Cum să cratezi trenul pisica ta

Pisoi într-un transportator de animale de companie

Formarea cu crate cu pisici nu este la fel de obișnuită ca și câinii, dar merită efortul. Pisoi Aflați mai ușor și rapid decât pisicile adulte, Dar chiar și felinele lor de feline pot accepta antrenament la cutie.

Mulți proprietari de pisici spun că "urăște Crate" este un motiv de top, pisicile nu vizitează medicul veterinar cât de des ar trebui, iar multe feline văd doar cutia când este timpul să fie dus la medicul veterinar sau groomer. Pisica ta de companie este inteligentă. Este nevoie doar de o singură dată pentru feline pentru a afla că Crate înseamnă experiențe neplăcute.

În schimb, instruiți pisoiul pentru a asocia cutia / purtătorul cu experiențe pozitive. Acest lucru vă permite să vă limitați rapid și să transportați în siguranță pisica ori de câte ori este necesar, mai degrabă decât să jucați ascunderea și căutați în situații de urgență pentru a găsi speriat felin. Acceptarea fericită a cutiei înseamnă, de asemenea, mai puțin stres și o pisică mai sănătoasă din punct de vedere emoțional.

Introduceți cutia

Începeți prin a face partea cutiei de mobilier. Setați-l pe podea într-un colț al camerei pentru ca pisica dvs. să exploreze la petrecerea timpului liber. Dacă este în afara timpului, factorul ciudat sau înfricoșător al cuștii se desprinde. Ia ușa de pe cutie, astfel încât pisica ta poate veni și pleacă. Aruncați o pătură moale sau un prosop în interior pentru un pat, mai ales unul pe care l-ați frecat peste corpul pisicii dvs., astfel încât acesta Recunoaște mirosul a zonei.

Încercați antrenamentul Clicker

Luați în considerare utilizarea Curs de antrenament de clicker Pentru a vă inspira pisica dvs. pentru a intra rapid în cutie. Revedeți cum să "încărcați clockerul" și să localizați trainingul tratați pentru stimularea sesiunilor momentului. Apoi așteptați ocazia când vedeți abordarea pisicilor, mirosi sau introduceți cutia. Faceți clic pe clicker pentru a spune pisicii că atingerea, intrarea în interior sau chiar abordarea cutiei este ceea ce doriți și apoi răsplătiți cu tratamentul sau Jucărie preferată. Cu cât practici mai mult, cu atât mai bine pisica de companie va deveni în apropierea sau chiar în interiorul cutiei.

Puneți ușa înapoi

Poate dura o săptămână sau mai mult pentru pisoi sau pisică să se simtă confortabil în jurul transportatorului. Odată ce se întâmplă, puneți ușa înapoi și așteptați până când pisica intră înăuntru. Apoi închideți ușa în timp ce lăudați într-o voce calmă și fericită. Scopul este de a vă convinge pisica că acest lucru este normal și nici un motiv pentru sentimentele supărate. După un minut, lăsați-i pisica și dați-i un tratament sau jucărie rezervat numai pentru cea mai bună performanță. Lăudați dickens din pisică. Pisica ta ar trebui sa stiti ca stai calm in interiorul curatului castiga lucruri bune.

Construiți la repetare

Repetați sesiunile de antrenament cel puțin o dată pe zi în următoarele două săptămâni, construirea timpului până când Kitty rămâne în trei minute, patru, apoi cinci minute și așa mai departe. Odată ce pisica ta a ajuns la 10 minute și rămâne calmă, ridică transportorul în timp ce pisica este în ea și o duce în jur, și apoi lăsați pisica afară. Luați transportatorul spre mașină (cu pisica din interior), stați acolo și discutați cu pisica voastră, apoi aduceți-o înapoi în casă și eliberați-o. Nu uitați să oferiți tratamentul.

În curând, ar trebui să vă puteți lua pisica pentru plimbările cu mașini în transportator fără felina dvs. aruncând o potrivire. Pisica va afla că de cele mai multe ori transportatorul înseamnă lucruri bune. VEDEA VET nu va fi singura asociere pe care o are.

sfaturi

  • Sporit un pic de Feliway În interiorul cutiei poate ajuta la calmarea temerilor Kitty. Feliway este un analog al feromului obrazului care face ca pisicile să se simtă în siguranță.
  • Dacă ați ales o cutie tare, aruncați într-o minge de ping-pong înăuntru pentru a crea un loc de joacă Kitty.
  • Pentru pisicile motivate de tratament, lăsați gusturile gustoase în interior pentru pisica dvs. să găsească. Ei vor descoperi în curând că magic-Crate are cele mai delicioase bonusuri mirositoare pentru intrarea în interior. Vrei să faci cratele cel mai distractiv loc în casă.

Probleme și comportament de verificare

Nu renunta niciodata la antrenament si doar sa transporte pisica fara crate sau transportator. Animalele de companie ar trebui să se plimbe întotdeauna într-un transportator atunci când călătoresc într-o mașină, deoarece acest lucru îi împiedică să vă distragă atenția în timp ce conduceți sau răniți când frânați brusc sau sunteți într-un accident. În plus, un animal de companie liber poate scăpa din mașină.

Dacă pisica ta mai veche a avut o mulțime de asociații proaste cu cutia, nu vă așteptați la comportament să se schimbe peste noapte. O greșeală de formare comună este să grăbiți pașii și să așteptați rezultate imediate. Dă-ți o mulțime de timp. Este posibil să trebuiască să întrerupeți anumiți pași ai procesului de instruire și să rămâneți acolo timp de o săptămână sau două. Odată ce pisica dvs. a reușit, treceți la următorul pas.

De asemenea, fiți atenți la ceea ce se asociază pisica cu cutia sau transportatorul. Dacă puneți-o doar în transportator pentru a merge la veterinar, groomer sau undeva altfel nu se bucură, este probabil ca pisica ta să nu-ți placă transportatorul. Încercați să mutați purtătorul de la cameră la cameră fără a părăsi casa și mergeți la o scurtă călătorie și apoi revenind acasă. Apoi, încercați să obțineți pisica în cutie și vizitați diferite locuri pe care pisica le-ar putea bucura, cum ar fi un prieten care vă va întâmpina animalul cu tratamente.

Dacă continuați să vă luptați pentru a vă ajuta să acceptați o cutie, încercați să o schimbați pentru un recipient diferit (de exemplu, să schimbați un suport dur pentru unul moale sau încercați o cutie mai mare sau mai mică).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să cratezi trenul pisica ta