bine, asta este algele de zooxanthellae, făcând lucrul lor, protejând țesuturile delicate ale clamului din arsurile solare!

Ori de câte ori are loc o schimbare a iluminării și nu se păcălească, chiar înlocuindu-i tuburile vechi / lămpile cu exact aceeași putere și URI, poate crea același răspuns dacă tuburile vechi au fost lăsate să se degradeze de ieșire spectrală utilă, sistemul ar trebui să li se permită să se adapteze treptat la această schimbare majoră. Cum? De obicei, înlocuim lămpile și tuburile după ce sistemul se oprește pentru noapte. Apoi înlocuiesc sau schimb vechi pentru noi și asigurăm că în dimineața următoare, nu toate luminile lovite în același timp, permițând intervale între perechi de tipuri de tuburi. Dacă aveți doar un sistem cu două tuburi, acest lucru nu este posibil, dar instalarea unui circuit de dimmer cum ar fi cele găsite pe unele balasturi electronice face ca corpul să fie mult mai ușor de realizat.

Amintiți-vă că coraliile și zooxanthellae se adaptează la schimbările din împrejurimile lor la fel ca și noi. Întrucât ne putem umbra ochii de la lumina puternică a soarelui, aceste animale nu au un astfel de lux. Ei trebuie să reacționeze ca numai aceștia, prin recul și o revenire lentă, dar treptată la comportamentul normal. Interesant cum nu putem discuta despre iluminare fără a fi implicat în proprietățile fizice reale ale coralului, nu-i așa? Ei bine, la urma urmei, este motivul principal pentru iluminare deloc!

Despre iluminarea pentru Corals SPS

SPS (pietriș scurt / mic) Coralii sunt de departe cele mai numeroase din categoria scheletului. Nu vom deplasa în fiziologie sau alți factori biologici ai acestor corali, alții decât să afirmăm că acestea, mai presus de toate, necesită cea mai dinamică a surselor de lumină.

Nu până la apariția lămpilor de halogenuri legate de acvariu nu a fost această sursă de lumină cu adevărat pregătită pentru utilizarea noastră. Intensitatea incredibilă a lămpii cu halogenură metalică face ca ieșirea corectă a luminii să fie ideală pentru menținerea acestor corali delicate-to-stabilești. Odată ce le apuca, Corals SPS pot fi cele mai prolifice de toate cele lor, crescând la rate enorme și determinând multe butași. Aceste butași de corali, cunoscuți sub numele de Fragmente, pot fi apoi propagate prin "coral-agricultură", care este foarte practicat de mulți pasiști ​​și companii de acvacultură comercială de astăzi.

În mod natural, altele decât luminile în sine contribuie la succesul oricărui coral, dar odată ce parametrii apei și sistemul de iluminat sunt acceptabile pentru animalele în sine, au grijă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coral iluminat - cum se schimbă coralii cu efecte de iluminare