Cum să scăpați de algele de păr verde în rezervorul dvs

Alge de păr pe rock live

Ambele rezervoare de apă dulce și apă sărată pot deveni infestate de algele de păr verde. Deși în principal o problemă estetică, tangurile lungi pot încuraja de fapt peștii și nevertebrate în rezervor. Eliminarea nu este un proces ușor, dar prevenirea este esențială pentru ao menține înapoi.

Ceea ce este algele de păr verde?

Algele de păr verde este un tip de alge care formează șiruri lungi, oferindu-i un aspect "păros". Este, de asemenea, cunoscut ca "algele de șir."Există multe specii diferite de alge verzi care pot lua pe un aspect asemănător părului.

Mai mult o neplăcere decât orice altceva, algele de păr verde nu este toxic pentru pescuit sau nevertebrate. Cu toate acestea, covorașii groși pot provoca pești și nevertebrate să se încurce, păstrându-le să mănânce. Pentru unele soiuri de pește cu mai puține cântare, cum ar fi Disitsu Koi, algele păroase pot fi tăiate în pielea peștelui și provoacă infecții secundare.

Simptomele algelor de păr verde

Există multe tipuri diferite de alge care pot crește într-o apa dulce sau apa sarata acvariu. Semnele sunt destul de evidente și, de obicei, încep ca un mic patch de alge verzi, care începe să formeze fire de păr mai lungi. Acest tip de formează alge prin legarea lentă a celulelor individuale în lanțuri mai lungi, astfel încât să vedeți că este mai lungă în timp. Dacă este lăsat singur, unele specii de alge de păr pot crește cu mai mulți centimetri!

Ca și în cazul tuturor algelor, acestea scad dioxidul de carbon din sistem și adaugă oxigen prin procesul de fotosinteză. Cu toate acestea, când luminile se stinge, algele vor începe să respire și să utilizeze oxigenul în apă. Dacă nu aveți oxigen suplimentar adăugat la rezervorul dvs. prin intermediul unui aerator sau filtru, algele dvs. pot să-ți concureze peștele pentru oxigen, făcându-le la asfixia și mor. Aceasta va provoca, de asemenea, o acidoză respiratorie și Puneți pH-ul rezervorului. Dacă KH sau alcalinitatea este prea mică, un accident de pH brusc vă poate ucide și peștii.

Cauzele algelor de păr verde

Din păcate, indiferent de ce fel de sistem aveți, pește + lumina soarelui = alge. Este nevoie doar de o celulă pentru a începe să crească o populație sănătoasă. Chiar dacă utilizați un sterilizator UV pe apa vină cu orice adăugări noi, este posibil să aveți o celulă sau două blocate la un pește, coral sau alt nevertebrat, care nu poate fi "sterilizat" cu lumină UV. Carantină adecvată poate ajuta, dar nu este nici o garanție.

Defalcarea peștelui proteinei dietetice pentru eliberarea amoniacului în ambele sisteme de apă sărată și apă dulce. Ta Filtrarea biologică Conversia amoniacului în nitrit și, în final, nitrați. Acest nitrat este utilizat ca sursă de alimente de plante și alge. Cu cât mai multă mâncare pentru alge, cu atât mai multe alge vă puteți aștepta să aveți. Puteți elimina excesul de nitrat prin efectuarea mai frecventă sau creșteți volumul schimbărilor de apă. Este foarte recomandat să utilizați a pietriș sifon Pentru a elimina excesul de alimente și resturi din partea de jos a rezervorului.

În rezervoarele de apă sărată, suplimentele de corali, cum ar fi fosfați, pot oferi, de asemenea, alimente pentru alge. Dacă aveți un rezervor de apă sărată, dar nu corali, treceți la un non-coral Amestec de apă sărată Pentru a vă menține nivelurile scăzute. Dacă aveți corali și încă aveți o problemă cu fosfații înalți, este posibil să fie necesar să utilizați o combinație de amestecuri de corali și de sare non-corali pentru a vă menține coraliile fericite și algele dvs. de la cultivarea controlului.

Iluminatul este o altă componentă cheie pentru creșterea algelor. Cu cât mai multă lumină solară sau lumina artificială a rezervorului dvs., cu atât mai multă energie pentru a crește și prolifera. Încercați să vă păstrați acvariul din lumina soarelui, deoarece acest lucru va descuraja creșterea algelor și va păstra o temperatură mai consistentă. Dacă acvariul dvs. are Iluminare artificială, Asigurați-vă că le-ați stabilit pentru perioadele de zi desemnate (ON) și de noapte (off). Puteți lua în considerare scăderea perioadelor de zi și creșterea perioadelor de noapte dacă nu vor afecta locuitorii rezervorului.

Tratamentul algelor de păr verde

Aditivi chimici și lumina UV poate funcționa bine pe alge celulare, dar nu alge de păr. Luminile UV sunt o idee minunată pentru menținerea nivelurilor de alge scăzute, deoarece vor elimina orice celule de roaming. Cea mai bună modalitate de a elimina algele de păr din sistemele dvs. este îndepărtarea manuală.

Utilizați un răzuitor de alge pe părțile laterale ale rezervorului dvs., asigurându-vă că echipamentul dvs. este specific unui acvariu acrilic.Pentru elementele de decor, scoateți-le din rezervor în timpul curățării regulate și curățați-le cu o perie moale, cum ar fi o periuță de dinți desemnată, sub apă caldă, clorurată.

Pentru plante vii, puteți freca blând algele de pe frunze sau efectuați o baie de algacide rapidă. Pentru Algele care cresc pe substrat, Cea mai bună metodă este de a utiliza un sifon de pietriș pentru a transforma pietrișul de la iluminarea acvariului. Pentru cultivarea algelor pe corali și cochilii nevertebrate, trebuie să fiți foarte blând. Utilizați un mic dispozitiv de aspirație a companiilor aeriene pentru a elimina ușor creșterea algelor. Niciodată nu le curățați!

Barele de orz, cuburile și extractele s-au dovedit a ajuta la descurajarea algelor de păr să se lipi reciproc și să formeze fire. Deși acest lucru nu va afecta algele pe care le aveți deja, îl va păstra de la seamă.

Nu folosiți niciodată aditivi chimici sau farmaceutici pentru a vă furniza algele! Acest lucru va crea mai multe probleme, iar algele dvs. se vor întoarce.

Cum de a preveni algele de păr verde

Prevenirea este cheia pentru a lupta cu succes a algelor în rezervor. Următoarele sfaturi vă vor păstra algele sub control atât pentru ambele apa sarata și apa dulce acvariile.

Păstrați un ochi apropiat asupra nivelurilor dvs. de azotat și fosfat. Efectuați o întreținere adecvată și asigurați-vă că mixul dvs. de sare este potrivit pentru locuitorii rezervorului (Coral vs. non-coral).

Folosește o Sterilizator UV pe sistemul dvs. la celulele de alge ZAP înainte de a ateriza. Utilizați iluminarea adecvată pentru locuitorii dvs. cu intervale setate și păstrați rezervorul din lumina soarelui naturală. Să fie sârguincios cu curățarea și îndepărtați algele de păr de îndată ce îl observați în rezervorul dvs. Baroanele de orz, cuburile și extractele pot ajuta la menținerea celulelor algelor să se conecteze, cu condiția ca acestea să fie utilizate înainte ca algele să apară.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Calitatea apei acvariului: Alcalinitate totală și duritate. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să scăpați de algele de păr verde în rezervorul dvs