Costul mediu al vizitei vet pentru câine

Vizita medie a câinelui
Vet-fapte-check-box

Indiferent ce fel de câine ai sau cât de bine îți pasă de ea, va trebui să meargă la Vet din când în când.

Va avea nevoie doar de vaccinări, dar va avea nevoie, de asemenea, de tratament de rutină pentru lucruri precum paraziți, precum și verificări și curățare dentară.

Dar acest lucru cauzează mulți proprietari - în special noi proprietari - un pic de anxietate, pe măsură ce se întreabă la costurile asociate acestor servicii. La urma urmelor, există aproximativ 1.35 de miliarde de pisici și câini în U.S., și proprietarii de animale de companie au cheltuit 16 miliarde de dolari și au schimbat serviciile veterinare în 2017 să aibă grijă de ei.

Sunt mulți bani petrecuți la biroul VET!

Este adevărat că unele vizite de VET pot ajunge la costul unui pic de bani, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Unele vizite VET se vor dovedi destul de accesibile, și Există chiar câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce cantitatea de bani pe care îi cheltuiți Pe grija animalelor de companie, fără a compromite sănătatea și bunăstarea ei.

Vom vorbi despre toate aceste probleme și mai jos.

Prețurile medii: Cât de mult este o vizită VET pentru un câine?

Pentru a merge mai departe și adresați întrebarea centrală, probabil veți cheltui aproximativ 50 până la 100 de dolari pentru o vizită tipică.

Costul vizitei medii VET pentru câini

Dar nu opriți încă citirea, pentru că există o mulțime de avertismente și detalii pentru a discuta. În practică, costurile veterinare - chiar și pentru lucrurile cookie-cutter ca o vizită de rutină - variază foarte mult.

VET-ul dvs. poate percepe 50 $ pentru o examinare standard, în timp ce veterinarul prietenului dvs. va percepe de două ori mai mult. În acest sens, ați putea găsi cu ușurință doi membri diferiți ai aceluiași lanț național care percep prețuri diferite.

prin urmare, Este destul de greu să estimați costul mediu al unei vizite veterinare. Va trebui doar să ridicați telefonul și să sunați în jur, ca relativ puține veterinari publică structurile de taxe online.

Cu acel moment, Un lanț național - Banfield Pet Spitale - face Publicați structura de bază a taxei.

Am conectat câteva orașe diferite (de fapt, coduri poștale) pentru a determina stabilirea prețurilor medii pentru o vizită de bază a biroului. Evident, aceste cifre sunt supuse schimbării, iar tabelul următor este doar în scop informativ, dar ar trebui să fie destul de util.

Luați în considerare aceste prețuri un ghid dur.

OrașPreț pentru o vizită de rutare
Atlanta, Georgia$ 45.95
New York, New York$ 59.95
Los Angeles, California$ 54.95
Austin, Texas$ 45.95
Denver, Colorado$ 47.95
Chicago, Illinois$ 50.95
Seattle, Washington$ 54.95
Mobile, Alabama$ 44.95
South Bend, Indiana$ 50.95
Fargo, Dakota de Nord$ 47.95

Am încercat să aleg o colecție de orașe care au arătat spectrul cost-of-vie, deoarece locația este adesea un factor semnificativ implicat în prețul VET. Dar Interesant, comisioanele Banfield nu variază într-adevăr de asta.

New Yorkers vor plăti 60 de dolari pentru o vizită standard de birou, în timp ce proprietarii din Bend South vor plăti un pic mai mult de 50 de dolari.

Ține minte că Aceste cifre includ doar vizita de birou.

Lucruri precum testele de diagnosticare, Câine X-Rays, procedurile și medicamentele vor crește cu toții suma pe care o cheltuiți. Veți cheltui mai puțin pe vizite de rutină decât procedurile chirurgicale sau testele complicate de laborator.

Dar tabelul de mai sus acoperă doar un lanț VET. Pentru a obține o idee mai bună despre gama de prețuri, va trebui să ne uităm la date mai cuprinzătoare.

Conform unui sondaj 2017-2018 realizat de American Pet Products Association, Proprietarii de câini au cheltuit o medie de 257 USD pentru serviciile de rutină pe parcursul unui an. Același studiu a constatat că proprietarii au cheltuit de obicei o medie de 474 dolari pe vizitele chirurgicale într-un anumit an.

Dacă vă asumați că animalul de companie mediu va vizita medicul veterinar de două ori sau de trei ori, acest lucru înseamnă că ați privi la aproximativ 85 până la 128 dolari pe vizită de rutină.

Rețineți că, în timp ce acesta nu este complet clar, se pare că aceste costuri au inclus lucruri precum vaccinările, medicamentele care prelucrează și alte medicamente și tratamente comune.

Am găsit câteva alte estimări în diferite locuri:

  • Wellness Pet Foods sugerează că Costul mediu al unui examen fizic este de 45 de dolari la 55 USD, Dar ei nu explică cum au ajuns la această figură. Cu toate acestea, este în concordanță cu cele mai multe rapoarte.
  • Carecredit oferă, de asemenea, unele estimări nesurse. În mod normal, am fi înclinați să reducem cifrele, deoarece modelul lor de afaceri implică finanțarea serviciilor veterinare (printre altele), astfel încât acestea nu sunt exact o sursă imparțială. Dar estimarea lor pentru un apel de birou "# 8212; $ 45 la 55 USD - este chiar în concordanță cu majoritatea celorlalți.
  • Peplus, Un site de informații generale privind animalele de companie, liste Costul mediu pentru un apel de birou la același preț ca și celelalte: # 8212; $ 45 la 55 USD. Cu toate acestea, ca majoritatea celorlalte surse pe care le-am găsit, ei nu explică modul în care au ajuns la această figură.

Cât costă tratamentele veterinare comune?

După cum puteți vedea, costul pentru o vizită tipică de birou este de obicei destul de rezonabil. Cu toate acestea, acest lucru va reprezenta rareori costul total - va trebui frecvent să plătiți pentru servicii suplimentare sau personalul furnizează în timpul vizitei. Vom discuta câteva dintre cele mai comune servicii de mai jos.

Cât costă un cost general de verificare a câinelui?

O verificare generală va costa, de obicei, aproximativ aceeași vizită de birou standard - Unii veterici nu vor distinge nici măcar între cele două servicii. Asa de, probabil veți cheltui aproximativ 40 până la 60 de dolari.

Costul de verificare a câinelui

Cât costă vaccinările câinilor?

Puppii tineri au nevoie de o serie de vaccinări în primul an, iar adulții vor avea nevoie de boostere periodice pe tot parcursul vieții lor.

Combinația exactă a vaccinărilor Puppy Veterinarul dvs. recomandă va varia în funcție de o varietate de factori, dar următoarele sunt considerate "vaccinuri de bază", care aproape toți câinii necesită:

  • Canin parvovirus
  • Canin distemper
  • Canin parainfluenza
  • Canin adenovirus-1 (hepatită)
  • Canin adenovirus-2
  • Rabies

Ca și în cazul tuturor celorlalte servicii veterinare, costurile pentru vaccinurile câinelui dvs. vor varia. in orice caz, De obicei, veți ajunge la cheltuieli între 60 $ și 120 $ pentru primul an de vaccinuri și aproximativ 50 până la 60 de dolari în anii următori.

Asigurați-vă că ați verificat-o Articol despre vaccinări de catelus Pentru a afla mai multe despre vaccinurile specifice, VET-ul dvs. poate recomanda și ce să se aștepte în acest timp.

Cât costă curățarea dentară?

Din păcate, curățarea dentară sunt de obicei destul de scumpe.

Acest lucru este în primul rând pentru că anestezia este aproape întotdeauna necesară, iar lucrarea este adesea consumatoare de timp. Dacă câinele dvs. este tânăr, sănătos și fără probleme dentare semnificative, probabil că veți căuta să cheltuiți 200 $ la 300 $.

Costuri de curățare dentare câinelui

Cu toate acestea, în cazul în care câinele dvs. are probleme de sănătate, este de vârstă avansată sau are probleme serioase de sănătate orală, este posibil să ajungeți la plata a 1.000 de dolari sau mai mult pentru a obține dinții de pui să aibă grijă de.

Am scris despre Costul de curățare dentară câinelui În detaliu, dacă doriți să aflați mai multe despre procesul și costurile implicate.

Cât de mult costul de spargere a câinelui și sterilizarea?

Costurile pentru spargere și sterilizare variază în mod sălbatic de la un veterinar sau clinică la următoarea. De asemenea, acestea variază în funcție de rasa câinelui dvs., dimensiunea, vârsta și starea de sănătate.

Este posibil să găsiți o clinică low-cost care va neuter puii dvs. pentru aproximativ 50 de dolari (Operații Spay, fiind mult mai complicată, va costa de obicei cel puțin de două ori sau de trei ori).

Adăposturile vor oferi adesea servicii de spay și sterilizare gratuite sau foarte reduse în anumite zile, Dar așteptarea acestor proceduri poate fi mult timp deoarece atât de mulți oameni ajung să profite de tratamentul liber.

Pe de altă parte, S-ar putea să plătiți 800 de dolari sau mai mult pentru a avea veterinarul dvs. regulat să efectueze aceeași procedură pe un câine matur cu câteva probleme de sănătate. Avantajul este că nu trebuie să așteptați în linie timp de ore!

Dacă aveți nevoie să găsiți servicii de spay sau sterilizare cu costuri reduse, Verificați această resursă, menținute de ASPCA.

Cât de mult costă testele câinelui?

Testele de vierme reprezintă o procedură medicală importantă, pe care majoritatea veterinarilor le recomandă să conducă anual.

Un test de vierme necesită veterinarul dvs. pentru a colecta o probă de sânge și apoi trimiteți-o pentru testarea laboratorului. Boala de vierme este foarte gravă, deci nu este ceva de făcut ușor sau încercați să treceți într-un efort pentru a vă reduce costurile.

Din fericire, testele de vierme nu este teribil de scump - va costa de obicei aproximativ 50 de dolari.

Cât de mult costă examenele fecale câinelui?

Examinările fecale sunt utile pentru determinarea dacă câinele dvs. este infestat cu viermi, cârlige sau alții paraziți interni. Există câteva tipuri diferite de examene fecale veterinați veterinații - unele pur și simplu necesită un doctor să ia un tampon al rectului animalului dvs. de companie, în timp ce alții vă cer să colectați o cantitate mică de PEOP pentru analiza de laborator.

Unii veterici vor recomanda să facă examenele fecale în mod obișnuit (probabil o dată pe an), în timp ce altele le vor recomanda numai atunci când există un motiv pentru a crede că câinele dvs. are paraziți.

În majoritatea cazurilor, examinările fecale sunt relativ accesibile. De obicei costă aproximativ 25 până la 50 de dolari.

Factorii care afectează costul serviciilor veterinare

Veterinarii percep rate diferite pentru o serie de motive diferite, dar câteva dintre cele mai notabile includ următoarele:

Locație

La fel ca multe alte bunuri și servicii, serviciile veterinare variază geografic. In general vorbind, Cu cât costul este mai mare de a trăi în zona dvs., cu atât mai mult veterinarii locali trebuie să se perceapă. Deci, ar trebui să vă așteptați să plătiți mai mult pentru serviciile VET în Beverly Hills decât un oraș mai accesibil la mijlocul vestic.

Dar interesant, în timp ce acest lucru este, în general, adevărat, există un pic de date specifice despre subiect acolo. De exemplu, Asigurarea Pet Petplan raportează că proprietarii de animale de companie din New Mexico și Louisiana - două stări relativ accesibile și # 8212; Plătiți mai mult în cheltuieli veterinare decât proprietarii în locuri relativ mai scumpe, cum ar fi New York sau Massachusetts.

Motivele pentru acest lucru nu sunt exact clare. Poate oamenii din New Mexico dețin mai mulți câini în medie decât cei din New York. Sau, probabil, câinii din Louisiana sunt mai predispuși să intre în rău decât omologii lor din Massachusetts.

Temperamentul câinelui tău

Indiferent de structura tipică a prețurilor dvs. VET, Puteți să vă găsiți mai mult pentru servicii dacă câinele dvs. este agresiv sau altfel dificil în timpul vizitelor. Acest lucru este valabil pentru multe servicii legate de câini - de exemplu, Tu vei plăti mai mult la groomer Și dacă câinele dvs. este un producător de probleme.

Câinii agresivi sau necooperant pot necesita utilizarea unui veterinar Muzzles sau alte tipuri de restricții sau înscrieți ajutorul personalului suplimentar - toate acestea vor crește costul vizitei.

Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care este important să vizitați medicul veterinar în timp ce puii dvs. este tânăr, deoarece îi va ajuta adesea să afle că vizitele sunt normale și nici o cauză de îngrijorare.

câine de câine la veterinar

Natura vizitei (pre-planificată sau de urgență)

În cele mai multe cazuri, Veți cheltui mai puțini bani pe o vizită de rutină, pre-planificată decât veți dori dacă trebuie să vă luați câinele după ore sau pe o bază de urgență.

Veterinarii trebuie să meargă la o mulțime de probleme pentru a se potrivi cu clienți neaștepți și pot fi nevoie să renunțe la ceea ce fac în viața lor personală și să intre în birou dacă aveți nevoie de o întâlnire de urgență.

Evident, nu puteți evita toate situațiile de urgență, dar controalele regulate vor ajuta la eliminarea nevoii unora. De asemenea, fiți atenți la pooch - întotdeauna luați în considerare potențialul de rănire atunci când vă jucați cu puii voștri.

Diferite veterinarii îmbrățișează diferite modele de afaceri

La fel ca orice alt tip de afacere, diferite veterinarii îmbrățișează diferite modele de afaceri.

Unele rate mai mari, în timp ce tratează mai puțini clienți, iar alții iau abordarea opusă. Unii își păstrează prețurile ridicate, dar aruncați în multe tipuri de "extra-uri gratuite sau reduse", în timp ce alții nu percep atât de mult pentru procedurile lor, dar ele se asigură că fiecare serviciu mic furnizat apare pe factura dvs.

Acest lucru este de fapt destul de util pentru proprietarii de câini, deoarece vă oferă o mulțime de opțiuni diferite. Unii vor alege să nu respecte nicio cheltuială în timp ce caută îngrijirea veterinară, iar alții vor trebui să facă tot posibilul pentru a limita facturile suportate, dar majoritatea proprietarilor de câini probabil căderea undeva în mijloc.

Sfaturi și trucuri pentru economisirea de bani la veterinar

Îngrijirea veterinară va reprezenta o parte semnificativă din totalul cheltuielilor pe care le veți suporta ca proprietar de câine. Nu există nici o modalitate de a ajunge în jurul asta. Dar există câteva strategii și trucuri eficiente care vă vor ajuta să economisiți bani în unele cazuri. Vom vorbi despre câteva dintre cele mai demn de remarcate de mai jos.

Numărul costului de crunching

Planuri de asigurare pentru animale de companie

Planurile de asigurare pentru animale de companie reprezintă o modalitate bună pentru ca unii proprietari să economisească bani pe îngrijirea veterinară a animalelor de companie, dar vor produce doar economii modeste pentru alții. În unele cazuri, puteți cheltui mai mult pe un plan de asigurări de companie anual decât pe Vet.

Cele mai multe planuri de asigurare pentru animale de companie lucrează Rambursarea unor procente din costurile dvs. de îngrijire veterinară. De obicei, va trebui să plătiți întreaga sumă în față și apoi așteptați o verificare a rambursării prin poștă.

Diferite planuri acoperă diferite servicii, unele pot acoperi doar un anumit număr de tratamente cu raze X, iar unele sunt valabile numai la vedeteri specifice.

Va trebui doar să stai jos, să crăciți numerele, să priviți planul peste bine și să luați cea mai bună decizie pe care o puteți. Vom revizui unele dintre cele mai bune planuri de asigurare pentru animale de companie în viitor, așa că stați reglat.

De asemenea, puteți verifica Ghidul superficial al avocatului consumatorilor pentru diferite planuri de asigurări de companie, care ajută la afișarea care planurile acoperă ce.

Îngrijirea veterinară Programe de reducere

Programele de reducere sunt adesea similare cu planurile de asigurare pentru animale de companie; De fapt, unele planuri de asigurare sunt, în principiu, programe de reducere masquerading ca planuri de asigurare.

În esență, cu Companiile care gestionează aceste tipuri de planuri de desfășurare a ofertelor cu veterinarii participanți. Ei trimit clienții Veters, iar medicul veterinar îi oferă acelor clienți o reducere în schimb.

Ca și în cazul planurilor de asigurare pentru animale de companie, programele de reducere variază, astfel încât să trebuie să luați în considerare cu atenție fiecare plan. Am făcut a Full Pet Asigurați recenzii, Deci, asigurați-vă că verificați acest ghid dacă aveți în vedere un program de reducere a îngrijirii veterinare.

Negocieri directe cu veterinarii și discuțiile

Nu doare niciodată să vorbească cu veterinarul tău și să știe că banii sunt puțini.

Unii veterici nu vor fi dispuși sau capabili să facă nimic pentru a ajuta, dar alții pot. Unii vă pot permite să împărțiți plățile în timp, și alții pot furniza servicii reduse.

Doar fiți cinstiți și asigurați-vă că sunteți respectuos odată ce ați primit un răspuns. Majoritatea veterinarilor au intrat în carieră pentru a ajuta animalele de companie - să nu se îmbogățească. Dar asta nu înseamnă că nu au facturi și cheltuieli proprii și nu-și pot da gratuit serviciile.

Merită, de asemenea, să subliniem asta O mulțime de medic veterinari oferă reduceri către clienți noi. Deci, asigurați-vă că vă întrebați când faceți cumpărături.

Pe flipside, mulți veterici vor oferi, de asemenea, reduceri pentru clienții lor de lungă durată sau oferă servicii mici gratuit.

Apăsați în rețeaua dvs. socială

Una dintre cele mai bune modalități de a economisi bani pe taxele VET este să lovești pe Facebook, Twitter, Reddit sau orice platformă socială pe care o preferați și întrebați-vă prietenii și cunoștințele dacă pot recomanda un Vet accesibil.

Unii oameni pot chiar să poată împărtăși informații utile care nu sunt disponibile publicului.

Urmăriți clinici cu costuri reduse

Din când în când, școlile veterinare, adăposturile și alte organizații legate de câini oferă clinici cu costuri reduse. Aceste tipuri de evenimente se întâmplă de obicei în weekend, și oferă lucruri ca vaccinări pentru rate reduse.

Este greu de planificat pentru aceste tipuri de evenimente, deci cel mai bun lucru de făcut este să vă păstrați ochii deschiși și să profitați de ei așa cum apar.

Mai totuși trebuie să obțineți servicii de la VET obișnuit din când în când, dar clinicile de reducere ar trebui să vă ajute să vă reduceți puțin cheltuielile.

Adresați-vă prompt problemelor mici

În măsura posibilului, încercați să abordați cu promptitudine problemele mici, deoarece adesea îi va ajuta să le împiedicați să devină mari (citite: scumpe). Acest lucru nu este mai bine pentru sănătatea și bunăstarea animalului dvs., dar vă va ajuta să economisiți tone de bani pe termen lung.

Deci, nu așteptați o lună pentru punctul fierbinte al câinelui dvs. pentru a pleca sau a tăiat colțurile în timp ce încercați să tratați problema de purici a câinelui. Mergeți la veterinarul dvs. și obțineți problemele dvs. de blană tratate în timp ce este ușor să faceți acest lucru.

Nu uitați de întrebarea lui JustAnswer!

In unele cazuri, Este posibil să nu aveți nevoie de o vizită veterinară adecvată - este posibil să aveți nevoie doar de un sfat dintr-un veterinar informat. În astfel de cazuri, poate doriți Ajungeți la întrebarea lui JustAnswer.

Pentru o mică taxă, veți avea șansa de a discuta problema câinelui dvs. cu un medic veterinar. S-ar putea să mai ajungeți să vă duceți la veterinarul dvs., dar în unele cazuri veți putea evita o vizită costisitoare și inutilă.

FAQ-urile de costuri veterinare

Deoarece veterinarii percep frecvent rate foarte diferite, iar întregul proces de a merge la medic veterinar poate fi un pic cam copleșitor uneori, mulți proprietari au întrebări despre această problemă.

Vom încerca să răspundem la unele dintre cele mai frecvente proprietarii de întrebări mai jos.

Cum găsești clinici gratuite de veterinar în apropierea casei tale?

Din când în când, organizațiile locale non-profit și veterinarii vor oferi clinici low-cost sau gratuite. Aceste tipuri de clinici pot fi incredibil de utile pentru proprietarii cu buget-limitat, dar de multe ori va trebui sa faci cateva sapat pentru a gasi oricare in zona ta.

Cea mai bună modalitate de a localiza aceste tipuri de clinici este printr-o căutare simplă pe Internet, dar puteți avea succes prin apelarea adăposturilor locale sau a birourilor VET.

Cum puteți găsi îngrijire veterinară cu venituri reduse?

Ca și clinicile gratuite, unele veterinarii și non-profit oferă servicii veterinare pentru proprietarii de venituri mici. Nu există, din păcate, nici o modalitate ușoară de a urmări acest lucru, va trebui să lucrați telefonul și să căutați Internetul pentru promisiuni.

Cât costă o vizită de urgență?

Ca și în cazul vizitelor veterinare regulate, costurile asociate vizitelor de urgență vor varia. Cu toate acestea, aproape întotdeauna va trebui să cheltuiți mai mult pentru o vizită de urgență decât o vizită pre-programată, non-urgentă.

Ca figură de bilete de parcul, probabil că va trebui să cheltuiți aproximativ 100 de dolari pentru vizită. Cu toate acestea, acest lucru nu va include niciun fel de servicii sau proceduri majore - acestea vor implica toate costurile suplimentare.

De ce vedete de câine încarcă atât de mult?

Îngrijirea veterinară poate fi scumpă, care lasă un gust prost în gurile multor proprietari. Dar este important să rețineți că majoritatea veterinarilor decid să lucreze în domeniu deoarece doresc să ajute animalele, nu ca o modalitate de a finanța un iaht.

Există câteva motive pentru îngrijirea veterinară pare scumpă. Pentru unul, mulți oameni o compară cu îngrijirea sănătății umane, dar neglijează să ia în considerare faptul că majoritatea oamenilor au asigurare de sănătate, care ajută la reducerea drastică a taxelor asociate cu unele servicii.

În plus, este important să înțelegem toate lucrurile "în spatele scenei" pe care trebuie să le plătească clinica medie VET. Aceasta include totul, de la chirie și salarii de personal la echipamente medicale și instrumente de diagnosticare. Aceste lucruri sunt toate scumpe, iar veterinarii trebuie să perceapă suficienți bani pentru a compensa aceste datorii.

Deci, rezistă nevoii de a crede că veterinarul dvs. este gouging de preț - în majoritatea cazurilor, el sau ea încearcă doar să-ți trateze animalul de companie în timp ce îți poți permite să păstreze luminile pe.

***

Nu există nici o întâlnire în jurul faptului că îngrijirea veterinară este uneori scumpă. Dar este un simplu fapt de viață pentru proprietarii de animale de companie.

Pentru ao pune cu blândețe, dacă salutați un pachet de bucurie cu patru picioare în familia ta, va trebui să faceți tot ce este necesar pentru a vă oferi animalul cu tipul de îngrijire pe care doriți să-l iubiți pentru dvs. sau cu două picioare iubite.

Știu prima mână cât de provocatoare din punct de vedere financiar poate fi să vă găsească brusc cu un proiect de lege pentru serviciile veterinare pe care pur și simplu nu vă puteți permite.

Aproape douăzeci de ani în urmă, m-am trezit într-o clinică veterinară de urgență, cerșind recepționerul să-mi împărtășească factura chirurgicală a puilor pe cinci cărți de credit diferite. Ea obligată, iar pupa mea sa dovedit a fi bine pe termen lung.

Dar, din păcate, și în ciuda eforturilor mai multor profesioniști dedicați și foarte instruiți, scorul meu de credit nu a putut fi salvat.

prin giphy

Punctul de a fi, cu siguranță nu vreau să fiu predicat sau judecător despre oricare dintre acestea. Dar este important să apreciați bucuria câinilor noștri în viața noastră și să vă asigurați că sunteți pregătiți în mod corespunzător să gestionați atât îngrijirea veterinară obișnuită, cât și orice cheltuieli neprevăzute care pot apărea.

Cu toate acestea au spus, sperăm că acest lucru v-a ajutat să înțelegeți ce să așteptați de la o vizită veterinară de run-of-the-. În acest fel, puteți să planificați și să fiți sigur la buget în mod corespunzător pentru plutonul dvs. Profitați de sfaturile furnizate mai sus - fiecare puțin ajută.

Ne-ar plăcea să auzim despre facturile dvs. de VET!

Nu trebuie să împărtășiți cifrele actuale dacă nu doriți, dar Vom fi interesați să cunoaștem despre gândurile dvs. generale despre această chestiune.

Credeți că facturile VET sunt prea mari? Sunt despre ceea ce v-ați aștepta? Faceți cumpărături pentru a găsi veterinarul cu cele mai bune prețuri, sau prioritizați alte lucruri?

Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Costul mediu al vizitei vet pentru câine