Cum să opriți pisicile de la pooping pe covoare

Pisica așezată pe covor de bucătărie prin boluri alimentare

Pisica ta se poopeste pe covor sau pe podea, in loc de cutia de gunoi? Când pisicile instruite de așternut se potrivesc în afara casetei, s-au numit Eliminare necorespunzătoare. DREPTURILE CUTORILOR sunt printre cele mai frecvente probleme de comportament experimentate de proprietarii de pisici. Acest comportament frustrant poate fi dificil pentru proprietarii de pisici să gestioneze. Cheia pentru a rezolva problema este imaginarea de ce pisica ta se poopeste in locuri inadecvate.

De ce pisicile se potrivesc pe covoare?

Din toate locurile dintr-o casă, se pare că covoarele sunt obiective populare pentru eliminarea necorespunzătoare. Există ceva despre țesătura care atrage pisici. Poate că este faptul că covoarele sunt ușor de frământat și labei la gunoi, sau poate că mirosul. Absorbanța este probabil un factor. Nu puteți ști niciodată sigur de ce pisica dvs. pare să prefere covorul, dar mulți proprietari de pisici raportează aceeași problemă.

Pisicile sunt adesea misterioase, deci ajungerea la fundul problemei va avea o observație atentă. Va trebui să eliminați potențialul cauzei unul câte unul.

Indiferent unde se potrivește pisica dvs., dacă este în afara casetei de gunoi, există câteva explicații posibile pentru aceasta.

Probleme medicale

Înainte de a vă asuma eliminarea necorespunzătoare este o problemă de comportament, este important să se evalueze sănătatea pisicii dvs. În timpul verificării, veterinarul dvs. vă va vorbi despre comportamentul pisicii dvs. și întrebați dacă există alte semne, cum ar fi vărsăturile, diareea, schimbarea apetitului sau letargiei. VET va examina cu atenție pisica dvs. pentru semne de problemă de sănătate. Testele de laborator și / sau radiografiile (raze X) pot fi recomandate, de asemenea.

Ceva la fel de simplu ca constipație poate provoca o pisică să deservească pe un covor sau într-un alt loc necorespunzător. De exemplu, pisica dvs. de rezervă are brusc nevoia de a se scuti, dar ar putea să nu poată ajunge la cutia de gunoi în timp.

Durerea sau disconfortul pot reprezenta, de asemenea, pooparea necorespunzătoare. Poate că pisica ta are probleme în a intra și ieși din cutia de gunoi și așteaptă să defecteze până când nu mai poate ține. Poate că poziția pisica găsește cea mai confortabilă este mai ușor de realizat pe covorul camerei de zi. VET dvs. poate descoperi o afecțiune cum ar fi artrita și oferă un tratament care face ca pisica dvs. să fie mai confortabilă.

Să fie conștienți de faptul că se pot dezvolta pisicile mai mari demenţă. Acest lucru vă poate afecta obiceiurile pisicilor și, chiar să-l facă să "uite" ani de ani Instruire. VET dvs. poate fi capabil să recomande medicamente sau suplimente pentru a ajuta și în această situație.

Cauzele comportamentale

Odată ce ați exclus o problemă de sănătate, este timpul să luați în considerare cauzele comportamentale. Există câteva motive pentru că obiceiurile pisicii dvs. se pot schimba brusc.

  • Caseta de gunoi nedorită: Poate că pisica ta nu-i place dimensiunea, stilul sau Locație din cutia de gunoi. Sau poate nu-i place pisica pe care o folosesti. Multe pisici nu-i place cutia de gunoi, deoarece nu este curată. Este al tau cutia de gunoi suficient de curată pentru pisica ta fastidioasă?
  • Stresul în mediul înconjurător: V-ați mutat recent? Există un animal nou sau un om în casă? Chiar și ceva la fel de minor ca o schimbare în programul dvs. poate provoca stres pentru o pisică.
  • Marcajul teritorial: Dacă ați adus recent acasă o altă pisică, pisica dvs. poate încerca să-și marcheze teritoriul prin urcarea pe covor. Marcarea cu urină este mai frecventă, dar unele pisici se poop.

Cum să opriți pooparea necorespunzătoare

Este dificil să spargeți obiceiul odată ce pisica dvs. a început să poată purta în afara cutiei de gunoi. Există mai mulți pași pe care trebuie să o luați pentru a sparge acest obicei prost și va trebui să țineți pasul cu pisica dvs. religios pentru a opri acest comportament.

Curățați dovezile

Începeți prin a vă asigura că curățați temeinic zonele unde pisica ta a urcat. Dacă nu puteți obține suficient zona, pisica dvs. va continua să fie atrasă la fața locului. Spălați toate elementele care pot merge în mașina de spălat. Dacă pisica dvs. sa dus la o baie de baie sau un covor ieftin, s-ar putea să trebuiască să scapi de element. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un curățător enzimatic de înaltă calitate pentru mesele de animale de companie.

Reevaluați cutia de gunoi

Pisicile doresc să folosească cutii de gunoi ultra-curate și au tendința de a prefera cutii spațioase, deschise. Încercați să treceți la cutii de gunoi Jumbo fără capace. Puteți chiar să vă gândiți să transformați o cutie mare de depozitare din plastic sub formă de pat într-o cutie de gunoi cu dimensiuni regele. Dacă aveți doar o cutie de gunoi, adăugați o a doua într-o zonă diferită. Luați în considerare punerea a celei de-a doua casete în apropierea locului în care pisica dvs. a fost în mod necorespunzător. Dacă aveți mai multe pisici, este posibil să fie nevoie să adăugați casete și mai multe cutii de gunoi. O bună regulă generală de degetul mare este că ar trebui să existe o cutie de gunoi în casă, atunci sunt pisici. De asemenea, ar trebui să existe casete de gunoi la fiecare etaj al casei.

Luați în considerare gunoiul

Dacă utilizați așternut parfumat, comutați la nedreptate imediat. În timp ce oamenii pot prefera gunoiul parfumat pentru a acoperi mirosurile, multe pisici găsesc mirosuri artificiale copleșitoare și respingătoare. Amintiți-vă că pisica dvs. are un nas mult mai sensibil decât pe tine. Pisica ta poate, de asemenea, displace textura gunoiului. Utilizați un nou tip de gunoi în a doua cutie și vedeți dacă pisica dvs. preferă. Luați în considerare dimensiunea particulelor de gunoi, precum și dacă așternutul este aglomerat sau non-aglomerat. De asemenea, puteți lua în considerare un gunoi special conceput pentru a face apel la pisici, cum ar fi Dr. Cat altceva atrage.

Lucrează la instruire

Pisica dvs. poate avea nevoie de un curs de perfecționare în Formarea casetei de gunoi, în special dacă pisica este tânără sau a fost recent adoptată.

Descurajați pisica dvs. să folosească zone necorespunzătoare

Dacă există câteva locuri specifice în care pisica dvs. încearcă să se potrivească, încercați să faceți aceste zone cât mai neatractive. Așezați folia de aluminiu sau banda dublă, până când pisicile nu mai încearcă să abordeze aceste zone. Faceți tot posibilul pentru a face caseta de gunoi cea mai atrăgătoare opțiune.

Reduceți stresul în casa dvs

Dacă există o pisică nouă în casă, asigurați-vă că tu introduceți în mod corespunzător cele două dintre ele. Dacă este un alt animal sau chiar un om, este posibil să aveți nevoie să vă desensibilați treptat pisica la sursa stresului. Asigurați-vă că pisica dvs. are un loc sigur pentru a se retrage când este necesar. De asemenea, asigurați-vă că există suficient spațiu, astfel încât castronul alimentar și cutia de gunoi nu sunt unul lângă celălalt.

Îmbunătățiți mediul pisicii și jucați cu pisica dvs. zilnic

Invata despre Îmbrăcăminte de feline Pentru a face mai multă îndeplinire a lumii pisicii. Luați în considerare adăugarea spațiu vertical, ca un copac de pisici sau rafturi de perete pentru a da pisicii dvs. mai multe locuri pentru a merge. Încercați să părăsiți jucăriile interactive când vă aflați. Jucați cu pisica dvs. cât mai des posibil. O pisică frustrată și plictisită este mult mai probabil să acționeze.

Fiți răbdători și consecvenți

Schimbarea nu se va întâmpla peste noapte, așa că nu subliniați. Doar lucrați din greu pentru a curăța zonele murdare, păstrați cutia de gunoi curată și atractivă și mențineți un mediu fericit și distractiv pentru pisica dvs.

Luați în considerare obținerea de ajutor

Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc și sunteți la limita dvs., nu renunțați. Adresați-vă medicului veterinar pentru o trimitere la un comportament veterinar sau un comportament al animalului aplicat. Va merita investiția pentru a avea un expert în.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți pisicile de la pooping pe covoare